...

Labrador tondeuse

Een labrador tondeuse is het perfecte middel als je jouw lieve beestje:

  • Een scheerbeurt wil geven
  • Een trimbeurt wil geven  

Advies. Kies een scheermachine met een verwisselbare scheerkop. Vaak hebben de goedkopere tondeuses voor labradors niet deze mogelijkheid. Houd hier dus in ieder geval rekening mee tijdens het aankoopproces. 

Meer over de scheerkop voor je labrador 

Zoals net genoemd is de scheerkop van de tondeuse voor de labrador het belangrijkste onderdeel. Labradors kunnen een wat dikkere vacht hebben, daar kom je niet doorheen met een slechte kwaliteit tondeuse. De scheerkoppen zijn er in verschillende lengtes aangegeven. Dit staat vaak in millimeter aangegeven. 

labrador tondeuse

Onderhoud tondeuse labrador 

Het onderhoud van de tondeuse voor je labrador is belangrijk. De scheerkop moet zo nu en dan geolied worden. Wij raden aan dit na elke scheerbeurt te doen. Zo voorkom je dat de kop niet bot gaat worden. Deze olie krijg je vaak inbegrepen na bestelling van de tondeuse. 

Leren omgaan met de tondeuse

De eerste paar keren zal het wennen zijn voor jou en je labrador als je de tondeuse gaat gebruiken. Maar met goede kwaliteit spullen en een goede voorbereiding, zal dit uiteindelijk goed komen. Het kan je toch elke keer 50 euro besparen als je het zelf doet. Zeker wel waard om dit te leren dus en hier zelf tijd in te steken. 

Hierbij een link naar de bestverkochte tondeuses voor labradors op bol.com