...

Red fox labrador

De Fox Red Labrador is een donkere variant van de gele Labrador Retriever. Wij houden van deze rode Retriever omdat hij er zo anders uitziet dan de lichtgeel gecoate hond die je gewoonlijk ziet. Rode Lab puppy’s zijn opvallend mooi, en het is geen verrassing dat ze steeds populairder worden. Vos rode Labradors zijn actief, intelligent en zeer loyaal. Ze hebben de neiging om zich sterk te binden aan hun familie en hebben veel enthousiasme om samen tijd door te brengen. Hoewel dit een van de zeldzamere Labrador retriever kleuren is, is het meestal mogelijk om zonder al te veel moeite een nestje vos rode Labrador puppy’s op te sporen. 

Rode Vos Labrador genetische verschillen 

Genetica speelt een rol bij de kleur van de vacht van de Fox Red Labrador. Alle paren van genen worden geërfd van de ouders, een van mama en een van papa. Zoals bij de meeste genenparen kunnen ze in grote of kleine versies voorkomen, ook wel bekend als dominante en recessieve genen. De standaardkleur bij de Labrador is zwart. Dit wordt veroorzaakt door een genenpaar dat de BB genen wordt genoemd. Een zwarte Labrador kan dus bijvoorbeeld het Bb-gen hebben. Kleine b is verantwoordelijk voor de genetische code die nodig is om een bruine vacht te maken in plaats van een zwarte. Maar omdat grote B dominant is en kleine b uitschakelt, zal hij in dit geval zwart zijn. De kleine b laat zijn krachten pas zien als het bb-gen verschijnt. Als dit gebeurt, krijg je een chocoladekleurige Labrador. 

red fox labrador

De kleur 

Om een gele Labrador te krijgen heb je de genen nodig die de zwarte en bruine vacht uitschakelen. Deze staan bekend als de e genen. Ze zijn er in EE, Ee, en ee. Het is dit laatste ee paar dat samenkomt en een behoorlijke klap uitdeelt, genoeg om zowel de grote B als de kleine B genen volledig te blokkeren. Dit is wat ons de gele Labrador geeft. Deze genen heffen elkaar niet op zoals de andere genen. Ze werken samen om een verscheidenheid van verschillende tinten te produceren, van lichtgeel tot rijk vossenrood.  Zoals je ziet, is de voskleur rood een zeldzaamheid! 

Uiterlijk 

Fox Red Labradors zijn prachtige honden, en hun kleur onderscheidt hen. De Fox Red Labrador is een zeldzame kleur, en hij is ongetwijfeld moeilijk aan te komen. Zijn opvallende kleur vacht is het enige echte verschil tussen hem en elke andere gekleurde Labrador. De Fox red labrador wordt beschreven als een diepere, of donkerdere tint, van de gele Labrador. 

Karakter 

Het karakter van de Fox Red Lab is hetzelfde als dat van de klassieke labrador, vriendelijk en uitgaand. Het temperament van de Red Fox Labrador is vergelijkbaar met dat van elke gekleurde Labrador; ‘vriendelijk, actief en extravert’ is de beschrijving die je een fox red labrador geeft. Hij is een energieke bundel van plezier, en hij zal je zeker op jouw tenen houden! Hij zal jou en het hele gezin overladen met genegenheid. Naast zijn speelse aard is hij ook een vriendelijke en zachtaardige hond, die zijn mensen graag wil behagen. Hij doet niet alleen alles voor jou, maar hij vindt het ook heerlijk om lekker op de bank te kruipen als het spelen voor die dag voorbij is. De fox red labrador kan ook goed met kleinere dieren en jonge kinderen overweg, mits hij als pup goed gesocialiseerd wordt. 

Verschil in karakter 

Het enige verschil dat is opgemerkt tussen de Fox Red Labrador en elke andere kleur Labrador is dat ze iets blafferiger kunnen zijn. Gregg Tonkin, die een Fox Red Labrador fokker is, zegt echter dat dit te wijten kan zijn aan het feit dat de genenpoel kleiner is, en dat een voorouder die ooit blafferig was hiervoor verantwoordelijk kan zijn. Het is dus niet noodzakelijkerwijs een vosrode eigenschap als zodanig, maar gewoon een geërfde eigenschap van een familielid. Dit kan dus wel of niet het geval zijn bij jouw Fox Red Labrador. 

Kenmerken Red Fox labrador

Red fox Labradors hebben enkele specifieke kenmerken die hen onderscheiden van andere Labrador Retrievers. Hier zijn enkele van de meest opvallende kenmerken:

  1. Roodachtige vacht: Zoals de naam al aangeeft, hebben red fox Labradors een roodachtige vacht die lijkt op die van een rode vos. De kleur kan variëren van licht tot donker rood.
  2. Sterke bouw: Red fox Labradors hebben een robuuste, gespierde bouw en zijn iets groter dan gemiddeld, met een gewicht tussen 25 en 36 kg.
  3. Vriendelijk temperament: Net als andere Labradors staan red fox Labradors bekend om hun vriendelijke, zachtaardige karakter. Ze zijn loyaal, intelligent en trainbaar.
  4. Goede gezondheid: Over het algemeen zijn red fox Labradors gezonde honden zonder ernstige erfelijke gezondheidsproblemen.
  5. Energiek: Red fox Labradors hebben veel energie en hebben regelmatig beweging nodig om zich gelukkig en gezond te voelen.
  6. Uitstekende zwemmers: Van nature zijn alle Labradors goede zwemmers, maar red fox Labradors lijken vaak een extra aanleg te hebben voor wateractiviteiten.

Over het algemeen is de red fox Labrador een prachtige hond met unieke kenmerken die hem tot een geweldige metgezel maken voor actieve families of individuen die graag buiten zijn.

Red fox Labrador Prijzen 

Wanneer het voor het eerst in de mode komt, kan een modieus gekleurde hond duurder zijn, en dit gebeurt nog steeds tot op zekere hoogte met de fox red Labradors. Mijn advies is om op je hoede te zijn als je een ongewoon hoge en lage prijs betaalt voor een rode lab puppy uit een kennel. Het kan erop wijzen dat je een fokker zonder scrupules hebt gevonden, die misschien bezuinigt op gezondheid of andere belangrijke zaken. De reden waarom ik dit zeg is omdat veel respectabele fokkers zullen neerkijken op het verkopen van puppy’s van verschillende kleuren voor verschillende prijzen. Dus als je op zoek gaat naar een gerenommeerde fokker of kennel, hoef je niet te veel te betalen voor je puppy. In feite kan het betalen van dezelfde prijs, ongeacht de kleur, betekenen dat je een betere fokker hebt, en een gezondere pup! 

Vos rode Labrador puppy’s 

Fox red Labrador puppy’s worden iets donkerder geboren dan de gemiddelde gele Lab. Deze tint wordt in de loop van de eerste paar weken steeds donkerder. Tegen drie weken oud beginnen ze veel meer te lijken op de Labrador die je kent en liefhebt. Tegen de tijd dat je ze mee naar huis neemt als ze 8 weken oud zijn, hebben ze die mooie vosrode tint. Niet alle puppy’s in een nest zullen dezelfde kleur hebben, zelfs als hun beide ouders zelf vossenrood zijn. Net als bij elke andere Labrador, is het belangrijk om de eerste paar weken in uw huis te besteden aan het wennen van de puppy’s. Begin te werken aan belangrijke dingen zoals zindelijkheidstraining en het instellen van eetgewoonten. 

labrador red fox

Training en oefening rode vos labrador

Fox red Labradors zijn slimme honden, vaak met, zoals we hebben gezien, een sterke werkachtergrond. Ze hebben echt baat bij positieve beloningstraining. Met beloningen moedigt u ze aan zich zo te gedragen dat ze goed in uw gezin passen. Lichaamsbeweging is belangrijk, maar ze zullen niet te snel te veel nodig hebben. Begin met niet meer dan een paar minuten formele beweging per dag als ze nog kleine puppy’s zijn. En werk geleidelijk toe naar grote wandelingen of rennen, om ze niet per ongeluk pijn te doen. 

 Meer info over de Red Fox labrador 

Wil je alles te weten komen over de Labrador en de kruisingen die er zijn? Klik dan snel hier om naar het handboek over de Labrador te gaan! 

het complete handboek voor een gezonde gelukkige en gehoorzame labrador

Labrador handboek Downloaden

 

 

Veelgestelde Vragen over de Red Fox Labrador

1. Wat is een Red Fox Labrador?
Een Red Fox Labrador is een variatie van de Labrador Retriever die bekend staat om zijn prachtige roodbruine vachtkleur. Hoewel de term “Red Fox” niet erkend wordt door officiële rasstandaarden, wordt het gebruikt om te verwijzen naar Labradors met een diepe, rode vachtkleur die lijkt op de kleur van een vos.

2. Zijn Red Fox Labradors een apart ras?
Nee, Red Fox Labradors zijn geen apart ras. Ze behoren tot het ras Labrador Retriever en hebben dezelfde kenmerken en temperament als andere Labradors, maar met een unieke vachtkleur.

3. Hoe verschilt de vachtkleur van een Red Fox Labrador van andere Labradors?
De vachtkleur van een Red Fox Labrador is typisch diep roodbruin, vaak met subtiele tinten van rood, oranje en goud. In tegenstelling tot de traditionele gele, zwarte en chocolade Labradors, onderscheidt de Red Fox Labrador zich door zijn opvallende vachtkleur die lijkt op die van een rode vos.

4. Zijn Red Fox Labradors zeldzaam?
Hoewel ze minder vaak voorkomen dan de traditionele gele, zwarte en chocolade Labradors, worden Red Fox Labradors steeds populairder. Hun unieke vachtkleur trekt veel liefhebbers van het ras aan.

5. Hebben Red Fox Labradors speciale zorg nodig vanwege hun vachtkleur?
Over het algemeen hebben Red Fox Labradors geen speciale zorg nodig vanwege hun vachtkleur. Ze hebben dezelfde verzorging nodig als andere Labradors, waaronder regelmatig borstelen, baden en nagelverzorging.

6. Zijn Red Fox Labradors geschikt als gezinshonden?
Ja, Red Fox Labradors zijn over het algemeen uitstekende gezinshonden. Ze staan bekend om hun vriendelijke, sociale en intelligente karakter, waardoor ze goed passen bij gezinnen met kinderen en andere huisdieren.

7. Waar kan ik een Red Fox Labrador vinden?
Red Fox Labradors kunnen worden gevonden bij fokkers die gespecialiseerd zijn in het fokken van Labradors met deze specifieke vachtkleur. Het is belangrijk om te zoeken naar gerenommeerde fokkers die zich inzetten voor het welzijn en de gezondheid van hun honden.

8. Hebben Red Fox Labradors dezelfde gezondheidsproblemen als andere Labradors?
Ja, Red Fox Labradors kunnen dezelfde gezondheidsproblemen hebben als andere Labradors, waaronder heup- en elleboogdysplasie, oogproblemen en overgewicht. Het is belangrijk om regelmatige dierenartscontroles te plannen en een gezonde levensstijl te bevorderen om de gezondheid van uw Red Fox Labrador te behouden.

9. Zijn Red Fox Labradors geschikt voor jacht- of werkdoeleinden?
Ja, Red Fox Labradors kunnen net zo capabel zijn als jachthonden of werkhonden als andere Labradors. Ze hebben dezelfde natuurlijke aanleg voor apporteren, gehoorzaamheid en teamwork, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende taken, waaronder jacht, speuren en hulphondenwerk.