...

Mini labrador

Labradors zijn al geruime tijd het populairste hondenras in Amerika, maar het lijkt erop dat er sprake is van een nieuwe ontwikkeling in de wereld van Labs – de mini labrador.

Ontstaan mini labrador

Hoe is de mini labrador ontstaan? Een ding dat problematisch kan zijn voor gezinnen en individuen die hun leven met een labrador willen delen, is hun grootte. Het zijn grote honden. Degenen die niet de ruimte, tijd of het budget hebben om een grote hond te huisvesten, te entertainen en te voeden, moeten labradors misschien uitsluiten. Dus de perfecte oplossing, althans op het eerste gezicht, is een Labrador met alle aantrekkingskracht van het ras, alleen kleiner, de mini labrador. 

Hoe maken ze een mini labrador? 

Hoe worden mini labradors voortgebracht. Dit kan op een aantal manieren gebeuren. Ten eerste zijn sommige Labradors gewoon van nature klein. Mensen komen bijvoorbeeld in alle soorten en maten. Sommigen van ons zijn lang, met brede schouders en dikke benen. Anderen zijn vrij kort van gestalte en klein van bouw. Ergens in het midden is wat je een gemiddeld persoon zou noemen. Dus hoewel we eraan gewend zijn gemiddelde Labradors te zien, zijn er een paar die net iets kleiner zijn.

Het is belangrijk op te merken dat het kleine kader van deze kleinere Labs niet het gevolg is van een genetische mutatie, ondervoeding of een andere aandoening. Hoewel deze mini Labradors kleiner dan gemiddeld zijn, zullen ze waarschijnlijk niet enorm verschillen van een Labrador van normale grootte.

mini labrador

De miniatuur / mini Labrador & dwerggroei 

Miniatuur of mini labradors zijn eigenlijk dwergen. Dwerggroei is een genetische aandoening die voorkomt bij Labradors.Er zijn een paar verschillende manieren waarop deze dwerggroei tot stand kan komen. 

Ten eerste zou de mini Labrador de genen kunnen hebben geërfd die tot dwerggroei van zijn ouders hebben geleid. Labradors met dwerggroei als gevolg van het SD1-gen hebben gebogen benen. Degenen die het SD2-gen hebben, hebben niet dezelfde gebogen benen, maar hun benen zullen korter zijn. Met opzet honden fokken om dergelijke omstandigheden te hebben, is duidelijk niet in het belang van de hond.

Kenmerken mini labrador 

    1. Grootte: Mini labradors zijn over het algemeen kleiner dan de standaard Labradors. Ze behouden echter de kenmerkende proporties en krachtige bouw van het ras.
    2. Persoonlijkheid: Deze honden staan bekend om hun vriendelijke en sociale karakter. Ze zijn vaak even speels en energiek als hun standaard tegenhangers, waardoor ze uitstekende metgezellen zijn voor gezinnen, singles of ouderen.
    3. Intelligentie: Labradors behoren tot de intelligentste hondenrassen, en mini Labradors erven deze eigenschap. Ze zijn gemakkelijk te trainen en gedijen goed bij positieve bekrachtiging.
    4. Verzorging: Net als hun grotere tegenhangers hebben mini Labradors een korte, dichte vacht die regelmatig geborsteld moet worden. Ze kunnen het beste gedijen met voldoende lichaamsbeweging en mentale stimulatie.

Mini labrador puppies 

Als je Labrador pups te koop hebt gezien die op de markt worden gebracht als micro, mini, of iets anders in die zin, is een hoge mate van achterdocht en voorzichtigheid geboden. Zoals we hebben besproken, zijn er een paar mogelijkheden hoe deze honden zijn gekrompen. Ten eerste kan de hond klein zijn omdat hij aan een genetische aandoening lijdt, zoals we hierboven hebben besproken. Ten tweede is de hond misschien helemaal niet klein, maar kan dit een nep mini labrador zijn. 

Nep Mini labrador

Het is niet ongebruikelijk dat deze mini puppies gewoon normale pups zijn, die uitgroeien tot honden op ware grootte. Het goede nieuws is dat deze honden waarschijnlijk niet zullen lijden onder de gezondheidsproblemen die gepaard gaan met dwerggroei. U zult echter de verantwoordelijkheid hebben om een ​​hond te voeden, te huisvesten en te verzorgen die aanzienlijk groter is dan u misschien had voorzien. Geen mini labrador maar een labrador van volwaardige grootte. 

Training mini labrador

Het trainen van een mini Labrador vereist geduld, consistentie en positieve versterking. Ondanks hun kleinere gestalte delen mini labradors nog steeds de slimheid en energie van hun grotere verwanten. Begin de training vroeg in het leven van je pup en focus op basiscommando’s zoals zitten, liggen en komen. Gebruik positieve versterking, zoals traktaties en lof, om gewenst gedrag aan te moedigen. Mini Labradors houden van interactie en spelen, dus integreer speelse elementen in de trainingssessies om het leuk en boeiend te maken. Houd rekening met de korte aandachtsspanne van een puppy en houd de trainingssessies kort maar frequent. Consistentie in de regels en commando’s is cruciaal om verwarring te voorkomen. Overweeg ook om je mini Labrador in te schrijven voor een puppycursus, waar professionele begeleiding kan bijdragen aan een goede basis voor gehoorzaamheid en gedragsregels. Door een positieve en stimulerende trainingsomgeving te bieden, zal je mini Labrador genieten van het leerproces en een goed opgevoede metgezel worden.

Meer informatie over de mini labrador?

Voor vragen over de mini labrador kan je altijd mailen naar info@labradorhond.nl. Daarnaast raden we het labrador handboek aan, vol info over het opvoeden en verzorgen van de labrador. 

het complete handboek voor een gezonde gelukkige en gehoorzame labrador

Labrador handboek Downloaden