...

Labrador 1 jaar te koop

Veel mensen zoeken maandelijks de zoekopdracht ‘labrador 1 jaar te koop’ in. Jij waarschijnlijk ook, daarom ben je op deze pagina uitgekomen. 

Dat betekent dat je op zoek bent naar een labrador die redelijk uitgegroeid is. Na 1 jaar heeft de labrador die te koop staat een volwassen maat bereikt. Deze zal wel nog wat breder worden het tweede jaar, maar de schofthoogte (schouderhoogte), is bereikt. 

Voordelen labrador 1 jaar te koop

Als je een labrador te koop ziet staan van 1 jaar kan dit enkele voordelen hebben:

  • De hond is al opgevoed. Als dit goed is gelukt weet de hond wat hij mag en niet mag.
  • De hond is gesocialiseerd. De hond kan goed omgaan met andere mensen, kinderen en andere honden. 
  • Je hoeft geen puppy spullen meer in huis te halen. Je kan gewoon de volwassen maten kopen van alle benodigdheden. Zo kan je wat kosten besparen. Ook bespaar je wat medische kosten op een labrador die te koop staat en al 1 is. In het eerste jaar zijn er wat extra gezondheidscontroles. 

labrador 1 jaar te koop

Nadelen labrador 1 jaar te koop

Natuurlijk kunnen er ook nadelen zijn aan een labrador van 1 jaar die te koop staat die jij aanschaft: 

  • De hond kan slecht zijn opgevoed. Dit betekent dat de hond bijvoorbeeld slecht luistert of zich niet aan jouw regels houd. Heropvoeding is lastiger bij volwassen honden.
  • De hond is slecht gesocialiseerd en heeft moeite met andere mensen of honden. 
  • Je hebt aan het begin nog geen band met de labrador van 1 jaar die te koop staat, dit moet je samen opbouwen. 

Labrador 1 jaar te koop aanschaffen

Zoals je ziet zijn er meerdere voordelen en nadelen aan een labrador van 1 jaar die te koop staat. Voor je een hond aanschaft is het zaak gerichte vragen te stellen en de hond uitgebreid te controleren:

Meer over deze checks kan je lezen op een van de volgende blogs:

Labrador 1 jaar te koop – voorbereiding

Naast de checks en controles op de labrador van 1 jaar die te koop staat, is het zaak zelf ook goed voorbereid te zijn op de komst. Lees je goed in over dit ras en het wel en wee, bijvoorbeeld in het Labrador Handboek. Schaf alle benodigde spullen aan en pas je huis aan, aan de hond. 

Voor meer vragen, tips of hulp als je een labrador van 1 jaar te koop ziet staan, kan je mailen naar info@labradorhond.nl

het complete handboek voor een gezonde gelukkige en gehoorzame labrador

Labrador handboek Downloaden