...

Labrador voer

Er is een bijzonder groot aanbod aan labrador voer. Deze hond is zelf ook niet echt kieskeurig. Deze eet alles op wat er in zijn buurt is wat eetbaar is. Zeker in de puppytijd kan dit gevaarlijk zijn. Je mag jouw lab dan echt niet teveel voeding geven. Als je deze tijdens de pup periode al teveel voeding gaat geven, zal dit een basis leggen voor overgewicht wat kan resulteren in beschadigde botten. Naast de hoeveelheid hebben ze wel een grote behoefte aan tal van voedingsstoffen. Deze zorgen ervoor dat de hond optimaal gaat groeien. Binnen enkele maanden zal de pup naar 35 kilo toe groeien.  Om deze groei gezond te houden is het voer wat de labrador binnenkrijgt cruciaal. 

Welk Labrador voer en welke voedingsstoffen?

Als je jouw labrador de beste start wil geven moet je zorgen dat deze evenwichtig voer krijgt die bestaat uit de volgende stoffen:

  • Energie
  • Mineralen
  • Spoorelementen
  • Vitaminen 

Een van de merken voer die wij zeker aanbevelen als beste voor de puppy tijd is Royal Canin Puppy / Junior. Dit voer is uit meerdere test als beste naar voren gekomen. 

labrador voer

Volwassen labrador voer 

Als je pup een volwassen labrador is geworden, is ander voer aanbevolen. Dan wordt de overstap gemaakt naar volwassen voeding. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het woord ‘Adult’. In deze fase is het belangrijk dat de hond geen overgewicht krijgt. Let dus op het koolhydraatgehalte van de voeding. Andere factor waar je naar kunt kijken is het vetgehalte. 

Daarnaast krijgen labradors vaker last van hun gewrichten, daardoor is het aan te raden om te kiezen voor voer waar bestanddelen in zitten die de gewichten juist ondersteunen. Voor de darmflora van je hond zijn vezels goed, deze zijn afkomstig uit appelmoes of wortels. 

Welk Labrador voer aanschaffen? 

Als je labrador voer wil gaan kopen en geven aan je hond zijn er dus diverse factoren om rekening mee te houden:

  • Het soort voer 
  • Welke hoeveelheid voer die je aan de hond geeft
  • De hoeveelheid tussendoortjes (snacks) die je geeft. Dit moet je allemaal meetellen in de totale hoeveelheid voeding in grammen per dag. 
  • Voedingsstoffen als Koolhydraten, vezels en vetten

Wij zijn zelf erg fan van het volgende voer voor labradors: Royal Canin Labrador Retriever Adult. Dit product bevat alle belangrijke voedingsstoffen. 

Goed senior labrador voer

Als de hond de oude dag bereikt en een senior labrador is, zijn er andere vereisten aan het voer. De oude labradors bewegen een stuk minder en hebben daarom minder energie nodig in de voeding. Geef de oude hond minder voeding dan de volwassen of pup, anders zal deze snel in gewicht gaan toenemen. Deze senior hond is liefhebber van een extra sterke smaak voer, want die zintuigen gaan ook achteruit.

Goed voer voor de labrador wat aan al deze vereisten voldoet is Royal Canin Senior

Meer vragen over labrador voer?

Voor meer vragen over goed labrador voer kan je een e-mail sturen naar info@aliexpressinfosite-nederland.nl. Hierbij nog een link naar het populairste / beste voer op Bol.com