...

Labrador kruising

Labradors zijn een zeer populair hondenras, dus het is niet verwonderlijk dat labrador kruisingen ook vrij hoog staan op de lijst staan ​​als het gaat om huisdieren. In dit artikel gaan we kijken naar enkele veel voorkomende Labrador kruisingen.

Waarom schrijven we over gemengde rassen / labrador kruisingen?

Er is momenteel een enorme en nog steeds groeiende interesse in gemengde rassen / labrador kruisingen of hybride honden. Er zijn een aantal redenen waarom mensen zich momenteel aangetrokken voelen tot gemengde rassen. Gemengde rassen zijn geweldige familiehonden en zijn veel gezonder zijn dan hun ouderrassen. De waarheid is ook dat sommige gemengde rassen niet gezond zijn en dat het soms moeilijk kan zijn om een ​​gemengde ras ‘fokker’ te vinden.

In het vervolg van dit artikel volgt informatie over de populairste Labrador kruisingen met tips en advies voor mensen die er een willen kopen. Of je nou een kruising overweegt en wilt weten wat u kunt verwachten, of overweegt een puppy van een gemengd ras te kopen, u vindt hieronder enkele nuttige informatie

Waarmee wordt uw labrador gekruisd of gemixt?

Uitzoeken waar uw labrador mee gekruisd of gemixt is, is geen gemakkelijke taak. De enige manier om met redelijke zekerheid te weten waar uw hond vandaan komt, is een DNA-test te bestellen. Dit geeft je maar liefst informatie over drie of vier generaties terug, en geeft je een geweldig idee welke rassen in jouw geweldige hond zijn verwerkt.

Kruising – Labrador X terrier 

Labradors kunnen worden gekruist met een verscheidenheid aan rassen, die een aantal leuke namen hebben gekregen, Maar een van de meest voorkomende labrador kruisingen is de labrador Terrier-mix. In de VS wordt de Labrador vaak gekruist met de Pitbull Terrier.

In het Verenigd Koninkrijk, waar het houden van Pitbulls illegaal is, heeft een veel voorkomende Lab-mix vaak Staffordshire Bull Terrier in zijn voorouders. Of soms een van de werkende / sportieve terriërs die populair zijn in Britse plattelandsgemeenschappen.

Het belangrijkste verschil tussen de Labrador en de Bull Terrier-rassen ligt in hun kaken.

De Bull Terrier heeft een krachtige aangrijpende beet. Om deze reden is socialisatie (die helpt angst bij honden te voorkomen) van cruciaal belang voor deze puppy’s, dus zorg ervoor dat u de tijd en toewijding hebt om uw puppy overal mee naartoe te nemen. Je moet hem voorstellen aan tientallen, zo niet honderden, verschillende mensen van alle leeftijden voordat hij veel meer dan drie maanden oud is.

kruising labrador

Kruising – Labrador x Hound 

Een ander vaak gevonden type Labrador kruising is ​​de Hound-mix. Deze omvatten populaire geurhonden zoals Bassett Hounds en Beagles. Maar ook enkele van de windhondenrassen. 

Gemengde rassen kunnen vaak controversieel zijn, en terwijl veel mensen die mix-ras honden adopteren, hun nieuwe vrienden vinden in het dierenasiel, zijn er sommige mensen die opzettelijk deze kruisingen fokken. Wanneer dit gebeurt, worden ze vaak ‘designerhonden’ genoemd.

Kruising – Labrador x Afghaanse (Afador) 

Een Afador is de naam gegeven aan een Labrador Retriever / Afghan Hound kruising Ze worden tamelijk zelden gefokt. Uw Afador-puppy zal waarschijnlijk vrij groot worden, omdat zowel Afghaanse honden als Labradors redelijk lang zijn. Afghanen zijn langbeniger dan hun Labrador vrienden en hebben langere snuiten en zeer lange rechte jassen.

Je zou daarom kunnen eindigen met een hond met middellange tot lange vacht, waarvoor regelmatig verzorging nodig is.

Afghaanse karakters zijn doorgaans afstandelijker dan die van Labs, met minder enthousiasme voor iedereen die ze ontmoeten. Je kunt echter niet voorspellen of deze eigenschap zou worden overgedragen aan je Afador-puppy.

Socialisatie is een belangrijke factor, omdat Afghanen niet het natuurlijke vertrouwen van de meeste Labradors hebben, en ze waarschijnlijk ook gedragsproblemen ontwikkelen als ze regelmatig langdurig alleen worden gelaten.

Net als Labs hebben Afghanen veel beweging nodig en een programma van positieve training om goed opgevoede gezinsleden te worden.

Zorg ervoor dat de ouders van uw Afador-puppy volledig zijn getest op de erfelijke ziekten die bij hun respectieve rassen voorkomen.

Labrador handboek Downloaden

labrador golden retriever

Kruising – Labrador x Basset Hound 

Een andere zeldzame kruising is de Labrador X basset hond (bassador). Helaas hebben Basset honden veel gezondheidsproblemen. Deze Labrador / Basset Hound kruising kan resulteren in een hond die er in het algemeen uitziet als een lab met korte poten en grote oren. Ze zijn gemiddeld ongeveer 14 centimeter langer als volwassenen, met lichaamsverhoudingen die passen bij een groter hondenras en verkorte poten.

De levensduur van Basset Hound is ongeveer 11 jaar, dus iets korter dan de Labrador Retriever. Ze hebben ook een aantal zorgwekkende gezondheidsproblemen en structurele problemen waarmee u rekening moet houden.

Bassethonden lijden vaak aan Ectropion, waarbij de onderste ooglidrollen het onderste deel van het oog blootleggen en mogelijk ongemak en schade aan het oppervlak veroorzaken. Ze hebben een overmatige losse huid, vooral boven hun hoofd en eronder. Hierdoor lopen ze een hoog risico op ongemakkelijke gist- en bacteriële huidinfecties

Ze hebben ook een onevenredige been-tot-lichaam lengte, wat kan leiden tot mobiliteitsproblemen en artritis, vooral vanwege de vrij grote gewicht / hoogte-verhouding van de Basset. 

Kruising – Border Collie x labrador mix 

Volgende populaire kruising is de border collie x labrador mix. Border Collies zijn ongelooflijk intelligente honden, die heel goed samenwerken met hun eigenaar als ze goed zijn opgeleid. Ze zijn heel erg een ‘one person’ hond. Trouw aan hun families, en redelijk onverschillig voor iedereen. Ze leren snel en kunnen een verbijsterend scala aan activiteiten leren door middel van versterkings training.

Hun algemene houding is heel anders dan een labrador. Net als Labs als puppy’s kunnen ze heel handig zijn, en in het geval van Collies kan dit vrij sterk uiten rond kinderen. Ze worden daarom over het algemeen niet aanbevolen voor gezinnen met zeer jonge kinderen. Ze zijn echter vaak uitstekende huisdieren op oudere leeftijd voor actieve, drukke gezinnen die graag trainen en samenwerken.

Border Collie x labrador – verzorging, leeftijd en grootte 

Het zijn prachtige honden, die vaak lange jassen hebben die veel verzorging nodig hebben, dus je moet erop voorbereid zijn dat je labrador kruising hetzelfde kan zijn. Ze groeien tot ongeveer 21 centimeter, dus zijn ze iets korter dan de gemiddelde Labrador.

Border Collies staan ​​bekend om hun lange levensduur, maar volgens studies is hun mediane leeftijd eigenlijk vergelijkbaar met de Labrador Retriever op 12-jarige leeftijd.

Een gezonde Borador kan een geweldig huisdier zijn voor een actief huis, die een groot deel van de dag rond is en in staat is om hen de gerichte aandacht te geven die hun hersenen en lichamen nodig hebben.

Kruising – Golden Retriever x Labrador mix 

Vaak aangeduid als de Goldador mix, de ongelooflijk succesvolle kruising tussen een labrador en een Golden Retriever.

Twee zeer populaire jachthondenrassen met veel overeenkomsten, dit is een van de kruisingsrassen waar u redelijk zeker kunt zijn van het type kruising dat u krijgt wanneer u uw puppy thuisbrengt.

Goldadors zijn erg populair bij blindengeleidehonden. Golden Retriever-kruisingen, vormen zelfs 59% van de Britse blindengeleidehonden.

Ze staan ​​erom bekend dat ze intelligent zijn, snel leren en heel goed samenwerken met hun begeleiders. Net als hun Golden Retriever- en Labrador-ouders hebben ze de neiging om zeer vriendelijke temperamenten te hebben en brengen ze graag tijd door met hun menselijke familie.

Golden Retrievers zijn honden van vergelijkbare grootte als Labradors, maar met een veel langere en meer golvende vacht. De meeste Goldadors lijken kortere vacht te hebben zoals de Lab-ouder, maar dit is niet gegarandeerd.

Golden Retrievers zijn over het algemeen gezonde honden, hoewel er net als Labs een aantal punten van zorg zijn waar u op moet letten voordat u zich ertoe verbindt uw puppy naar huis te brengen.

Kruising Labernese – Labrador x Berner Sennenhond

Labernese is de naam die wordt gegeven aan een kruising tussen een Labrador Retriever en een Berner Sennenhond.

Berner Sennenhonden zijn over het algemeen vrij kalm en afstandelijk als volwassenen, en vereisen veel toewijding aan socialisatie als ze jong zijn vanwege potentiële nervositeit rond vreemden. Vanwege hun grootte worden ze niet echt aanbevolen voor huizen met jonge kinderen of kwetsbare volwassenen.

Berner Sennenhonden zijn erg groot, groeien tot 28 centimeter lang en wegen meer dan een gemiddelde labrador. Ze hebben ook een lange vacht, die veel verzorging nodig heeft om in goede staat te blijven.

Labrador x Berner Sennenhond – leeftijd 

Helaas hebben Berner Sennen honden, net als veel extra grote rassen, geen zeer lange levensverwachting, gemiddeld ongeveer 8 jaar lang. U kunt daarom verwachten dat uw puppy-potentieel minder jaren leeft dan het gemiddelde raszuivere labrador.

Het zijn buitengewoon mooie honden en kunnen, mits goed beheerd, prachtige metgezellen zijn.

Maar u moet zich ervan bewust zijn dat uw Labrador kruising net zo groot kan worden als een rasechte berghond en zijn temperament bij elk ras past, dus een grondige socialisatie is erg belangrijk, ongeacht hoe uw puppy eruitziet wanneer hij wordt geboren.

Kruising – Labrador x Standard Poodle

Labradoodles zijn momenteel het populairste Labrador Retriever kruising hondenras. 

Een Labradoodle is hypoallergeen maar heeft veel vachtverzorging nodig. Regelmatige controles door een professionele salon en juiste aandacht voor verzorging zijn essentieel.

Hun jassen kunnen enorm verschillen van hond tot hond, en er is geen manier om te voorspellen hoe de vacht van je jonge Labradoodle-puppy eruit zal zien als hij volwassen is.

De standaardpoedel heeft dezelfde levensverwachting als een Labrador, ongeveer 12 jaar. Ze hebben echter een aantal verschillende gezondheidsproblemen die u moet weten. Ze kunnen gevoelig zijn voor auto-immuunziekten,

Labradoodles kunnen prachtige huisdieren zijn als je blij bent je in te zetten voor extra verzorging, goede socialisatie en de ruimte hebt voor een grote, veerkrachtige maar zeer liefhebbende hond.

labrador kruising

Kruising – Pitbull x labrador 

We hebben het gehad over de kruising Pitbull x labrador in het gedeelte Terrier Lab-mix hierboven. Een grote, sterke hond met een krachtig aangrijpend gebit. Belangrijk om goed te socialiseren.

Als hier goed voor wordt gezorgd, zou de Pitbull Labrador kruising een geweldige gezinshond moeten zijn, vol energie, met een korte, gemakkelijk te onderhouden vacht.

Hij zal waarschijnlijk een zwaarder hoofd hebben dan een rasecht laboratorium en kan gedeeltelijk rechtopstaande oren hebben. Hij zal ook sterk zijn en springerig als hij jong is. 

Kruising – Rottador of Labrottie – Labrador x Rottweiler

Rottweilers gekruist met Labradors staan ​​bekend als Labrotties of Rottadors. En ze kunnen ongelooflijk mooie en toegewijde metgezellen zijn voor hun families.

Rottweilers kunnen tot ongeveer 27 centimeter lang zijn, met grote hoofden en goed gespierde lichamen. Het zijn krachtige honden en hebben vanaf de eerste dag behoefte aan positieve training van hun families om te begrijpen hoe ze zich thuis moeten gedragen. Je Labrottie kan mogelijk net zo groot en krachtig worden als zijn ouder, dus zorg ervoor dat je blij bent dat je de ruimte en middelen hebt voor een grote hond.

Labrador x Rottweiler – temperament 

Het temperament van de kruising Labrador x Rottweiler is ook heel anders dan dat van je gemiddelde Labrador Retriever. Rottweilers zijn een bewakingsras. Zeer loyaal aan hun familie, maar bekend om op hun hoede te zijn voor vreemden en onvoorspelbaar rond kinderen als ze niet op de juiste manier worden gesocialiseerd en beheerd.

Je Labrottie-puppy moet heel goed gesocialiseerd zijn, net zoals je zou doen met een pure waakhond. Zorg ervoor dat hij regelmatig positief contact heeft met mensen van elke leeftijd en bekend is met dingen zoals baarden, hoeden en ongewone kledingstukken. Zorg ervoor dat veel socialisatie thuis wordt gedaan wanneer de puppy opgroeit, met frequente bezoekers die traktaties ontvangen en belonende ervaringen geven, zodat uw puppy minder waarschijnlijk uw huis beschermt tegen mensen die u wilt verwelkomen.

Rottweilers hebben een helaas korte gemiddelde levensverwachting van iets minder dan 9 jaar. Het zijn grote honden, en als zodanig kun je ook een kortere levensduur verwachten in vergelijking met het gemiddelde labrador. Ze zijn vatbaar voor kanker, evenals enkele ernstige hartproblemen.

Zorg ervoor dat je beide ouders ontmoet en let erop dat ze kalm, vriendelijk en open zijn in termen van temperament. Als dit allemaal in orde is, kan je de kruising / mix Labrador x Rottweiler opnemen in je gezin. 

Kruising Labmaraner – Labrador x Weimaraner

Een van de populairste kruisingen is de Labrador x Weimaraner. De Weimaraner is een prachtige hond, en ook een intelligente. Zoals alle leden van deze hondengroep is hij gefokt met hard werken, hoewel hij over het algemeen iets minder gefocust is dan je gemiddelde labrador.

Dit betekent dat de weimaraner niet zo geobsedeerd zijn om iedereen te begroeten als je ze een wandeling maakt. Ze kunnen echter ook een beetje moeilijker zijn om aan het trainingsproces deel te nemen en in sommige gevallen zelfs meer gedreven zijn dan een Labrador.

Net als Labs kunnen weimaraners ook gevoelig zijn voor verlatingsangst wanneer ze lange tijd alleen worden gelaten. Het is daarom erg belangrijk dat u hiermee rekening houdt wanneer u beslist of dit het juiste moment is om een ​​puppy te krijgen en te kijken welke regelingen u moet treffen.

Labrador x Weimaraner – levensduur 

Weimaraners leven gemiddeld 11 jaar, dus iets korter dan de levensduur van een labrador. Over het algemeen zijn het echter behoorlijk gezonde honden, met een goede lichaamsstructuur en een goede bevestiging. 

Als u op zoek bent naar een actieve, intelligente hond, dan zal een Labmaraner / weimaraners kruising u een prachtige toegewijde metgezel geven.

labrador rottweiler

Kruising Springador – Labrador x Engelse springerspaniël

Springer Spaniels gekruist met Labradors worden vaak Springadors genoemd. Ze kunnen fantastische huisdieren of werkhonden maken, maar kunnen de uitersten van beide rassen hebben, dus niet voor de onervaren of inactieve eigenaar.

Springer mixen zijn zeer levendige honden met een ongelooflijk hoge prooi en jachtdrang. Ze profiteren van een positieve versterkingstraining vanaf jonge leeftijd.

Zorg ervoor dat je de Springer-ouder ontmoet bij het kopen van een Springador om ervoor te zorgen dat ze zelfverzekerd en niet geagiteerd zijn.

Engelse Springer Spaniels zijn meestal kleiner en lichter dan Labs, met een langere vacht. Springadors hebben vaak kortere jassen, hoewel niet altijd, en kunnen veel lijken op een ietwat ruig zwart Lab met een paar witte aftekeningen, zoals de hond hieronder:

De Engelse Springer Spaniel heeft een levensverwachting van 12 jaar.

Als je graag je hond probeert te trainen, het grootste deel van de dag rond bent en ervan houdt om tijd buiten activiteiten door te brengen, dan kan een Springador als labrador kruising een echt geweldig huisdier of werkhond zijn.

Labrador Friese Stabij

De Labrador x Friese Stabij noemen we ook wel de Friese langhaar. Deze hond heeft een zachtaardig karakter, vriendelijk, actief, energiek en is enthousiast. Deze kruising gaat goed om met kinderen en is daarom de ideale gezinshond. 

Het energiepeil is erg hoog. Als je zoekt naar een maatje om mee hard te gaan lopen of om lekker te lopen door de bossen, is dit de ideale hond. Van oorsprong is de Friese Stabij gefokt voor de jacht op:

  • Vossen
  • Vogels
  • Mollen 

De labrador is ook gefokt voor de jacht, dit zie je ook terug in de kruising van deze honden. Deze hond komt uit Friesland (zit ook in de naam) en is daarmee 1 van de 7 erkende Nederlandse rashonden. Kortom, de Labrador kruising met de Friese Stabij combineert de beste gedragingen van elk ras en is de perfecte hond voor de familie. 

Labrador X Friese Stabij – opvoeding

De labrador kruising met de Friese stabij heeft zoals eerder benoemd veel beweging nodig. Minimaal 4x per dag een half uur lopen / uitlaten is een must. Minimaal 1 uur. Ze houden van tal van activiteiten:

  • Rennen
  • Zwemmen
  • Spelen
  • Wandelen
  • Hondensporten (alles in combinatie met hondenspeelgoed) 

Als de Labrador X Friese Stabij genoeg beweging krijgt, zijn het thuis rustige honden. Bekijk voor aanschaf van een pup of volwassen hond dus goed om je hier genoeg tijd voor hebt. 

Labrador X Friese Stabij – Opvoeding

Qua opvoeding is het belangrijk om deze hond met een zachte hand op te voeden. Hier is veel geduld bij benodigd. Wat dus niet werkt is een hardhandige opvoeding met veel fysieke correcties en geschreeuw. Wat wel werkt is goed gedrag belonen met voer of speelgoed. We raden altijd aan om te starten met een puppycursus + vervolgcursussen bij een hondenschool. Dit is een langetermijninvestering in je labrador kruising met de Friese Stabij waar je de komende jaren veel plezier van zal hebben. 

Labrador kruising & Temperament 

Wanneer je een labrador kruising koopt, kun je een vrij goed idee hebben van wat hun temperament zal zijn. Je weet wat gebruikelijk is voor het ras. Je zult de moeder, en misschien zelfs de grootmoeder, tantes en zussen van vorige nesten ontmoeten, wanneer je je puppy gaat ophalen.

Beste labrador kruisingen 

De beste labrador kruisingen zijn natuurlijk een kwestie van mening. Zoals met elke rashond, hangt het volledig af van waarom je een hondenmaatje wilt. Als je een kleine Lab-mix wilt als gezinsgenoot, dan is het een goede keuze om er een te krijgen die wordt gekruist met een kleiner, rustiger ras. Als je een hond wilt om te sporten of te jagen, dan is het verstandig om met een Labrador te gaan die wordt gekruist met een ander jachthondenras. Als je wilt dat een hond behendigheid waagt, dan is een Collie Cross een geweldige plek om te beginnen.

Het belangrijkste is om een ​​puppy te kiezen waarvan de ouders alle gezondheidstests hebben gehad die relevant zijn voor hun eigen ras, en waarvan je de persoonlijkheden graag zou zien in je labrador puppy kruising. Meer tips over het opvoeden en verzorgen van je labrador? Kijk dan eens in het Labrador Handboek

het complete handboek voor een gezonde gelukkige en gehoorzame labrador

Labrador handboek Downloaden