...

Labrador puppy training

In dit artikel geef ik je diverse tips om je labrador puppy te trainen. Het beste is om zo snel mogelijk te beginnen met de training van je puppy. Als we het dan hebben over maanden, zou ik zeggen niet meer dan 2 maanden wachten na geboorte. Het trainen van de puppy moet bovenaan je lijstje staan met prioriteiten.

Onthoudt het volgende goed: de training is de start van een band die je gaat opbouwen voor het leven tussen jou en je labrador pup. Het is daarom van groot belang dat de uitvoer van de trainingen goed is.

labrador puppy training

Labrador puppy training – Een speels en energievol beestje

De eerste tips die ik je kan geven over het trainen van je labrador puppy. De labrador pup is erg speels en zit vol met energie. Daarom hebben ze een grote hoeveelheid beweging van het lichaam nodig, elke dag weer. Advies is om de trainingen buiten te doen. Hier kan je veel makkelijker veel meters maken. Een van de voordelen van deze hond is het intelligentieniveau en de wil om de baas te plezieren. Door deze eigenschappen kan de training van je labrador puppy.

de dagelijkse basisbehoeften

Het eerst wat aan bod moet komen tijdens de labrador puppy training, zijn de dagelijkse behoeftes. Laat de labrador pup weten waar de eetbak en drinkbak is & wanneer hij mag eten. Daarnaast is het belangrijk om te leren waar de slaapplek is en waar hij naar de wc kan. Als je dit hebt aangeleerd, is de volgende stap om te leren welke spullen en welk speelgoed van de hond is. Hier kan hij mee spelen. Leer ook tijdens de labrador puppy training welke spullen van jou zijn. Hier moet de hond vanaf blijven.

labrador puppy training

Training van de labrador puppy – Het zindelijk maken

Dit is een van de moeilijkste onderdelen tijdens de labrador puppy training. Labradors zijn relatie grote honden. Hierdoor kunnen ze beter hun baas controleren, zeker in vergelijking met kleinere honden. Je kan direct starten met het trainen van de zindelijkheid als de pup voor de eerste keer bij je thuis is. Om je labrador puppy dit aan te leren door training, kan je een bench gebruiken. Dit is een van de meest effectieve manieren voor het zindelijk maken. Ander voordeel van de bench is het veilige gevoel dat dit geeft. Het is natuurlijk zijn eigen vertrouwde plek. Tip: zorg dat de bench groot genoeg is. Dat de puppy zich kan omdraaien en lekker kan gaan liggen. Je pup zal nog flink gaan groeien dus op den duur heeft de hond een grote bench nodig. Wees op tijd met deze aan te schaffen. Nooit doen: je labrador puppy tijdens de training als straf in de bench zetten. Dit is de veilige haven en niet de kooi.

Trainen van je labrador puppy en belonen

Belonen is een van de belangrijkste onderdelen tijdens het trainen van je labrador puppy. Als de pup iets goed doet, moet hij hiervoor worden beloont. Zo leren ze het snelst en zal de hond dit gedrag gaan herhalen.

Concreet plan van aanpak

Het trainen van je labrador puppy start met ‘goede’ trainingstechnieken en een helder plan van aanpak. Maak huisregels en zorg dat het hele gezin zich aan deze regels houdt. Wees consistent in de training en heb geduld. Wij raden aan om het e-book, het labrador handboek van Jan Jacobs, te gebruiken bij de labrador puppy training als naslagwerk. In dit boek lees en leer je alles over hoe je labrador pup te trainen en op te voeden. Zo weet je zeker dat jij die droomhond krijgt

het complete handboek voor een gezonde gelukkige en gehoorzame labrador

Labrador handboek Downloaden