...

Alles over het voeren van je labrador puppy

Voor je puppy wil je natuurlijk het allerbeste op het gebied van verzorging en voeding. Het kleine beestje moet namelijk goed en gezond groeien. Het juiste hondenvoer moet natuurlijk alleen lekker qua smaak en geur voor de puppy zijn, maar moet ook over de juiste ingrediënten beschikken. Hondenvoer komt in veel verschillende soorten en maten. Het aanbod van puppyvoer kan wat overweldigend zijn, want wat is nu het beste? Lees snel verder voor het beste hondenvoer voor je lieve huisdier!

Wacht met nieuw voer totdat hij zich thuis voelt 

Ten eerste is het zeker aan aanrader om je puppy de eerste dagen hetzelfde voer te geven als dat hij bij zijn vorige baasje kreeg. Je puppy heeft te maken met veel spanning en het laatste wat je wilt is dat ook het buikje van slag zal raken door ander voer. Wanneer je puppy zich meer op z’n gemak voelt, is het tijd om over te schakelen naar voer van jouw keuze. 

puppy voeren

De juiste hoeveelheid puppy voedsel

Benieuwd hoeveel je puppy precies moet eten? De hoeveelheid voedsel is afhankelijk van diverse factoren, zoals zijn leeftijd, ras, hoe actief hij is en zijn streefgewicht. Vaak staat er op de verpakking van het voer ook beschreven hoeveel brokken er precies worden aangeraden voor puppy´s. 

Verschillende soorten hondenvoer

Voer voor honden is op te delen in vier verschillende soorten categorieën: brokken, blikvoer, barf en kvv. 

Brokken

Er zijn twee verschillende soorten beste hondenbrokken: geperst en geëxtrudeerd. Er zijn verschillende soorten brokken beschikbaar, zoals biologische brokken of brokken van scharrelvlees. Het percentage vlees verschilt per brok. Hoe hoger dit percentage is, hoe beter. Daarnaast wordt er vaak een graan toegevoegd als vulstof. 

Blikvoer

Naast brokken kun je je hond ook blikvoer geven. Vaak vinden honden dit namelijk een stuk lekkerder dan brokken. Het is niet de bedoeling dat je hond enkel blikvoer eet. 

Barf

Barf is een mix van rauw voer, zoals vlees, bot, organen en groente. Het voordeel van barf is dat je precies weet wat je hond binnenkrijgt en bovendien vinden honden het lekker om op dit voedsel te kluiven, wat ook goed voor hun tanden is. 

KVV

Kvv is een mix van gemalen botten, vlees en andere bestanddelen. Dit vormt een belangrijke bron van calcium, wat goed is voor de groei van puppy´s. Let wederom op het percentage vlees in de kvv-mix. Verder is het verstandig om diverse merken en smaken af te wisselen, hierdoor weet je zeker dat je puppy de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt.