...

Boxer x labrador (kruising)

De Boxador is een gemengd hondenras – een kruising tussen de hondenrassen Boxer x labrador. Middelgroot tot groot, intelligent, en volledig toegewijd aan hun families, erven deze pups enkele van de beste kwaliteiten van hun beide ouders. Boxadors zijn ook bekend als Laboxers, Boxerlabs, en Boxerdors. Ondanks hun ongelukkige status als een designer ras, kunt u deze gemengde rashonden vinden in asielen en ras-specifieke reddingen, dus vergeet ze niet te adopteren! Boxadors zijn geen geweldige keuze voor beginnende huisdiereigenaren. Als je op zoek bent naar een sociale, harige familie metgezel, zijn ze ideaal! Grote huizen met tuinen zijn ideaal, maar niet vereist, zolang deze honden beweging krijgen en veel liefde en aandacht. Boxer x labrador kruisingen zijn beschermend voor hun dierbaren en vriendelijk met mensen, kinderen en andere honden. 

Boxadors kruisingen

De Boxer x labrador kruising kan eigenschappen krijgen van elk van hun ouders. Ze kunnen een korte vacht hebben zoals een Boxer of de langere, dichtere vacht van een Labrador. Hun vacht kan wat weerbestendige eigenschappen hebben. Hoewel het waarschijnlijk nooit zo weerbestendig zal zijn als een raszuivere Labrador. Boxer Labrador mixen zullen waarschijnlijk middelgroot zijn. Echter, hun exacte grootte kan nogal variëren. Boxer x labradors kunnen tussen 50 en 80 pond zijn. Reuen zijn meestal groter, maar dit is niet altijd het geval.

boxer x labrador kruising

De Boxador Hoogte en vacht

Hun hoogte varieert minder van de Boxer x labrador mix. Ze zijn meestal tussen de 23 en 25 centimeter hoog op de schouder. Sommige honden vallen echter buiten dit bereik. Dit gemengde ras heeft een veel grotere lijst van vachtkleuren dan zijn ouders. Hij kan een bruine vacht hebben zoals de Boxer of een van de drie Labrador kleuren. Hoogstwaarschijnlijk zullen honden een mix van kleuren en aftekeningen van beide ouders hebben. De kleur van de ouders heeft een effect op de kleur van de pups. Kijken naar de ouders van de Boxer x labrador mix is de beste manier om te vertellen hoe de vacht van de pup eruit zal zien.

Persoonlijkheid Boxer x labrador

Net als het uiterlijk, kan de Boxer x labrador kruising de persoonlijkheid van beide ouderrassen erven. In de meeste gevallen zal een gemengd ras een verscheidenheid aan karaktereigenschappen van beide ouders hebben. Hoewel een deel van het temperament genetisch bepaald is, is socialisatie een belangrijk onderdeel van het hebben van een goed aangepaste, vriendelijke volwassen hond. Het is belangrijk dat je jouw Boxer x labrador mix vroeg en vaak socialiseert tijdens het opvoeden en ook na het opvoeden, ongeacht zijn genetische aanleg.

Boxador Temperament

Een Boxer x labrador mix kan zich gedragen als een van zijn beide ouderrassen. Ze zijn meestal intelligent, maar ze kunnen ook de koppigheid van de boxer erven. Hun trainingsgemak varieert nogal. Sommige van deze honden zijn erg gretig om te behagen, terwijl anderen wat overtuigingskracht nodig hebben. Boxadors zijn meestal speels en energiek. Ze doen het goed in grotere gezinnen die veel tijd hebben om met hen te spelen. Ze hebben ook wat problemen met verlatingsangst, dus met het alleen zijn moet vroeg begonnen worden. Ze kunnen behoorlijk vernielzuchtig zijn als ze lange tijd alleen gelaten worden. Het is belangrijk om iemand bij hen te hebben tot de Boxer x labrador kruisingen goed getraind zijn in de bench.

Boxador Bewegingsbehoeften

Boxer x labrador kruisingen hebben een matige tot grote behoefte aan beweging. Het zijn werkhonden, dus verwacht niet dat het bankhangers zijn. Ze hebben dagelijks minstens 30 minuten matige beweging nodig. Dit kan een snelle wandeling zijn, een spelletje frisbee, of een andere activiteit waarbij jouw pup zwaar moet ademen. Je kunt deze bewegingsperiode in twee sessies opdelen – één ’s morgens en één ’s avonds. Een Boxador zal waarschijnlijk deelnemen aan licht spel gedurende de dag boven op hun reguliere lichaamsbeweging. Deze lichtere beweging moet door de Boxer x labrador kruising worden geleid en zal waarschijnlijk niet meer zijn dan een paar sessies van vijf minuten gedurende de dag.

Meer weten?

Wil je meer weten over de kruising van de boxer en de labrador, klik dan hier om door te gaan naar het handboek over deze bijzondere kruising. 

het complete handboek voor een gezonde gelukkige en gehoorzame labrador

Labrador handboek Downloaden