...

Voedingsschema labrador pup

Op deze pagina geef ik je een voedingsschema voor je labrador pup en krijg je extra uitleg over het belang van voeding voor je puppy.

Hoe vaak moet ik mijn labrador pup voeren?

Een van de belangrijkste zaken voor het samenstellen van een voedingsschema voor je labrador pup is ‘hoe vaak voeren’ en de ‘hoeveelheid’. Tijdens het eerste levensjaar meerdere keren per dag. Waarom? De maag van de pup is nog erg klein. Hierdoor kan de puppy niet de gehele hoeveelheid voer opnemen waar hij de hele dag op kan teren.

voedingsschema labrador pup

Voedingsschema labrador pup – hoe vaak per dag in welke levensfase voeren?

Houd in het voedingsschema rekening met drie keer per dag voeren tot de labrador pup 4 a 5 maanden oud is. Tip: warm water toevoegen aan het droogvoer. Zo maak je het voer een stuk lekkerder en is het makkelijker om op te kauwen.

Vanaf 4 a 5 maanden tot 9 maanden verandert het voedingsschema, nu voer je de labrador pup 2 keer per dag. Bij 10 tot 11 maanden ga je over naar 1 keer per dag voeren. Nu kan je voer voor volwassen labradors geven. Advies: laat je labrador wennen aan ander voer. Dat is beter voor de spijsvertering en de smaakpapillen.

Wanneer kan ik mijn voedingsschema wijzigen van puppy naar volwassen voeding?

Wanneer is het moment om te switchen in mijn voedingsschema van labrador puppy voeding naar volwassen voeding. Niet ieder ras is even lang puppy. Daarom is het moment om voer om te schakelen per ras anders. Rond 10 tot 11 maanden kan je overstappen naar volwassen voer.

Overgewicht voorkomen met een voedingsschema voor je labrador pup

Het voedingsschema van de meeste labrador pups bevat teveel voeding. Labradors zijn gulzig en krijgen snel last van overgewicht. Het is belangrijk om je labrador niet te zwaar te laten worden tijdens en na de groeifase. Dit kan je checken door de ribben te voelen. Als je deze nog kan voelen is het oke. Als hier een te grote vetlaag overheen zit, is het tijd om op dieet te gaan. Dan het voedingsschema van je labrador of pup aanpassen.

schema voor voeding labrador puppy

Aanbevolen gewicht voor je labrador pup

Hierbij een overzicht van het aanbevolen gewicht voor je labrador pup. Mocht je labrador of pup hier in deze periode van afwijken, moet het voedingsschema worden aangepast. Aan te raden is om dan naar de dierenarts te gaan.
– Geboorte: 450/600 gram
– Week 1: 750/900 gram
– Week 2: 1100/1300 gram
– Week 3: 1700-2000 gram
– Week 6: 3500-4500 gram
– Week 8: 5500-7000 gram
– Week 12: 9000- 11 kilo
– Na 6 maanden: 13 tot 15 kilo
– 1 jaar: 25 tot 30 kilo

Meer informatie over het ideale voedingsschema voor je labrador of pup?

Als je meer info wil over hoe het ideale voedingsschema voor je labrador of pup samen te stellen, kijk dan even of het handboek voor de labrador iets voor jou is. Lees hier meer over het Labrador handboek. Hierin lees je ook alles over het trainen en opvoeden van je labrador pup. Mocht je aan ons nog vragen hebben over het voedingsschema kan je een e-mail sturen naar info@labradorhond.nl

het complete handboek voor een gezonde gelukkige en gehoorzame labrador

Labrador handboek Downloaden