...

Puberteit labrador

Lees alles over de bekende puberteit fase van de labrador. Net als menselijke baby’s zullen Labrador Retrievers uiteindelijk hun Labrador-adolescentiejaren doormaken, wat veel sneller kan gebeuren dan je denkt. Om je te helpen deze moeilijke tijd door te komen, beantwoorden we enkele van de veelgestelde vragen over de puberteit van Labrador. Wees een beetje traag met hun training en verhoog langzaam hoe vaak ze leren en hoeveel dingen je wilt dat ze leren. Anders zullen ze zich overweldigd voelen als ze te veel tegelijk leren. Houd er echter rekening mee dat hun tienerhouding misschien pas na 18 maanden aanhoudt. Sommige Labs bereiken mentaal hun Labrador-adolescentie wanneer ze 12-18 maanden oud zijn.

Op welke leeftijd bereiken Labradors hun puberteit?

De meeste Labs bereiken hun Labrador-tiener fases wanneer ze 6-18 maanden oud zijn en bereiken dan dus de puberteit. Voor de meeste hondenbezitters is het echter meestal duidelijk dat hun honden tieners zijn als ze 8 maanden oud zijn en hoelang de puberteit fase duurt. Het lijkt misschien lang om een tiener te zijn voor een hond, maar grote honden groeien langzaam, zowel mentaal als fysiek. Hun tienerjaren zullen dus nog wel even duren. Op deze leeftijd bevindt jouw Labrador zich in de laatste fase van puppy-zijn. Je merkt misschien dat ze volwassener zijn nu ze de adolescentie van Labrador hebben bereikt, maar het zijn nog steeds bundels energie. Aan de andere kant, als je Labrador tussen de 15 en 18 maanden oud is, zal hij nog steeds denken als een puppy. Geduld en regelmatige training zijn dus cruciaal om ervoor te zorgen dat ze zich goed gedragen tijdens de labrador puberteit.

puberteit labrador

Hoe zien Labrador-adolescenten eruit?

Het zal variĆ«ren, maar je Labrador kan er een beetje vreemd uitzien als hij 6-11 maanden oud is door de puberteit. Net als mensen gaan honden door de puberteit, dus ze kunnen er tijdens de adolescentie van Labrador onevenredig uitzien. Ze zullen uiteindelijk echter gelijk worden. De onhandigheid in dit stadium kan alleen zijn omdat ze snel groeien. De meeste Labradors bereiken hun volledige lengte tegen hun 12e maand. Houd er echter rekening mee dat ze op dit moment nog tieners zijn. Ze blijven groeien tot ze bijna 2 jaar oud zijn. Het zal er echter vooral om gaan dat ze bepaalde gebieden invullen. Daarna zullen ze niet veel in de hoogte groeien. Je merkt misschien ook dat je Labrador veel verhaart als ze 4-8 maanden oud zijn. Dit komt omdat de meeste Labrador puppy’s hun nieuwe volwassen jassen krijgen als ze 4-5 maanden oud zijn. Het duurt meestal 1-2 maanden voordat ze hun nieuwe vacht hebben laten groeien, dus tot die tijd kunnen ze er een beetje smerig uitzien.

Wat is normaal gedrag voor een puberende Labrador?

De meeste Labradors staan bekend als gehoorzame en vriendelijke honden maar dit kan anders zijn tijdens de puberteit. Ze kunnen echter een beetje lastig zijn als ze tieners zijn. Je kunt onder andere een kleine verandering in hun gedrag opmerken tijdens de adolescentie van Labrador. Ze hebben bijvoorbeeld een selectiever gehoor. Ze zijn misschien naar je toe gerend wanneer je belde toen ze puppy’s waren, maar ze kunnen doen alsof ze je negeren nu ze de puberteit van Labrador bereiken. Ze kunnen er ook voor kiezen om commando’s en training te negeren. Vroeger had uw Lab-puppy het zitten op commando onder de knie, maar nu volgen ze u niet meer als ze pubers zijn. Het is niet dat ze zijn vergeten hoe ze op commando moeten zitten – ze kiezen er gewoon voor om dat niet te doen. Daarom hebben ze een strikte en regelmatige training nodig om hen te helpen realiseren dat jij de baas bent.

Breng dominantie tot stand

Je moet ook leren hoe je dominantie op de juiste manier kunt vaststellen tijdens de puberteit, zodat de labrador gaat luisteren. Ze kunnen op dit punt ook op het hoogtepunt van hun energie zijn. Je Labrador is misschien meer geneigd om overal heen te rennen en minder dutjes te doen. Je kunt hiermee omgaan door ze zoveel te laten bewegen als nodig is. Je Labrador kan ook meer gaan blaffen. Ze zullen dit doen om je aandacht te trekken en te krijgen wat ze willen. Om dit aan te pakken, probeer ze te negeren en beloon ze alleen voor goed gedrag. Als je ze beloont voor slecht gedrag zoals blaffen, zullen ze het herhalen om opnieuw beloond te worden. Misschien zie je ook wat “driftbuien” van je tiener labrador. Als je Lab hun zin niet krijgt, kunnen ze je spullen gaan verscheuren en opeten om in opstand te komen. Nogmaals, je zult je dominantie moeten vaststellen en streng moeten zijn met trainen om ze te laten stoppen. Houd er rekening mee dat deze kleine veranderingen in houding normaal zijn. Het lichaam van je Labrador zal talloze veranderingen ondergaan en hun hersenen en hormonen zullen tijdens de puberteit opnieuw worden bedraad. Dus maak je geen zorgen dat je faalt als hondenouder als je Lab plotseling besluit je af en toe te negeren. Consistente training en discipline zullen jouw labrador helpen naar je te luisteren tijdens de puberteit fase, en hij zal liever zijn als hij ouder is.

labrador puberteit

Hoe om te gaan met een tiener labrador

Zoals eerder vermeld, moet je consistent zijn met de training van jouw Labrabor tijdens de puberteit. Je Labrador kan in deze tijd van Labrador-adolescentie meer koppig zijn, dus je moet ze regelmatig trainen om je te gehoorzamen. Bovendien moet je altijd geduld hebben. Zie je puber-Lab als een echte tiener. Ze luisteren misschien niet meteen naar je, dus je moet geduld met ze hebben. Regelmatige lichaamsbeweging en speeltijd kunnen ook nuttig zijn. Labs zitten vol energie, vooral in hun tienerjaren. Zorg er dus voor dat jouw Lab krijgt genoeg beweging. Op die manier zullen ze niet in de verleiding komen om algemene Labrador gedragsproblemen te vertonen die ze normaal niet eerder vertoonden. Het belangrijkste is dat je consistent moet blijven. Of het nu gaat om lichaamsbeweging, preventieve maatregelen of geduld, je moet consistent blijven met jouw Labrador. Op deze manier zal jouw Labrador wennen aan schema’s en je gehoorzamen.

Wil je meer weten over de labrador, de puberteit en de opvoeding en verzorging, bekijk dan hier het labrador handboek.

het complete handboek voor een gezonde gelukkige en gehoorzame labrador

Labrador handboek Downloaden