...

Labrador puppy opvoeden

Een labrador puppy opvoeden is super belangrijk. Als je dit goed doet, heb je daarna jarenlang plezier van je hond. Op deze pagina geef ik je diverse tips voor de opvoeding van je labrador pup

labrador puppy opvoeden

Een labrador puppy in huis opvoeden

De labrador puppy is eindelijk in huis. De start van een drukke, maar leuke tijd. Je wil natuurlijk dat jouw hond opgroeit tot een prettige en gezonde labrador. Het eerste jaar heb je veel invloed op het voorkomen van zaken waar de hond in de rest van zijn leven last van zal hebben. Denk aan artrose, pijntjes en gewrichtsafwijkingen. Het skelet van de labrador is uitgegroeid en uitgehard na 12 maanden. Houd hier rekening mee tijdens het opvoeden van de labrador puppy. Kortom, als je het eerste beleid je labrador puppy opvoed op een ‘goede’ manier, is de kans op een gelukkig hondenleven het grootst.

Leefregels en tips voor het opvoeden van de labrador puppy

Je labrador puppy is een echte baby, opvoeden is daarom cruciaal. De puppy heeft veel rust nodig. Voor de sociale ontwikkeling moet de hond veel indrukken opdoen. Maar belast het hondje niet over.

De labrador retrievers zijn echte kindervrienden. Toch moet je jouw kinderen verstandig met de pup leren omgaan. Puppies zijn erg kwetsbaar, het zijn eigenlijk baby’s. Het skelet is nog niet ontwikkeld en bestaat uit kraakbeen. Daarom is het kwetsbaar. Zorg dat je kinderen nooit slepen met pups. Laat de hond daarom zelf uit. Laat de hond niet door jonge kinderen uitlaten. Ook als je denkt dat je kinderen dat aankunnen. Kinderen hebben niet genoeg geduld. Als je puppy andere honden tegenkomt, weten ze niet wat ze moeten doen. Als je puppy schrikt, weten ze niet hoe ze moeten reageren. Als je hond wordt aangevallen door een andere hond raken de kinderen in paniek. Dit kan ervoor zorgen dat de jonge hond schade oploopt voor het leven. Zo zie je maar dat een Labrador puppy opvoeden erg belangrijk is.

opvoeden labrador puppy

De bench

Belangrijk bij het opvoeden van een labrador puppy is het gebruik van een bench. Veel mensen vragen zich af of dit zielig is? Dit is niet het geval. De pup went erg snel, zeker als de bench aantrekkelijk wordt gemaakt door er een paar brokjes in te verstoppen, die de pup dan vervolgens gaat zoeken. Ook kan je een kauwkluif meegeven. De bench biedt de pup veiligheid. Het is echt zijn veilige plekje in het huis. Hierdoor kan de pup goed slapen in zijn rustige, vertrouwde omgeving. Pups kunnen zo enthousiast zijn, dat ze geen rust nemen. Rust en regelmaat zijn juist belangrijk voor een hond die opgroeit. Nog een tip voor als je kinderen hebt: leer je kinderen aan dat ze de pup niet mogen storen als die in de bench ligt.

Labrador pup zindelijk maken

Daarnaast helpt de bench bij het zindelijk maken van de labrador pup en kan je jouw positie als ranghogere bevestigen. Jij bepaald namelijk wanneer er gewandeld, gespeeld of geslapen wordt.

Labrador puppy opvoeden en Wandelen

Ander belangrijk onderdeel bij het opvoeden van je labrador puppy is het wandelen. Als je gaat wandelen, houd dan het volgende schema bij. 1 minuut wandelen per keer uitlaten voor elke week dat je puppy oud wordt. Voorbeeld bij een pup van 8 weken mag de wandeling niet langer dan 8 minuten duren. Als je hond 10 weken oud is, niet langer dan 10 minuten wandelen. Of je nou vier of zes keer wandelt per dag. Dit schema blijft hetzelfde. Waarom is dit? een labrador retrieverpup kent zijn eigen grenzen niet. Je zal hem moeten afschermen van een overdaad aan beweging.

labrador puppy opvoeden tips

Kennis maken met andere honden

Laat je hond rustig aan kennis maken met andere honden. Maar zorg ervoor dat deze niet gaat raggen met andere labrador pup vrienden.

Beweging

Volgende onderdeel bij het opvoeden van de labrador puppy. Let op bij de volgende activiteiten; trap lopen, in de auto springen, uit de auto springen, op en van de bank springen, spelen in zand dat zwaar is, spelen in ongelijke grond. Deze activiteiten zijn af te raden. Als je een gladde vloer hebt, leg dan het eerst jaar vloerbedekking hierop. Opgroeien op een vloer die glad is kan leiden tot schade die onherstelbaar is.

Voeding

Voeding die verantwoord is, is erg belangrijk bij het opvoeden van de labrador puppy. Geef de hond brokken van kwaliteit, zoals Royal Canin. Voordeel van de wat duurdere brokken merken is dat je vaak veel minder hoeft te geven. Ook leiden deze kwaliteits brokken tot minder ontlasting. Overvoer de labrador puppy niet. Overgewicht schaadt de ontwikkeling van de botten van de hond. Daarnaast heeft dit een grote belasting op de rug en de belangrijke organen. Zomers zal een dikke hond zijn hitte niet zo makkelijk kwijt raken.Hoe kan je dit zien of je pup overgewicht heeft? Als je de ribben en de tussenruimtes kan valen, maar de ribben niet ziet, is het gewicht prima. De meeste van de labradors zijn te dik. Ze houden echt enorm van eten. let hier dus goed op.

Labrador puppy opvoeden – puppycursus

Cruciaal bij het opvoeden van je labrador puppy is de puppycursus. Dit is niet alleen nodig, maar ook heel leuk voor jou en de labrador. Het samenwerken zal een band scheppen voor het leven.

Bewezen methoden om je labrador puppy op te voeden

Lees op de volgende pagina meer over het opvoeden van je labrador puppy. Een succesvolle methode hiervoor is dit e-boek: ”Het Complete handboek voor een Gezonde, Gelukkige en gehoorzame labrador”

het complete handboek voor een gezonde gelukkige en gehoorzame labrador

Labrador handboek Downloaden