...

Labrador wit

In dit artikel gaan we dieper in op de witte Labrador. Ontdek of dit type een albino Labrador is, waar witte Labradors vandaan komen en hoe u de juiste hond voor uw gezin kunt vinden.

Is een Witte labrador eigenlijk een Albino Labrador?

Is een witte labrador een albino? Albinisme is een interessante eigenschap die overal in het dierenrijk voorkomt. Het wordt veroorzaakt door een gen dat kleuring uitschakelt. Albino-dieren hebben wit haar of vacht en een bleke huid. Ze kunnen ook rode ogen hebben, hoewel in sommige albino’s ook heel lichtblauwe ogen te zien zijn als er nog wat pigmentatie achterblijft.

Echt albinisme bij honden is zeldzaam en het is geen wenselijke eigenschap omdat het helaas met gezondheidsproblemen gepaard gaat. Deze omvatten het risico op kanker en visuele defecten. Gelukkig is een labrador in het wit bijna altijd geen albinolab.

Het is eigenlijk gewoon een heel bleke versie van een gele Labrador. Witte Labrador Retrievers hebben gepigmenteerde neuzen en donkere ogen, evenals opvallende witte vacht. Hun vacht bevat bijna altijd een vleugje crème of geel, vooral rond de oren.

Waar komt de labradors in het wit vandaan?

Gele Labradors zijn altijd in verschillende tinten gekomen en dit assortiment is de afgelopen jaren opzettelijk uitgebreid door selectief fokken.

Labradors in het wit en vossenrode zijn beide geclassificeerd als gele, want hoewel de tinten er heel anders uitzien, zijn het slechts variaties van dezelfde basiskleur. Wat als wenselijk of modieus wordt beschouwd, verandert om de paar jaar. 

De witte Engelse labrador

Witte Engelse labradors zijn steeds populairdere show-gefokte lijnen. Engelse labradors verschillen van Amerikaanse of werk-gefokte in termen van hun vorm en persoonlijkheden.

Over het algemeen zal de witte Engelse Labrador leuk zijn, een beetje gek en heel sociaal met mensen en andere honden. Hij heeft misschien iets meer tijd nodig om te rijpen dan zijn werkende neven en nichten en heeft misschien minder zin om de hele dag rond te rennen.

Een witte Engelse labrador zal ook vaak een bredere borst en hoofd hebben, evenals iets kortere benen.

labrador wit

Het vinden van een labrador puppy in het wit 

Witte labrador puppy’s komen van ouders die de genen voor de gele vachtkleur hebben en die selectief zijn gefokt om de lichtste versie van deze kleur te hebben.

Jassen van puppy’s zullen ook van kleur veranderen naarmate ze groeien, dus een witte labrador puppy kan meer of minder bleek lijken. Het is daarom erg belangrijk om niet al je hoop op het krijgen van een pure blanke pup te hangen. Onthoud dan het belangrijkste van een puppy hun persoonlijkheid en gezondheid is.

Zoals bij elke puppyzoektocht, is de manier om een ​​witte labrador puppy te vinden, te zoeken naar een nest Labradors gefokt op een manier die geschikt is voor het ras.

De witte labrador fokker

Als een witte Labrador je aanspreekt, zorg er dan voor dat de fokker zich niet op kleur heeft gericht ten koste van gezondheid of karakter. Kleur moet altijd een secundaire overweging zijn bij het fokken van een nest of bij het kiezen van uw puppy. Zorg ervoor dat beide ouders volledig zijn getest op gezondheid. Voor (witte) Labradors betekent dit lage heup- en elleboogscores en minimaal oogtesten. Zorg ervoor dat het temperament van de ouders overeenkomt met wat u in een puppy zoekt. Als u op zoek bent naar een huisdier, zorg er dan voor dat beide ouders ook dierbare familieleden zijn.

Verzorging witte labrador 

Zodra de witte labrador thuiskomt, zal de zorg voor je witte puppy precies hetzelfde zijn als de zorg voor een andere kleur. Meer informatie over het opvoeden en verzorgen van je witte labrador kan je vinden in het labrador handboek

het complete handboek voor een gezonde gelukkige en gehoorzame labrador

Labrador handboek Downloaden