...

Labrador trimmen

Jouw labrador trimmen met een hondentondeuse, kan dat zomaar? Hier zijn de meningen nogal over verdeeld. Er zijn mensen die hun labrador gewoon trimmen, maar ook mensen die zeggen dat je dit beter kan doen. Voor beide partijen is wat te zeggen. 

labrador trimmen

Redenen om je labrador niet te trimmen

Je labrador heeft een bijzondere vacht. Isolerend voor kou en voor warmte. Daarnaast is de waterafstotende vacht zeer functioneel. Als de hond gaat zwemmen zal zijn huid niet nat worden. Enkel de buitenste laag wordt nat van de vacht. De hond heeft deze vacht niet zomaar gekregen.

Als je de labrador gaat trimmen, kan die verbranden op de huid. Dit kan leiden tot allerlei andere problemen.

Mijn labrador heeft veel last van de warmte

Een veelgehoorde reden om je labrador te trimmen, ‘’mijn labrador heeft erg veel last van de warmte’. Als je hond last heeft van de warmte, probeer dan eerst een vaste schaduwrijke plek voor de labrador in te richten. Let er ook op dat ze niet te veel inspanning leveren op een warme zomerdag. Zorg ook voor goede afkoeling met water.

labrador trimmen

Redenen om je labrador wel te trimmen

Jouw labrador kan je bijvoorbeeld trimmen als die in de reu periode zit. In deze periode gaat hij aan zichzelf krabben. Dit kan leiden tot pijnlijke en schrale plekken. In dit geval kan je ervoor kiezen om je labrador te trimmen, zelf of in een trimsalon.

Zelf je labrador trimmen

Als je zelf je labrador wil gaan trimmen, kan een hondentondeuse van pas komen. Kijk eerst goed naar de lengte en dikte van de vacht, dit is bepalend voor het soort hondentondeuse. Meestal heeft een hondentondeuse meer scheerkoppen. Zo kan je de vacht in verschillende lengtes trimmen. Tip: lees goed de handleiding voor je begint. Met hondenvacht folie kan je makkelijker door de vacht heen komen. Het borstelen van de vacht kan je ook helpen bij het zelf trimmen van je labrador.