...

Labrador verzorgen

Hoe kan je jouw labrador verzorgen op de juiste manier? Op deze pagina kom je erachter en geef ik je enkele tips en technieken die direct toe te passen zijn.

labrador verzorgen

Waarom het verzorgen van je labrador zo belangrijk is

Een ‘goede’ dagelijkse verzorging van je labrador is erg belangrijk. Hierdoor wordt de kans op ziekten verminderd. Daarnaast is het een heerlijke bezigheid omdat je lekker veel aandacht kan geven aan elkaar. Zo versterk je de band tussen mens en dier. Het verzorgen van de labrador hoeft niet moeilijk te zijn, mits het een dagelijkse routine wordt. In de volgende alinea’s volgen enkele tips voor een gelukkige en gezonde hond.

Gezonde & Heldere ogen

Ogen die gezond zijn, zijn erg helder. Daarnaast hebben ze roze sluimvliezen. Als de labrador ouder wordt zie je nog weleens dat ze hangende oogleden hebben. Hier komt makkelijk vuil in terecht wat kan leiden tot ontstekingen. Advies: maak dagelijks het gebied rondom de ogen van de labrador schoon met watten en lauw zout water. Mochten de ogen rood uitslaan, uitscheiding hebben of er doof uit gaan zien. Ga dan direct naar de dierenarts. Zo zie je maar, er komt een hoop kijken bij het verzorgen van je labrador.

Labrador verzorgen – tanden poetsen

Controleer dagelijks of er iets zit tussen de tanden of in de bek van de labrador. 1 keer per week de tanden schoonmaken, gebruik hiervoor geen mensen tandpasta. Trek de lip omhoog om zo de tanden te zien. Gebruik een zachte borstel om het tandvlees te masseren, beweeg langzaam op en neer.

labrador verzorgen

De oren verzorgen van de labrador

Ander belangrijk onderdeel in de verzorging van de labrador, zijn de oren. Kijk dagelijks de oren na om te zien of er geen vuilophoping is. Controleer op stank, ontstekingen of stank. Teveel oorsmeer met een zakdoekje weghalen. Nooit wattenstaafjes gebruiken.

Nagels knippen

Nagels knippen is iets wat bijna nooit hoeft gedaan te worden. Mochten de nagels van je labrador te lang worden, verzorg dit dan door middel van een speciale nagelkniptang. De roze nagels bij gele labradors zijn het makkelijkst om te knippen. Het nagelbed is hier duidelijker.  Bij een bruine of zwarte variant is dit lastiger te zien. Pas hier extra goed op dus.

Het wassen van de poten

Je labrador goed verzorgen betekent ook de poten wassen. Was het vuil van de poten. Doe dit met koud / lauw water. Duw je vingers tussen de kussens van de labrador om het vuil dat hard is geworden eenvoudig te verwijderen. Gebruik hiervoor nooit warm water. Gebruik enkel zeep die zacht is voor de huid. En vergeet natuurlijk achteraf de poten niet droog te maken.

Hygiëne van de anus

Als je labrador met zijn achterste schuurt over de grond, of veelvuldig aan het likken is, kan dit erop duiden dat de geurproducerende anale klieren blokkeren. Tijd om je labrador even te verzorgen`.Met plastic handschoenen kan je deze klieren leegdrukken. Druk stevig aan beide kanten.

Ontwormen Labrador

Lees in dit blog alles over wormen bij labrador

Producten om je labrador te verzorgen

Er zijn diverse producten om je labrador te verzorgen. In de hondenwinkel op bol.com vind je honderden producten voor een optimale verzorging van je labrador. 

labrador verzorgen

Tips om je labrador te verzorgen

Mocht je nog tips hebben voor ons, om je labrador te verzorgen, deel deze dan door te e-mailen naar info@labradorhond.nl. We zullen je tips dan uiteraard toevoegen op deze pagina. Zo helpen we elkaar.

Labrador handboek

Als je nog meer informatie wil over hoe je jouw labrador moet verzorgen, trainen en opvoeden, is het labrador handboek het ideale boek. Lees hier meer over dit boek en hoe je jouw labrador optimaal kunt verzorgen

het complete handboek voor een gezonde gelukkige en gehoorzame labrador

Labrador handboek Downloaden