...

Labrador prijs

Wanneer je een labrador wilt kopen moet je van tevoren goed kijken naar de prijs van de labrador en de kosten die hierbij komen kijken. Zo moet je niet alleen betalen voor de aanschaf van een labrador, de accessoires, voeding en verzorging komt er ook bij kijken. De kosten van een labrador kan heel erg verschillen per soort labrador die je wilt. Wil je een Australische labrador, een volwassen labrador, een retriever, een puppy, een labrador met of zonder stamboom kopen? Zoals je leest zijn er veel verschillende labradors om uit te kiezen. In dit artikel lees je meer over de prijs van zowel de aanschaf van de labrador, als de prijs van de accessoires die nodig zijn.

Prijs van de verschillende labrador soorten

Wil je een normale soort labrador kopen, dan is de prijs verschillend van of je een labrador wilt met een stamboom of zonder stamboom. Een labrador pup van een officiƫle fokker, met een stamboom, medisch rapport en een chip kost meer dan een volwassen labrador uit het asiel. Er is veel doorgefokt met de labrador ras dus een medisch rapport is wel belangrijk zodat je weet wat er met de hond gebeurd is voordat je de hond koopt. Een labrador pup van een officiƫle fokker met alle papieren kost ongeveer tussen de 900 en 1100 euro. Dit kan oplopen tot 1250 euro. Hiervoor krijg je een gecheckte labrador pup met alle papieren, een stamboom en vaccinaties.

Een labrador pup zonder stamboom en papieren kost ongeveer rond de 400 euro. Voor volwassen labradors verschillen de prijzen ook tussen een hond met stamboom en de goede papieren en eentje die deze niet heeft. Deze prijzen zijn alleen niet echt bekend.

labrador prijs

Verschillen in labrador prijzen

De prijs kan ook verschillen tussen een normale, een Australische en een retriever labrador. De Australische labrador is geen simpele kruising tussen een poedel en labrador. Een heel selectief fokprogramma met op gezette tijden infusies van andere rassen heeft ervoor gezorgd dat de Australische labrador zijn bijzondere eigenschappen heeft. Dit alles zorgt ervoor dat de Australische labrador een exclusieve soort labrador is en dus een hogere prijs heeft dan de gewone soort labrador.

Prijs van de verschillende kleuren labrador

Niet alleen de soort van de labrador kan zorgen voor een verschil in prijs, ook de kleur van de labrador heeft invloed op de prijs. Zo is een blonde en zwarte labrador, dezelfde kleur als een retriever, de goedkoopste kleur en is de zilveren labrador het duurste. De blonde en zwarte kleur komt vaker voor en de zilveren kleur komt bij labradors niet zo vaak voor. Hierdoor is de prijs van de zilveren labrador hoger.

Prijs van de accessoires voor de labrador

Naast de aanschafprijs van de labrador komt ook de prijs voor de benodigdheden. Denk hierbij aan een maandelijks bedrag voor voeding. Mocht je meer willen weten over de voeding van de labrador, klik dan vooral hier. Naast voeding is een eten en drinken bak nodig. Voor het wandelen is een riem en een halsband of tuigje nodig. Speelgoed is ook belangrijk. Een veilige plek voor de labrador is nodig, dit kan bijvoorbeeld een bench of een kussen onder de trap of tafel zijn. Er zijn nog verzorgingsproducten nodig zoals een borstel. Al met al komen er nog heel wat extra dingen bij kijken die de prijs van een labrador omhoog brengen.

Meer informatie?

Mocht je na het lezen van dit artikel meer willen weten over de labrador? Neem dan gerust een kijkje in het handboek voor de labrador. Dit doe je door op deze link te klikken. Je wordt doorverwezen naar het handboek.

het complete handboek voor een gezonde gelukkige en gehoorzame labrador

Labrador handboek Downloaden