...

Labrador grootte

In dit artikel lees je meer over de grootte van de labrador. 

Waar is de labrador grootte afhankelijk van?

Een van de eerste dingen waar je over nadenkt als je een labrador wil gaan aanschaffen, is hoe groot wordt de labrador. Dit is afhankelijk van onder andere  ras, genen en voeding. De laatste factor heb je als enige zelf in de hand. 

Grootte labrador – Past dit in mijn huishouden? 

Door de grootte van de volwassen labrador past deze niet in elk mogelijk huishouden. Over het algemeen is de lab een middelgrote hond. In de gemiddelde woonkamer past deze  dus prima. Dat maakt het onder andere de perfecte gezinshond. De handige grootte van de labrador is een van de redenen dat deze wordt ingezet als:

  • Drugshond
  • Hulphond
  • Blindengeleidehond 

De hond valt goed op, is niet te groot en is erg beheerst in zijn bewegingen. Toch is de hond een stuk groter dan de kleine varianten wat het een echte knuffelhond maakt. 

labrador grootte

Hoe groot wordt een labrador uiteindelijk?

De gemiddelde grootte van een volwassen labrador kan in de volgende bandbreedte worden verdeeld: 

Labrador retriever Hoogte / grootte
Mannelijk: 57–62 cm (reu)
Vrouwelijk: 55–60 cm (teef)

De hond is net wat groter dan de gemiddelde hond die er rondloopt in Nederland. Let op, bovenstaand zijn gemiddelden. Het kan zijn dat je hond maar 53 cm hoog is of bijvoorbeeld 66 cm. Aan beide kanten is ongeveer 6 cm speling in de grootte van de labrador. . 

Over het gewicht hebben we een aparte blog geschreven. Het is belangrijk dat je volwassen labrador een gezonde vorm en grootte heeft. Te groot in combinatie met te zwaar is erg belastend voor de gewrichten van de hond. Dit in combinatie met de erfelijke aandoeningen. Zorg er dus ten alle tijden voor dat je hond in balans is.

Meer informatie over de grootte van de labrador? 

Voor meer informatie over de grootte van je labrador kan je mailen naar info@labradorhond.nl. Ook voor andere vragen gerelateerde aan opvoeding of verzorging kan je ons altijd benaderen. 

Labrador retriever Hoogte / grootte 

  • Mannelijk: 57–62 cm (reu) 
  • Vrouwelijk: 55–60 cm (teef)