...

Labrador ontvlooien

Het zo snel mogelijk ontvlooien van je labrador heeft prioriteit als er vlooien aanwezig zijn. Dit heeft niet alleen een hygiënische functie.  Vlooien kunnen diverse ziektes bij zich dragen, wat kan leiden tot allergieën bij jouw labrador. 

Labrador ontvlooien – Hoe voorkomen?

Het ontvlooien van je labrador is niet nodig als je dit weet te voorkomen. Er zijn hier verschillende middelen voor: 

  • een pipet. Deze dient (maandelijks) te worden aangebracht op de blote huid van de hond. 
  • De vlooienband. Beschermt de hond zeven tot acht maanden tegen teken en vlooien. 
  • anti vlooienmiddel (tablet). Maandelijks een tablet geven aan jouw labrador

Wanneer is de kans op vlooien het grootst?

In de winter is de kans op vlooien bij jouw labrador het grootst. Dit is de tijd dat het huis lekker wordt verwarmd met kachels en de verwarming. De ideale omgeving voor de vlo. 

labrador ontvlooien

Ontvlooien labrador – Noodzakelijk!

Naast de net benoemde kans op allergieën, zijn er nog wat gevaren die op de loer liggen als je jouw labrador niet gaat ontvlooien. 

  • Vlooienallergie > de huid wordt rood, kans op haarverlies en jeuk. Daarnaast gaat de labrador zichzelf krabben, wat weer voor korstjes en ontstekingen kan zorgen. 
  • Bij puppy’s > kans op bloedarmoede 
  • Lintworm verspreiding 

Heeft mijn labrador vlooien? 

Op diverse manieren kan je erachter komen of jouw labrador vlooien heeft. Zo kan je middels een vlooienkam onderzoek doen op vlooienpoep of vlooien. 

Vlooienpoep bestaat uit kleine korreltjes die zwart zijn. Als je deze op een vochtig papiertje legt, gaat de omgeving rondom het korreltje rood gloeien. Zo kan je erachter komen of het om poep gaat. 

Hoe vaak mijn labrador ontvlooien?

Jouw labrador ontvlooien doe je direct als je ziet dat je huisdier zich vaker begint te krabben. Daarnaast is het aan te raden om elke maand 1 keer een uitgebreid check te doen. Als je jouw labrador gaat ontvlooien, is het ook aan te raden om deze te ontwormen