...

Wormen labrador

Het ontwormen van je labrador is noodzaak als deze aanwezig zijn. Niemand vind het leuk om dit te horen maar het is dan echt tijd om actie te ondernemen. Wat je moet doen als jouw labrador wormen heeft, of hoe je dit kunt ontdekken, lees je in dit artikel.

Wormen in de puppytijd 

Het gros van de labrador puppy’s heeft vanaf de geboorte last van wormen. Ook komt het voor dat de puppy na de geboorte besmet wordt door vlooien of eitjes die de moederhond bij zich draagt. Vooral in deze tijd is het zaak om de uitwerpselen te bekijken op ‘gezondheid’. 

Labrador (ont)wormen

Labradors moeten ontwormd worden als ze last hebben van:

  • Lintworm
  • Rondworm
  • Haakworm
  • Spoelworm

De eerste twee zijn parasieten die je tegen kan komen in de ontlasting van je labrador. Deze kunnen niet veel kwaad. De labrador heeft met deze wormen vaak last van diarree, overgeven of jeukende anaalklieren. Labrador ontwormingsproducten

Haakwormen labrador 

Haakwormen zijn een stuk moeilijker te ontdekken bij je labrador. Deze kunnen een stuk meer schade aanrichten. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Bloedarmoede, wat levensgevaarlijk is voor de hond.
  • Verschijnselen van uitdroging
  • Tekorten aan voeding 

Symptomen van wormen

Er zijn diverse symptomen waardoor je snel kunt zien of een hond wormen heeft. Denk aan diarree, braken, een vacht die dof is of een stuk minder eetlust. Houd dit dus goed in de gaten bij je hond.

ontwormen labrador

Ontwormen van je labrador 

Bij een worminfectie is het zaak je labrador te ontwormen. Niet alleen de labrador zelf, ook de omgeving moet worden bestreden. Zo kunnen de eitjes via de ontlasting in of rondom het huis terecht komen. De spoelworm kan zelfs mensen besmetten. Kinderen vormen een risicogroep. 

Ontwormingsmiddelen zijn verkrijgbaar met drie doeleinden:

  • Preventie
  • Controle
  • Behandeling 

Hygiëne op 1 tijdens het ontwormen 

Als jij de wormen gaat bestrijden is het zaak om te letten op de hygiëne:

  • Was je handen vaker. Via je handen kan je de eitjes verspreiden over het huis. 
  • Geef meerdere keren per dag schoon drinkwater. Schoon water is erg belangrijk voor de labrador in deze tijd. 
  • Ontlasting direct opruimen. Ruim de ontlasting meteen op. Laat dit niet enkele uren staan. Zo wordt de kans op verspreiding een stuk groter. 

Advies > bij ongewoon gedrag altijd de dierenarts raadplegen. Een hond die is besmet met wormen kan erg ongelukkig worden. Als je hier te lang mee wacht kan de labrador in het ergste geval overlijden. Ga bij twijfel altijd naar de dierenarts. Deze is hierin gespecialiseerd. Beter voorkomen dan genezen! Hierbij een link naar Labrador ontwormingsproducten

Ontvlooien labrador

Naast het checken op wormen bij de labrador is het zaak om je huisdier maandelijks te ontvlooien. De vlooien zijn de gastheren van wormeitjes. Zo kunnen vlooien huisdieren bestemmen met wormen. Link naar ontvlooiingsproducten

Meer tips en advies

Advies over het ontwormen, verzorgen of opvoeden van je labrador vind je in het Labrador handboek. Voor meer vragen over de behandelde topics in dit artikel kan je altijd mailen naar info@labradorhond.nl. Meer tips over het bestrijden van wormen vind je op BestrijdenvanOngedierte.nl.

het complete handboek voor een gezonde gelukkige en gehoorzame labrador

Labrador handboek Downloaden