...

Labrador soorten

In dit blog lees je alles over de verschillende soorten labradors.

Soorten en typen labradors

Er is meer dan 1 soort labrador retriever om uit te kiezen. De meeste mensen weten niet dat er eigenlijk 3 typen labradors zijn. Ook al zijn er 3 verschillende typen, wil dit niet per definitie zeggen dat er een significant verschil is tussen deze drie honden. Eigenlijk is er niet veel verschil. Het grootste verschil zit hem uiteindelijk in de kleuren:

Daarnaast zijn er nog wat hoofdvarianten:

Labrador Teef
– De Engelse 
– De Amerikaanse
– De Husky
– De Golden retriever
Kortharige
Langharige
Mini labrador

Soorten labradors – De gele labrador

Een van de bekendste soorten labrador is de gele variant. Dit is het gemeenschappelijke ras en erg populair in de VS en de UK. Zij zijn erg gewild onder het grote publiek, onder andere door de energie die ze uitstralen en de intelligentie. Een echte hond die in elke familie past. 

Naast huisdier wordt deze variant ook gehouden om werk uit te voeren. Het vrouwtje heeft een gemiddeld gewicht van 20 tot 30 kilo en de mannelijke variant 25 tot 25 kilo. Veel soorten labradors hebben overgewicht. De gele kleur kan variĆ«ren van een roomkleur tot vossenrood. 

labrador soorten

Soorten labradors – De zwarte

De volgende soort labrador is de zwarte. Dit is ook een populaire kleur over de hele wereld. Qua grootte is deze vergelijkbaar met de Gele. Deze hond staat bekend als grote waterhond. Lees hier alles over het blog over deze soort labrador. 

Soorten labradors – De bruine / chocolade variant

De laatste bekende soort labrador die we hier besproken is de chocolade / bruine variant. Deze soort varieert van licht bruin tot donker bruin. Evenals de andere typen, is deze variant labrador ook energiek en intelligent. 

Daarnaast zijn ze zeer loyaal en betrouwbaar. Ook deze variant wordt gebruikt voor de jacht. Qua gewicht is dit type gelijk aan die van de andere varianten. Lees meer over deze soort labrador in het blog wat we hebben geschreven. 

De verschillen tussen de soorten labrador retrievers? 

Veel mensen kunnen het verschil niet zien tussen de varianten en soorten labradors die we in dit blog hebben besproken, op de kleur na. Als we kijken naar het karakter en gedrag, is er geen verschil. Alleen de uiterlijke kenmerken verschillen. Allen zijn het super dieren om in huis te hebben en een fijne toevoeging aan het gezin. 

Soorten labrador opvoeden

Qua opvoeding zijn er geen verschillen tussen de soorten labradors retrievers. Jan Jacobs heeft een handig handboek geschreven om jouw labrador op te voeden. In dit boek vind je alles over de opvoeding, verzorging, voeding en tientallen tips en ervaring. 

het complete handboek voor een gezonde gelukkige en gehoorzame labrador

Labrador handboek Downloaden