...

Labrador voeding

De voeding die je labrador binnenkrijgt, is van groot belang voor de gezondheid. Naast erfelijkheid en de algemene verzorging is voeding het belangrijkste onderdeel. Uit ervaring blijkt dat de labradors zelf geen onderscheid maken voor het voer wat ze krijgen. Als de kwaliteit van de voeding minder is, zullen ze toch met een goed gevoel hun bak op eten.

voeding labrador

Het belang van ‘goede’ voeding voor je labrador

Uiteindelijk zal slechte voeding invloed hebben op de gezondheid van jouw labrador. Zo kan die last krijgen van de huid, de vacht kan dunner worden of dof. Bovendien zal het immuunsysteem verzwakken. Hierdoor vergroot de kans op ziekte. Ook kan een labrador door slechte voeding gedragsproblemen krijgen. Wees kritisch bij het uitkiezen van voeding, jij bent verantwoordelijk voor de gezondheid.

Bestanddelen van voeding voor je labrador

Een van de belangrijkste bestanddelen van voeding voor je labrador, zijn eiwitten. Deze eiwitten zijn belangrijk voor het immuunsysteem, het opbouwen van cellen en de groei van spierweefsel. Mocht je hond te veel eiwitten binnen krijgen, heeft dit geen gevolgen. De kwaliteit van de eiwitten is wel belangrijk.

Koolhydraten

Koolhydraten zijn nodig om cellen op te bouwen. Daarnaast zorgen deze koolhydraten voor een ideale werking van darmen. Bovendien zijn de grootste energiebron voor je labrador. Koolhydraten zijn altijd voldoende aanwezig in de voeding voor labradors.

voeding voor je labrador

Vetten

Vetten hebben veel functies in het lichaam. Belangrijkste is het leveren van energie. Daarnaast transporteren ze vitamines door het lichaam en zorgen ze bij het gezond houden van de vacht en de huid.

Vitamines

Er bestaan 2 typen vitaminen. Vitaminen die wateroplosbaar zijn, B en C. En wateronoplosbare varianten (A,D,E,K). Vitamines kunnen in dierlijke als plantaardige producten voorkomen. Beide zijn nodig om gezond te blijven. Als je voeding voor je labrador gebruikt die uitgebalanceerd is, zal de hond voldoende vitamines binnen krijgen.

Mineralen en sporenelementen

Mineralen zijn ook onmisbaar in de voeding voor je labrador. Denk aan calcium, mineralen en fosfor, ijzer en zink. Al deze elementen zijn aanwezig in hondenvoer dat uitgebalanceerd is.

Welke voeding, jij jouw labrador niet moet geven

Het is logisch dat je jouw hond af en toe wilt verwennen met iets lekker. Geen hem dan nooit botten van een dier wat geslacht is. Dit kan namelijk versplinteren wat schade zal aanrichten in het darmkanaal. Geef je labrador ook geen voeding wat van jouw eigen bord af komt. Zo leer je hond bedelen. Daarnaast is ons voedsel te zout en te veel gekruid. Dit heeft effect op zijn ingewanden. Overige voeding die je jouw labrador niet moet geven:
– Worst
– Kaas
– Chocola: geef dit nooit. Dit zal je hond vergiftigen. De kans op hartritmestoornissen en epilepsie wordt groter. Er zijn zelfs gevallen geweest waarin de hond is overleden.  

labrador voeding

Voeding is essentieel voor je labrador

Kortom, goede voeding is super belangrijk voor je labrador. Hoeveel voeding je hond nou precies nodig heeft, is niet zo snel te zeggen. Dit is afhankelijk van stofwisseling en levensstijl. Oriënteer je in de soorten en merken voer. Hierbij een link naar labrador voeding op bol.com. Op deze site kan je makkelijk voer vergelijken.