...

Furminator labrador

De beste hondenverzorgingsproducten voor Labradors zijn die welke geschikt zijn voor hun dubbele vacht en hun ernstige verharing. Er zijn een aantal geweldige hond vacht verzorging benodigdheden voor Labradors beschikbaar om je te helpen in jouw inspanningen om hem te houden op zoek schoon en netjes. Onze favoriete Labrador borstel is de Furminator. Als het gaat om Labrador verharings oplossingen, is de Furminator een zeer veilige keuze. Hij verwijdert de dode haren die anders op jouw tapijt en meubels terecht zouden komen, terwijl je de resterende vacht zachtjes door borstelt. In dit artikel krijg je alle must have informatie over de furminator en het gebruik voor jouw labrador. 

Welke Furminator is geschikt voor mijn labrador? 

Welke Furminator je voor jouw labrador nodig hebt hangt af van verschillende dingen. Afhankelijk van de lengte van de vacht van jouw huisdier kies je voor een lang of kort mes. Katten en honden zoals de labrador met kort haar hebben de ondiepe tanden nodig, terwijl langharige huisdieren een Furminator met langere tanden nodig hebben om dieper in de vacht te kunnen komen. De tanden op de Furminator variëren afhankelijk van de vachtlengte van jouw labrador. Als je een Furminator koopt, moet je ook rekening houden met de lengte van het mes. Honden en honden met kort haar hebben de ondiepe tanden nodig, terwijl langharige labradors een Furminator met langere tanden nodig hebben om dieper in hun vacht te kunnen komen. 

Hoe de Furminator te gebruiken

Je kunt de Furminator zachtjes over de vacht van je Labrador borstelen in de richting van de haargroei. Wees voorzichtig en oefen niet te veel druk uit om huidirritatie te voorkomen. Het kan handig zijn om dit buiten te doen om het vrijgekomen haar gemakkelijk te kunnen opruimen. Na het gebruik van de Furminator, zorg ervoor dat je Labrador een goede beloning en veel positieve aandacht krijgt. Dit zal helpen om de borstelsessie als een positieve ervaring te laten zien.

furminator labrador

Kan de Furminator de vacht van een labrador beschadigen? 

 Als je te ijverig bent tijdens het gebruik of hem te vaak gebruikt, ja, dan zal de furminator de vacht van jouw labrador beschadigen. Je kunt de vacht beschadigen als je het ook een natte of vochtige vacht gebruikt. De Furminator is prima te gebruiken op de oren en de staart. Het is niet schurend op de huid en verwijdert de ondervacht en losse haren. De messen kunnen echt pijn doen en de huid eronder beschadigen. De reden waarom furminators bij labradors goed werken is omdat ze de ondervacht van de hondenvacht pakken. 

Vachttype

Het is belangrijk op te merken dat de effectiviteit van de Furminator kan variëren afhankelijk van de vacht van je Labrador. Het is doorgaans het meest geschikt voor honden met dikkere ondervacht. Labradors hebben een dubbele vacht, dus het kan nuttig zijn.

Hoe vaak moet je een Labrador borstelen met de furminator? 

Labradors hebben een dubbele vacht, dus ze ruien of verharen voornamelijk twee keer per jaar, meestal in de lente en voor de winter wanneer hun vacht verandert. Idealiter zou jouw Labrador minstens één keer per week geborsteld moeten worden (bij voorkeur dagelijks) om het verharen te verbeteren. Als je jouw labrador in bad moet doen, gebruik dan eerst de Furminator om al het losse en dode haar te verwijderen en daarna, als de hond 100% droog is, om de vacht te verwijderen die door het bad is losgekomen. 

furminator labrador

Hygiëne

Zorg ervoor dat de Furminator schoon is en vrij van haren tussen gebruikssessies. Je kunt een kam of borstel met stijvere borstelharen gebruiken om het losse labrador haar van de Furminator te verwijderen.

Kan je te veel Furmineren? 

Oefen niet te veel druk uit op de huid van jouw hond met de Furminator, want dan kan je jouw labrador krabben. Het is ook belangrijk dat je niet te veel tijd aan één gebied besteedt, want dan kan je irritatie op de huid veroorzaken. Wees voorzichtig en ga meer dan één keer zonder overdrijven over de plekken heen om zoveel mogelijk ondervacht te verwijderen. Voor honden kan verharen erg oncomfortabel zijn, jeuken en soms zelfs huidcomplicaties veroorzaken. Dit betekent dat het verharen van een hond meer een noodzaak is, vooral tijdens een seizoensgebonden verharing. 

Bekijk hier de bestverkochte furminators voor labradors op Bol.com.