...

Engelse labrador

De Engelse labrador, lees er alles over in dit blog. Dit is een van de populairste rashonden in Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. In dit blog gaan we dieper in op de volgende onderwerpen:

  • Het karakter van de hond
  • De oorsprong, waar komt dit ras vandaan?
  • Waarom de Engelse labrador zo populair is geworden.
  • Hoe zit het met de pups
  • Waar kan je ze kopen? 
  • En nog meer handige informatie die je niet wilt missen over de Engelse labrador

Engelse labrador – De showhond vs de jachtlijn 

De Engelse labrador retriever is gefokt voor de show. Deze Engelse lijn is een echte showhond dus. Deze hond is daarom ook iets rustiger en vaak beter geschikt als hond in het gezin. Zijn tegenhanger, de Amerikaanse variant, is iets groter en wordt gefokt voor het jagen (de jachtlijn). Zo zie je, er zijn  persoonlijkheden bij labradors. Dit geldt ook voor kleuren (Zwart, bruin, geel). 

Enkele kenmerken van de Engelse lijn labrador

–  Een sterke hond
–  Een evenwichtige hond
–  in verscheidene kleuren: zwart, bruin of geel
–  Een lange sterke nek
–  Hele goede springgewrichten
–  Over het algemeen is de Engelse labrador iets dikker en gespierder dan zijn tegenhanger (Amerikaanse). Ook is de kop hoekiger en wat groter. De poten zijn iets korter en de vacht iets dikker. De staart is als die van een otter, ofwel iets korter. 

Daarnaast hebben ze sterke tanden. Hierdoor hebben ze geen problemen met het eten van voedsel wat hard is. De vacht van de Engelse lijn labrador is zeer dicht en kort, kleuren variĆ«ren van geel tot zwart. Zoals eerder gezegd is het de perfect familiehond, onder andere doordat het een slimme hond is die zacht van aard is. Ander leuke karaktereigenschap is de speelsheid van de pup die ook blijft al volwassen hond en de behoefte aan aandacht. 

Engelse labrador

Engelse labrador retriever en overgewicht 

Het onderhoud van de Engelse labrador retriever is gemakkelijk. Dit is wel een hond die snel naar overgewicht neigt. Dit komt door de grote eetlust. Elke voerbak met brokken dus goed afwegen. Overgewicht is bij de labrador gevaarlijk. Lees hierover meer in ons blog over het ideale gewicht van de Engelse labrador. 

Hoe oud wordt de Engelse labrador?

Hoe oud wordt deze hond? De Engelse labrador wordt gemiddeld tien tot twaalf jaar oud. 

Meer informatie over de Engelse labrador opvoeden of kopen?

Als je nog meer info wil over de Engelse labrador, raad ik het labrador handboek aan. Dit boek staat vol met tips over het opvoeden, voeding, verzorging, pups, kopen en meer praktische informatie over hoe jij een Lieve, Gelukkige en Gehoorzame labrador krijgt. 

Mocht je nog vragen hebben over de Engelse labrador, kan je altijd contact met ons opnemen door te e-mailen naar het volgende adres: info@labradorhond.nl. 

 
het complete handboek voor een gezonde gelukkige en gehoorzame labrador

Labrador handboek Downloaden