...

labrador opvoeden

In deze blog verschaf ik je meer info over het opvoeden van je labrador retriever. Zo blijft die lieve hond altijd een heerlijk beestje om van te genieten. Ook krijg je enkele tips met betrekking tot het opvoeden

Labrador opvoeden – is dat moeilijk?

De labrador staat in ons land op nummer 1 gekeken naar populariteit. Dit komt door de combinatie van hoe lief het beestje is, de leergierigheid, intelligentie en het feit dat de labrador niet moeilijk op te voeden is. Maar dit opvoeden van de labrador moet nog wel even gebeuren. Hier moet niet te makkelijk over worden nagedacht. Het is niet per se moeilijk, maar moet nog wel even gebeuren. De labrador is als we naar de geschiedenis kijken gefokt om te jagen op eenden. Dit zie je ook terug in de kenmerken van zijn gedrag. Een van de redenen waarom dit type hond het heerlijk vind om te zwemmen in het water. Hij heeft zelfs een beetje zwemvliesjes.

labrador opvoeden

Labrador opvoeden – Energie en leergierigheid

Een labrador opvoeden is erg leuk om te doen. Deze hond vind het echt super om op pad te gaan met zijn baas. Helpen zit in het bloed van de hond, werken voor de baas is voor deze hond vanzelfsprekend. In combinatie met de leergierigheid is dit een goed trainbare hondensoort. Behalve het ‘helpen’ wat in het bloed zit, heeft de labrador een uitzonderlijk goede neus en is hij behendig. Toen er vroeger een eend werd doodgeschoten, moet de labrador op zoek naar de eend in het grote moeras.

Kortom, het karakter van de labrador is zeer goed. Deze hond is zachtaardig, rustig en past zich makkelijk aan, aan huishoudelijke sferen. Er is geen spoor van agressie in deze honden te vinden. En door het vriendelijke en open karakter is het opvoeden van de labrador zeer goed te doen.

Veel voorkomende problemen bij het opvoeden van de labrador

Je labrador goed opvoeden zal ertoe leiden dat het een energieke, gelukkige hond gaat worden. Een probleem dat veel voorkomt bij de labrador retriever is overgewicht. Dit is een combinatie van teveel eten, te weinig beweging en verkeerd voer. Als de hond ouder wordt gaat die sneller vet opslaan. Tip: houd de hond echt veel in beweging, dagelijks lopen en in het weekend lange wandelingen maken. Zeker als ze ouder worden en moeilijker gaan bewegen. Neem de hond mee en trek erop uit.

Ander probleem is dat de labrador op jonge leeftijd last krijgt van heup- en elleboogdysplasie, ofwel een stoornis in de ontwikkeling van dat bepaalde gewricht. Dit kan leiden tot artrose. Bij 3 op de 10 honden is dit erfelijk, maar verkeerd gebruik van voeding, verkeerd bewegen en overgewicht hebben hier allemaal invloed op. Nog meer redenen om je labrador goed op te voeden.

Onderdeel van je gezin

De labrador retriever is een ‘duur’ dier. Voor een labrador puppy betaal je al gauw meer dan 1000 euro. Dit verschilt zelfs per kleur, zo zijn de prijzen voor zwarte labrador labrador puppies anders dan voor bruine labrador puppies. En dan moeten er nog accessoires worden gekocht: speelgoed, eten, prikken, belasting, manden etc. Reken eerst goed uit of je het kan betalen en of je de tijdsinvestering aan kan. Een labrador opvoeden kost nu eenmaal wat uren. Zeker de eerste 6 maanden in de opvoeding van de labrador pup zijn belangrijk voor de jaren die daarna gaan volgen, heb jij wel tijd voor een puppycursus deze cruciale maanden? Daarnaast moet je genoeg aandacht en liefde in het beestje kunnen stoppen om de hond niet te laten vereenzamen. 

labrador opvoeden

Labrador opvoeden – handboek

Op naar de ideale labrador opvoeding door het labrador handboek, geschreven door Jan Jacobs. In dit blog heb ik je van alles laten weten over het karakter van de labrador. Wat je nu nog mist is wat munitie voor de opvoeding. Het e-book, het labrador handboek is daar meer dan geschikt voor

Dit boek over hoe je labrador op te voeden is specifiek gericht op dit soort hond. Input is geleverd door gerenommeerde fokkers en dierenartsen. Daarnaast heeft de schrijver zelf jarenlange ervaring als baasje van een labrador. Alle informatie en tips die benodigd zijn om jouw labrador op te voeden, is voorhanden in het boek.

Mocht je het e-boek aanschaffen en er niet tevreden over zijn. Krijg je je geld terug als je dit binnen 2 maanden aangeeft. Wij raden het boek aan en hebben er zelf ook veel plezier aan beleefd door het opvoeden van onze eigen labrador retriever. De handige lessen en tips zijn direct toepasbaar.

het complete handboek voor een gezonde gelukkige en gehoorzame labrador

Labrador handboek Downloaden