...

Hondenvoer kiezen? Tips en Advies

Hoe weet u waar u op moet letten bij het kopen van hondenvoer?

Alleen het lezen van de ingrediëntenlijsten geeft niet aan dat u het beste hondenvoer gebruikt voor u specifieke hond. Daarom moet u, voordat u er een kiest om mee naar huis te nemen, op zijn minst enige kennis hebben van de samenstelling van de componenten en de eigenschappen van u hond. Als het gaat om het selecteren van het beste voer voor huisdieren, kan het behoorlijk moeilijk zijn. Als er zoveel opties beschikbaar zijn, hoe moet je weten welke voedingsmiddelen het beste zijn?

Soorten hondenvoer

  • Droog hondenvoer is het meest toegankelijke en goedkope hondenvoer. Er zijn veel verschillende soorten droog hondenvoer beschikbaar. Het beste droogvoer voor uw hond wordt bepaald door zijn of haar voedingsbehoefte. Raadpleeg uw dierenarts of een veterinaire voedingsdeskundige om de beste optie voor uw huisdier te bepalen.
  • Nat hondenvoer, ook wel hondenvoer in blik genoemd, is een perfect alternatief voor droog hondenvoer. Veel van dezelfde componenten worden aangetroffen in nat hondenvoer als in droog hondenvoer, hoewel niet in dezelfde verhoudingen. Vers vlees, kip, vis en dierlijke bijproducten worden in grotere hoeveelheden aangetroffen in natvoer, evenals meer getextureerde eiwitten die uit granen worden geproduceerd. Net als droog hondenvoer, wordt het ideale natvoer voor uw hond bepaald door de leeftijd, het ras en eventuele specifieke voedingsbehoeften of allergieën van uw hond. Raadpleeg uw dierenarts over het beste natvoer voor uw hond.

Wat maakt hondenvoer “goed”?

De meeste hondenbezitters geven hun huisdieren droge brokken of natvoer uit blik. Hoewel we deze bewerkte voedingsmiddelen misschien niet smakelijk vinden, bevatten ze alle voedingsstoffen die honden nodig hebben om gezond te zijn. Commerciële hondenmaaltijden van uitstekende kwaliteit worden streng gecontroleerd en zijn uitgebreid getest door dierenartsen. Dus, wat zit er precies in deze hondenmaaltijden?

In tegenstelling tot katten zijn honden niet strikt carnivoren. Gedomesticeerde honden kunnen voeding krijgen van granen, fruit en groenten, maar vlees vormt het grootste deel van hun dieet. Deze niet-vleesmaaltijden zijn niet alleen vulstoffen; ze kunnen ook een goede bron van vitamines, mineralen en vezels zijn. Vlees, groenten, granen en fruit zijn allemaal inbegrepen in een gezonde hondenmaaltijd. De beste hondenmaaltijden bevatten hoogwaardige versies van deze componenten die geschikt zijn voor de spijsvertering van uw hond.

Graanvrij gaan of niet?

Omdat we onze honden als familie beschouwen, willen de meeste hondenbezitters het beste voor hen. We organiseren verjaardagsfeestjes voor hen en doen er alles aan om ervoor te zorgen dat ze gelukkig en gezond zijn. Sommige hondenbezitters zijn zelfs bereid om hun eigen maaltijden voor hun huisdieren te koken.

Er zijn de afgelopen jaren berichten dat het beste voer voor huisdieren graanvrij moet zijn of kip als eerste component moet hebben. Maar ik kan je verzekeren dat dit niet altijd het geval is. Graanallergieën zijn verantwoordelijk voor minder dan 10% van alle voedselallergieën bij honden. Eiwit, zoals kip of rundvlees, is de meest voorkomende boosdoener. Graanvrije diëten zijn recentelijk ook in verband gebracht met hartproblemen bij honden. Granen zijn echt een goede voedingsbron voor de meeste honden. Als bij uw hond een graanallergie is vastgesteld, kunt u het advies van uw dierenarts opvolgen en hem een ​​graanvrij dieet geven.