...

Labrador golden retriever

Het Golden Retriever Labrador ras, ook bekend als een Goldador, is een kruising tussen twee van de populairste en meest geliefde hondenrassen ter wereld. Deze kruising heeft de neiging om het goede temperament van hun ouders te erven. Ze zijn vriendelijk, energiek en zeer trainbaar.

De Labrador Golden Retriever Mix is ​​een grote en atletisch gebouwde hond met een korte, dichte, waterbestendige vacht. Ze variëren in grootte van ongeveer 27 tot 37 kilo (gemiddeld). De gemiddelde levensverwachting is ongeveer 10 tot 12 jaar gebaseerd.

De Goldador is geboren uit twee grote en veerkrachtige rassen en is een goed huisdier voor actieve gezinnen die voldoende tijd hebben om met hun trouwe viervoeter te spelen.

De herkomst van de Golden Retriever Labrador Mix

Er is geen specifiek verslag van de oorsprong van de Golden Retriever Labrador, maar we weten wel dat deze honden al lang worden gemengd (meer dan 100 jaar).

Wat te verwachten van een Golden Retriever Labrador kruising

Beide ouderrassen worden beschouwd als zachtaardig, vriendelijk, loyaal en zeer trainbaar. We weten niet zeker of u een geschiktere gezinshond zult vinden dan een Golden Retriever Labrador.

U zult waarschijnlijk ook geen betere werkhond vinden voor vele rollen. Zowel Goldens als Labrador staan ​​bekend om hun uitstekende jacht-, therapie- en hulpwerkzaamheden.

Met gemengde rassen kunt u nooit zeker zijn welke fysieke of temperamentkenmerken uw hond van welke ouder zal erven, en er zijn geen garanties over hoe uw hond zal worden. Gelukkig, In het geval van de Golden Retriever Labrador mix, zijn beide ouderrassen redelijk vergelijkbaar in grootte, uiterlijk en persoonlijkheid, dus er kunnen minder variaties zijn binnen dit specifieke mixras.

labrador golden retriever

Golden Retriever Labrador grootte 

Golden Retriever Labrador mannetjes kunnen tot 60 centimeter lang bij de schouder worden (Schofthoogte). Vrouwtjes zullen waarschijnlijk volwassen worden met een schofthoogte van maximaal 56 centimeter.

Golden Retriever Labrador kleur en vacht

Zoals elke hond van gemengd ras, kunnen Golden Retriever Labrador puppy’s er meer uitzien als een Labrador dan als een Golden Retriever, of vice versa.

Deze puppy’s kunnen eruit komen te zien als een zwart, geel of bruine Lab, of ze kunnen worden geboren met een lichte of een donker gouden vacht van een Golden Retriever.

Sommige puppy’s komen eruit als een gelijke mix van elke ouder.

Als Golden Retriever Labrador  puppy’s sterk lijken op hun ouder, kunnen ze als een van de volgende kleuren worden geboren:

  • Zwarte Goldador
  • Bruine / chocolade Goldador
  • Gele Goldador

Als de puppy’s veel op hun Golden Retriever-ouder lijken, kunnen ze als een van de volgende worden geboren:

  • Donkere gouden Goldador
  • Gouden Goldador
  • Licht gouden Goldador

Hoewel de Golden Retriever een langere vacht heeft met wat bevedering, krijgt de Labrador Golden Retriever Mix altijd de dikke dubbele vacht van de lab. 

Training van de Golden Retriever Labrador 

De golden retriever labrador is gemakkelijk in de omgang en is zeer trainbaar. De ouderrassen hebben een lange geschiedenis als hulphonden, bomdetectiehonden, jachthonden en tegenwoordig therapiehonden. 

Het wordt aangeraden om vroeg te beginnen met trainen, vanaf 7 of 8 weken oud. hondentraining knan niet alleen helpen een goed gemanierde hond te creëren, maar versterken ook de band tussen de hond en de eigenaar.

Voor meer tips over het verzorgen en trainen van de golden retriever labrador, raden wij het volgende boek aan, Het Labrador Handboek’. Dit boek staat vol met tips en adviezen, geschreven door berekende fokkers, artsen en labrador houders. 

het complete handboek voor een gezonde gelukkige en gehoorzame labrador

Labrador handboek Downloaden