...

Voedingsschema labrador pup

Op deze pagina geef ik je een voedingsschema voor je labrador pup en krijg je extra uitleg over het belang van voeding voor je puppy.

Hoe vaak moet ik mijn labrador pup voeren?

Een van de belangrijkste zaken voor het samenstellen van een voedingsschema voor je labrador pup is ‘hoe vaak voeren’ en de ‘hoeveelheid’. Tijdens het eerste levensjaar meerdere keren per dag. Waarom? De maag van de pup is nog erg klein. Hierdoor kan de puppy niet de gehele hoeveelheid voer opnemen waar hij de hele dag op kan teren.

voedingsschema labrador pup

Voedingsschema labrador pup – hoe vaak per dag in welke levensfase voeren?

Houd in het voedingsschema rekening met drie keer per dag voeren tot de labrador pup 4 a 5 maanden oud is. Tip: warm water toevoegen aan het droogvoer. Zo maak je het voer een stuk lekkerder en is het makkelijker om op te kauwen.

Vanaf 4 a 5 maanden tot 9 maanden verandert het voedingsschema, nu voer je de labrador pup 2 keer per dag. Bij 10 tot 11 maanden ga je over naar 1 keer per dag voeren. Nu kan je voer voor volwassen labradors geven. Advies: laat je labrador wennen aan ander voer. Dat is beter voor de spijsvertering en de smaakpapillen.

Wanneer kan ik mijn voedingsschema wijzigen van puppy naar volwassen voeding?

Wanneer is het moment om te switchen in mijn voedingsschema van labrador puppy voeding naar volwassen voeding. Niet ieder ras is even lang puppy. Daarom is het moment om voer om te schakelen per ras anders. Rond 10 tot 11 maanden kan je overstappen naar volwassen voer.

Overgewicht voorkomen met een voedingsschema voor je labrador pup

Het voedingsschema van de meeste labrador pups bevat teveel voeding. Labradors zijn gulzig en krijgen snel last van overgewicht. Het is belangrijk om je labrador niet te zwaar te laten worden tijdens en na de groeifase. Dit kan je checken door de ribben te voelen. Als je deze nog kan voelen is het oke. Als hier een te grote vetlaag overheen zit, is het tijd om op dieet te gaan. Dan het voedingsschema van je labrador of pup aanpassen.

schema voor voeding labrador puppy

Aanbevolen gewicht voor je labrador pup

Hierbij een overzicht van het aanbevolen gewicht voor je labrador pup. Mocht je labrador of pup hier in deze periode van afwijken, moet het voedingsschema worden aangepast. Aan te raden is om dan naar de dierenarts te gaan.
– Geboorte: 450/600 gram
– Week 1: 750/900 gram
– Week 2: 1100/1300 gram
– Week 3: 1700-2000 gram
– Week 6: 3500-4500 gram
– Week 8: 5500-7000 gram
– Week 12: 9000- 11 kilo
– Na 6 maanden: 13 tot 15 kilo
– 1 jaar: 25 tot 30 kilo

To do’s voedingsschema labrador pup 

Er zijn een aantal to do’s als je een voedingsschema voor jouw labrador pup gaat maken: 

1. Begin met een medische controle
Voordat je het ideale voedingsschema voor je Labrador pup vaststelt, is het belangrijk om te beginnen met een controle bij de dierenarts. De dierenarts zal niet alleen controleren of je pup gezond is, maar hij kan je ook veel nuttige informatie geven over voeding en het soort dieet dat het beste past bij je pup. Samen met je dierenarts kun je vaststellen hoeveel voeding en hoe vaak per dag je pup moet eten.

2. Kies de juiste voeding
Het is belangrijk om je te realiseren dat Labrador pups, net als alle andere pups, speciale voedingsbehoeften hebben. Kies altijd een hoogwaardige hondenvoeding in het voedingsschema die speciaal is ontwikkeld voor pups, en dan het liefst voor het ras Labrador. Deze voeding bevat de juiste balans van eiwitten, vetten, vezels, vitaminen en mineralen die nodig zijn voor zijn goede groei en ontwikkeling.

3. Maak een vast eetschema
Het opzetten van een vast eetschema in het voedingsschema voor je Labrador pup kan helpen om zijn spijsverteringsstelsel te reguleren en hem te helpen te wennen aan regelmatige maaltijden. Je moet ervoor zorgen dat je pup elke dag op hetzelfde tijdstip eet, bijvoorbeeld om 8 uur ’s ochtends en om 6 uur ’s avonds, maar kijk goed naar je pup want niet elke pup heeft dezelfde behoefte.

4. Overweeg snacks en beloningen
Terwijl je jouw Labrador pup traint, zul je waarschijnlijk veel zorgen hebben over beloningen tijdens de trainingssessies en het gebruik van lekkernijen en snoepjes. Het is belangrijk om te onthouden dat deze extra’s ook calorieën bevatten. Overweeg daarom de portiegrootte van de maaltijden in het voedingsschema in overeenstemming met de hoeveelheid snacks en beloning die je labrador pup op een dag krijgt.

5. Wees voorzichtig met overvoeden
Het is cruciaal om te onthouden dat Labrador pups een risico lopen op overgewicht als ze te veel eten krijgen in hun voedingsschema. Ongeacht de kwaliteit van het voer, als je pup meer eet dan nodig is, krijgt hij te veel calorieën binnen. Overvoeding kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals artrose en diabetes. Om dit te voorkomen, moet je het voedsel zorgvuldig afwegen volgens de richtlijnen van de fabrikant en het voedingsadvies van de dierenarts.

Meer informatie over het ideale voedingsschema voor je labrador of pup?

Als je meer info wil over hoe het ideale voedingsschema voor je labrador of pup samen te stellen, kijk dan even of het handboek voor de labrador iets voor jou is. Lees hier meer over het Labrador handboek. Hierin lees je ook alles over het trainen en opvoeden van je labrador pup. Mocht je aan ons nog vragen hebben over het voedingsschema kan je een e-mail sturen naar info@labradorhond.nl

het complete handboek voor een gezonde gelukkige en gehoorzame labrador

Labrador handboek Downloaden