...

Labrador Husky

Hoewel de naam van dit ras kan suggereren dat het een kruising of mix is tussen de Labrador Retriever en de Siberische Husky, is de Labrador Husky eigenlijk een volledig gescheiden ras. Deze hond ziet er opmerkelijk uit als een wolf, met dezelfde dubbele vacht en hetzelfde wilde uiterlijk. De hond is nog steeds een grotendeels onbekend ras, maar als je het geluk hebt om een labrador Husky te treffen, zul je de ervaring nooit vergeten.

Algemene informatie Labrador Husky

Hoogte: 50-70 Cm
Gewicht: 27-45 kilo
Levensduur: 10-13 jaar
Meest geschikt voor: Gezinnen met kinderen, actieve gezinnen, actieve alleenstaanden, huis met een tuin
Temperament: vriendelijk, goedaardig, intelligent, stil
Vergelijkbare rassen: Siberische Husky, Canadese Eskimohond

Oorsprong

De exacte oorsprong van de Labrador Husky is onbekend, maar het is algemeen bekend dat dit ras is ontwikkeld in een regio in Noord-Canada bekend als Labrador – dit is waar het ras zijn naam kreeg. Het ras is waarschijnlijk ontwikkeld uit een mix van andere noordelijke rassen na aankomst in Labrador ergens in de 1300s. Het ras werd gebruikt voor rodelen door de Inuit-mensen.

Stamboom

De Labrador Husky is een intelligent ras, dus het reageert goed op training. Hoewel de naam suggereert dat dit type hond een kruising is tussen de Labrador Retriever en de Siberische Husky, is dit niet het geval. De Labrador Husky is nauw verwant aan andere soorten van het Northern Spitz-type zoals de Siberische Husky en de Alaskan Malamute.

Eten / Dieet

Omdat de Labrador Husky een groot ras is, moet u uw hond een voerdieet aanbieden dat speciaal is samengesteld voor honden van grote rassen. 

Opleiding

De Labrador Husky is een intelligent ras, dus hij moet goed reageren op training. Deze honden zullen waarschijnlijk snel leren, zolang je een stevige en consistente hand in de training houdt. Positieve trainingsmethoden worden aanbevolen voor dit ras en u moet uw trainingssessies kort en leuk houden om ervoor te zorgen dat uw hond zijn interesse niet verliest en niet meer oplet. Omdat dit ras zo energiek is, heeft het voldoende mentale en fysieke stimulatie nodig om te voorkomen dat het zich verveelt en destructief gedrag veroorzaakt. Houd er dus rekening mee dat je veel tijd en energie in je labrador Husky moet stoppen. 

labrador husky

Karakter / Gedrag labrador Husky

De Labrador Husky is van nature een vriendelijk en liefdevol ras. De Labrador Husky wordt niet aanbevolen voor mensen die niet veel tijd hebben om de verzorging van hun hond te besteden. Dit ras vereist niet alleen veel mentale stimulatie, maar het heeft ook veel beweging en aandacht nodig. Als deze h hond lange tijd alleen wordt gelaten en niet wordt getraind, zal dit waarschijnlijk leiden tot de ontwikkeling van probleemgedrag. De Labrador Husky is van nature een vriendelijk en liefdevol ras, terwijl het nog steeds dezelfde hoeveelheid socialisatie vereist als elk ander ras. Deze honden kunnen goed met kinderen opschieten wanneer ze samen worden opgevoed en ze hechten waarde aan familie. Labrador Huskies zijn sterke en loyale metgezellen die het bijzonder goed doen wanneer ze een taak krijgen om te doen.

Veel voorkomende gezondheidsproblemen

Omdat er weinig bekend is over de Labrador Husky is er weinig informatie beschikbaar over specifieke aandoeningen die het ras heeft. De Labrador Husky is nog steeds een zeer zeldzaam ras en speciale aandacht wordt besteed aan het fokken, dus het is onwaarschijnlijk dat het ras door veel grote gezondheidsproblemen zal worden getroffen. Alle gezondheidsproblemen die de Labrador Husky ondervindt, zijn waarschijnlijk gerelateerd aan de grootte van de hond – honden van grote rassen ontwikkelen vaak musculoskeletale problemen zoals heupdysplasie en ze kunnen een groter risico hebben op maagverwijding volvulus (van opgeblazen gevoel).

Oefeningseisen

Omdat de Labrador Husky is ontwikkeld als een werkras, heeft hij redelijk veel behoefte aan lichaamsbeweging om zijn energie te gebruiken. Dit vereist een lange dagelijkse wandeling van jogging naast wat actieve speeltijd. Het ras zal ook waarderen dat er buitenruimte is om te rennen en te spelen.

Vacht 

Zoals veel Spitz-type rassen, heeft de Labrador Husky een dikke dubbele vacht bestaande uit een zachte, dichte ondervacht en een langere overjas. Regelmatig borstelen en verzorgen is vereist om het afstoten onder controle te houden voor dit ras en om een ​​gezonde huid en vacht te behouden. Af en toe baden om de vacht volledig schoon te maken, hoewel de Labrador Husky over het algemeen een schoon ras is.

Labrador Husky Puppies

Als een groot ras kan de Labrador Husky zich langzamer ontwikkelen dan kleinere rassen. Daarom is het mogelijk dat je je hond meer dan een jaar op een puppy training voor grote rassen moet houden om ervoor te zorgen dat hij de training krijgt die hij nodig heeft.

Het wordt aanbevolen dat u uw Labrador Husky-puppy zo vroeg mogelijk traint en socialiseert om ervoor te zorgen dat hij een goed opgevoede volwassene wordt.

Meer tips voor de labrador Husky?

Voor meer tips over het trainen en verzorgen van de labrador Husky, raden wij ‘Het Labrador Handboek’. Dit boek staat vol advies en tips, geschreven door gerenommeerde fokkers, artsen en liefhebbers.

het complete handboek voor een gezonde gelukkige en gehoorzame labrador

Labrador handboek Downloaden