...

Labrador herder

De labrador kruising met de herder is enorm populair. Dit noemen we ook wel de Labrador X herder. In dit blog wat info over deze kruising en het karakter van deze mix. 

Labrador X herder kruising – Karakter

Wat is het karakter van de labrador en herder? Als we kijken naar het karakter van de labrador, laat zich dat kenmerken door:

  • Vriendelijkheid 
  • Actief / energiek
  • Extravert 

Ze vinden het leuk om met mensen op stap te gaan. Met kinderen gaan ze perfect om en ze tonen genegenheid. 

Als we kijken naar het karakter van de Duitse herder, laat dit zich kenmerken door:

  • Moedigheid
  • Slimheid
  • Zelfverzekerheid 

De herder is super loyaal aan zijn baas en zit vol leven.

De combinatie kruising Labrador met de herder zal al deze positieve eigenschappen combineren. 

Combinatie Labrador herder

Labrador en Duitse- of Mechelse herders kunnen allebei snel leren en houden ervan om plezier te maken. In de mix zie je dit zeker terug. Herders hebben een actief leven nodig om de intelligentie te kunnen gebruiken. Als ze zich gaan vervelen, gaan ze zorgen voor problemen.  

Bij een kruising tussen de Labrador met de Herder kunnen de eigenschappen worden geërfd van beide ouders. Dit is zowiezo een combinatie die veel training en aandacht nodig heeft. Deze hond neem je niet zomaar even erbij. Hier zal veel tijd in moeten worden gestoken. 

labrador herder

Labrador en herder socialiseren

Een van de belangrijke onderdelen in de opvoeding van de Labrador Herder is de socialisatie. Vanaf jonge leeftijd moet de hond worden getraind en leren om te gaan met mensen, dieren en regels. Meer hierover kun je lezen in het labrador handboek

Leeftijd Labrador x Herder

De Duitse- of Mechelse herder wordt gemiddeld tussen de 9,2 en 12 jaar oud. De labrador leeft gemiddeld tussen de 10.6 en 14 jaar. Voor de Labrador X herder kruising kun je een gemiddelde leeftijd verwachten tussen de 11 en 12 jaar.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de Labrador x Herder of andere relevante vragen, kan je altijd mailen naar info@labradorhond.nl. Daarnaast staat ons blog vol met handige informatie over het kopen, opvoeden, benodigdheden en tal van andere interessante onderwerpen.