...

Labrador spelletjes

Labradors kunnen heel goed spelletjes spelen. Verveelt jouw hond zich? Raakt hij overprikkeld als je zelf met hem speelt? Weet je niet hoe je hem bezig kunt houden? Of hoe je hem zo ver krijgt dat hij lief met jou speelt? Spelen met jouw hond kan heel lonend zijn als je het op de juiste manier aanpakt. Als je net begint, kan trainen in het begin een uitdaging zijn, dus doe het rustig aan met de games die je jouw labrador aanbiedt.  Spelletjes zijn niet alleen een geweldige manier om verveelde honden te vermaken. Hondenspelletjes zijn een uitstekende manier om jouw hond te trainen, een band op te bouwen, en kinderen te helpen veilig te spelen met hun grote, springerige vriend. De reden dat honden trainingsspelletjes zo goed werken, is omdat ze structuur aanbrengen in de manier waarop jij en jouw labrador samen spelletjes kunnen spelen.

Gestructureerde spelletjes voor labradors

Labrador spelletjes moeten gestructureerd zijn en blijven. Het geheim van succesvol spelen met een grote hond is om de grenzen en regels van het spel te bepalen, en te controleren waar het spel begint en stopt. Dit is bijna onmogelijk bij vrij spel of ruige games waar honden vaak overprikkeld en onvoorzichtig worden. Met gestructureerd spel kan je de controle behouden en jouw hond toch gelukkig en bezighouden. Zo eindigt niet elke spelletje dat je met je labrador doet in een hele wilde hond of bijtplekken overal. Behendigdheidsspelletjes vinden labradors geweldig. Daarnaast zijn denkspelletjes ook populair onder labradors.

labrador spelletjes

Geurspelletjes voor Labradors

Labrador geurspelletjes kunnen heel erg leuk zijn. Honden hebben geweldige neuzen.  Het zijn niet alleen bloedhonden die goed zijn in het volgen van een spoor. Labradors kunnen het ook. Probeer eens een geurspoor voor jouw hond te leggen, met een traktatie aan het eind, en kijk hoe hij het met zijn neus volgt. Je moet beginnen met zeer korte en eenvoudige sporen. En je hebt een paar eenvoudige spullen nodig voor dit labrador spelletje.

Uitrusting voor geurspelletjes met de hond

Voor dit labrador spelletje heb je een paar dingen nodig. Jouw hond moet aangelijnd zijn, en het beste is als dit aan een tuigje zit. Je legt een spoor met een geurmarkeerder. Een in braadvleessappen gewreven doekje volstaat. En je hebt ook een paar kleine stukjes gebraden kip of biefstuk nodig, voor de traktatie aan het eind van het spoor. Zo wordt het spelletje voor jouw labrador leuk en belonend. 

Je eerste geurspoor

Leg het eerste spoor van het labrador spelletje in een rechte lijn op een open stuk grond.  Hou je hond uit het zicht terwijl je dit doet. Stap 1; Markeer het begin van het spoor met een kegel of een steen, zodat je zelf weet waar je moet beginnen met speuren Sleep de doek 3 meter mee. Leg aan het eind een stukje vlees of een andere lekkere traktatie. Stap 2; Haal nu de hond op en neem hem mee naar jouw startmarkering. Kijk hoe hij rondsnuffelt en de geur volgt naar de traktatie. Stap 3; Herhaal dit een paar keer. Hij zal snel het idee van het spel krijgen. Nu kunt je beginnen om het spelletje voor jouw labrador leuker te maken. Voor meer inspiratie voor labrador spelletjes klik hier.