...

Labrador bemiddeling

Labrador bemiddeling is erg belangrijk. Partijen die bemiddelen vormen de schakel tussen de persoon die op zoek is naar een labrador en de persoon die zijn labrador niet meer zelf kan verzorgen. Deze persoon is daardoor op zoek naar een nieuw geschikt baasje. Er kunnen tal van redenen zijn om van baasje te wisselen. Een verhuizing, ouderdom, een nieuwe baan, scheiding enzovoorts. In dit soort gevallen is labrador bemiddeling de beste oplossing. In dit blog gaan we dieper in op de verschillende bemiddelaars in Nederland en geven we je enkele belangrijke adviezen voor aanschaf van een lab. 

Labrador bemiddeling in Nederland

In Nederland zijn er diverse partijen die bemiddeling voor labradors verzorgen:

  • Marktplaats. De grootste website voor de verkoop van alle soorten spullen.
  • Facebook. Diverse labrador bemiddeling groepen waar baasjes en zoekers elkaar kunnen treffen. 
  • Diverse websites die een eigen marktplaats hebben. Bijvoorbeeld markt.labradorpagina.nl die zich richt op herplaatsers en pups. 
  • Fora. Op fora krijg je vaak nuttige tips en kan je andermans ervaringen lezen met bemiddelaars. 
  • Fokkers. Er zijn fokkers die zich niet alleen richten op het fokken van pups. Er zijn ook labrador fokkers die graag bemiddelen.
  • Rasvereniging. In Nederland en België zijn er tientallen rasverenigingen die zich inzetten voor het belang van de labrador. Meerdere van deze verenigingen bieden ook labrador bemiddeling. De rasverenigingen behoren veelal tot de meest betrouwbare partners op dit gebied. Ze vinden het belang van een gezonde hond namelijk belangrijker dan het financiële belang. Er zijn partijen die de financiën belangrijker vinden bij de bemiddeling van labradors. Samenwerken met deze partijen adviseren wij dan ook niet. 
  • En zo zijn er nog meer partijen. Iedereen kent wel het briefje in de Albert Heijn of de oproep in de krant. Ook dit zijn theoretisch gezien bemiddelaars. 

Er is een groot aanbod aan bemiddelaars, om hier een geschikte labrador uit te vinden is lastig. Toch zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de kans op een topaankoop te vergroten. Hierover meer in de volgende paragraaf. 

labrador bemiddeling

Labrador bemiddeling – vragen en checks 

Voor meer informatie over labrador bemiddeling, kan je terecht op de volgende blogs:

  1. labrador herplaatsen
  2. labrador te koop wegens omstandigheden 
  3. labrador puppy kopen

In deze blogs leer je niet alleen meer over labrador bemiddeling, ook kom je erachter welke vragen je moet stellen voor aankoop. Checks die je moet doen bij de labrador en waaraan je een erkende fokker kunt herkennen. Neem deze blogs uitgebreid door en stel voor jezelf een checklist op met vragen. Het laatste wat je wil is een labrador met gedragsproblemen of nare ziekten overkopen. Je kan dit tot op zekere hoogte vooraf uitsluiten. 

Meer vragen over labrador bemiddeling?

Mocht je na het lezen van deze blogs nog meer vragen hebben over labrador bemiddeling of algemene vragen hebben, kan je altijd mailen naar info@labradorhond.nl. Meer tips over het opvoeden en verzorgen van je labrador? Dan raden wij het labrador handboek aan. 

het complete handboek voor een gezonde gelukkige en gehoorzame labrador

Labrador handboek Downloaden