...

Labrador shampoo

Om jouw labrador schoon te houden, moet je de juiste shampoo kopen voor jouw puppy. Verrassend genoeg kan dit iets ingewikkelder zijn dan het lijkt. Veel honden zijn gevoelig voor specifieke ingrediënten, waardoor de shampoos die je veilig kunt gebruiken beperkt zijn. Anderen kunnen specifieke huidproblemen hebben die met de juiste shampoo kunnen worden behandeld. Uiteindelijk is er niet één pasklare oplossing voor de beste labrador shampoo die er is, waardoor winkelen een beetje ingewikkelder wordt dan je denkt. Labradors zijn geen ras met veel onderhoud als het gaat om verzorging. Maar alle Labrador eigenaren weten hoe vies deze honden kunnen worden! In het algemeen kunnen veel Labs maandenlang zonder bad! Maar je moet ze wel wassen als ze vuil worden – vooral als ze graag in modderige plassen spelen tijdens wandelingen, of in de meest stinkende dingen rollen die ze kunnen vinden met labrador shampoo.

Moeten Labradors in bad?

Labradors zijn populaire, vriendelijke en intelligente puppy’s en het is goed labrador shampoo voor ze te kopen voor als ze in de sloot gesprongen zijn. Ze zijn ook erg actief en zijn het gelukkigst als ze samen met je op stap zijn! Labradors houden van allerlei activiteiten, van apporteren en zwemmen tot wandelen en de buitenwereld verkennen. Labradors houden niet van een zittende levensstijl, maar dit betekent dat ze vaak vuil of vies worden tijdens het sporten. Wanneer dit gebeurt, hebben ze dus een bad nodig! Dit gebeurt misschien niet zo regelmatig als bij andere rassen die een langere of krullende vacht hebben. In feite wassen veel eigenaren van Labradors hun honden gewoon wanneer het nodig is met shampoo, in plaats van volgens een vast schema.

labrador shampoo

Over de vacht van de Labrador

Labradors hebben een korte, dichte vacht die uit twee lagen bestaat die een speciale labrador shampoo nodig heeft. Dit betekent dat ze relatief weinig verzorging nodig hebben in vergelijking met veel andere honden. Maar het zijn ook zware ruiers. Labradors verharen het hele jaar door matig, en tijdens de hoogste verharingsperioden veel. Hoewel de vacht van een Labrador meestal niet lang genoeg wordt om pijnlijke knopen en klitten te vormen, kan het verzorgen en baden van een Labrador helpen om de vacht schoon te houden en om de dode vacht te verwijderen tijdens de periode van sterke verharing. Je kunt jouw Labrador dus iets vaker dan normaal in bad doen als hij erg verhaart. Labrador vachten zijn ook waterbestendig, een eigenschap die zeer nuttig was in hun oorspronkelijke dagen als vissers in Newfoundland, Canada. Je moet ze dus zeer grondig wassen met labrador shampoo om ervoor te zorgen dat hun hele vacht goed schoon en droog is.

Kun je een Labrador te vaak in bad doen?

De vacht van Labradors bevat gezonde oliën die bijdragen aan de waterbestendigheid van de vacht en met te vaak wassen met shampoo kan je dit verpesten. Een Labrador te vaak wassen kan zijn vacht van deze oliën ontdoen. Dit kan niet alleen de gezondheid van de individuele haren schaden, maar het kan er ook voor zorgen dat de vacht van jouw hond er dof en ongezond uitziet. Was uw Lab dus niet te vaak! Over het algemeen heeft dit ras slechts om de paar maanden een bad met labrador shampoo nodig, of wanneer ze in iets stinkends of viezigs hebben gerold.

Bekijk hier de populairste labrador shampoo’s op Bol.com.