...

Bruine labrador pup

In dit blog geven we je tips over hoe jouw bruine labrador pup te trainen. Het trainen van jouw chocolade puppy moet leuk zijn en we willen met onze tips en door de belangrijkste commando’s uit te leggen ervoor zorgen dat dit zo is!

Het opvoeden van een bruine labrador pup

De eerste zes maanden loopt het opvoeden van een bruine labrador pup niet vlekkeloos. Dit hoeft ook nog niet. In deze periode is de pup nog niet in staat om zich voor langere tijd te concentreren. Daarom mag dit ook nog niet geëist worden van de labrador reu of teef. 

Bruine labrador pup commando ‘Kom’

Het commando kom is voor de bruine labrador pup een van de eerste commando’s die ze leren. Als je labrador aan het spelen is en zelf aan het rondlopen is, kan je dit commando aansterken, door de naam van de hond te zetten in combinatie met KOM. Loop een andere richting op terwijl je dit zegt. De bruine labrador pup zal als het werkt, naar je kijken en naar je toe rennen. 

Zeg dit commando niet streng en niet te luid. Spreek het enthousiast uit. De hond mag dit niet al onaangenaam commando ervaren. 

bruine labrador pup

Bruine labrador pup / puppies commando ‘zit’

Het tweede commando dat belangrijk is om aan te leren aan je bruine labrador pup, is zit. Dit commando kan al snel worden aangeleerd. Je kan bijvoorbeeld eerst wachten tot de hond uit zichzelf gaat zitten. Daar kan je dan het commando zit bij geven. Dan zal de hond dit woord verbinden met de actie. 

Optie twee is het roepen van zijn naam als deze voor je staat. Buig neer en als je het woordje zit zegt, druk je rustig de rug naar beneden. Wees enthousiast en streel de hond als hij luistert (ook als het aan het begin niet lukt). 

Bruine chocolade labrador pup commando ‘lig’

Het volgende commando, lig, leer je aan op dezelfde manier als het zit commando. Als de hond gaat liggen roep je, lig. Je chocolade bruine labrador pup zal ook dit woord op den duur, verbinden aan het commando. 

Bruine labrador pup commando ‘Los / Foei’

De laatste commando’s die we willen behandelen in dit blog zijn los en foei. Hier moet jij jouw bruine labrador puppy al vroeg vertrouwd mee maken. Gebruik deze woorden consistent als de hond iets doet wat verboden is. Hoe jonger de hond is, hoe sneller hij luistert bij deze woorden, mits je ze krachtig gebruikt. 

Bruine labrador puppy opvoeden – reu of teef

Let erop dat je consistent handelt en de commando’s rustig aanleert aan jouw bruine labrador pup. Het is een proces waarbij geduld belangrijk is. Niet schreeuwen of smeken maar op enthousiaste, vastbesloten wijze de woorden uitspreken naar jouw reu of teef. 

Nog meer tips voor een gehoorzame en gelukkige bruine labrador pup? 

Als je nog meer info wil over hoe jij een bruine labrador puppy kan verzorgen, trainen en opvoeden, raden wij het volgende handboek aan. Dit vinden wij het meest complete handboek. Ook staat er handige info in over het kopen bij een particulier of fokker. Waar moet je allemaal op letten bij een fokker of particulier bijvoorbeeld als je een bruine labrador pup wil kopen? 

het complete handboek voor een gezonde gelukkige en gehoorzame labrador

Labrador handboek Downloaden