...

Bench labrador

De bench is een van de belangrijkste items voor je labrador. In dit blog geven we je meer informatie over deze accessoire en kom je erachter welke maat (grootte en afmetingen) hondenbench benodigd is voor jouw labrador retriever. 

Waarom een bench voor je labrador? 

Waarom een bench voor je labrador? Ten eerste is dit item ideaal als je jouw pup zindelijk wil maken. Door de beperkte ruimte krijg je dit sneller onder controle. 

Daarnaast geeft de hondenbench je labrador een veilig gevoel. Dit is het huis van de hond en de veilige ruimte. Zijn of haar eigen plek waar de hond zich terug kan trekken. 

bench labrador

Hoe omgaan met de bench?

De bench van jouw labrador moet als hulpmiddel worden gebruikt, niet als hok om je hond in op te sluiten. Een hond is niet ontwikkeld om zijn leven door te brengen in beperkte ruimte. Dit moet je ook niet willen als hondenbaasje. 

Zo kan je de bench voor je labrador natuurlijk wel gebruiken voor een aantal uur in de nacht of als je overdag even 2 uurtjes weg bent. Maar voor andere situaties die uren duren raden we aan om te zorgen dat de hond genoeg ruimte heeft in het huis of dat er iemand even langskomt om de hond uit te laten / tijd te besteden. 

Plaatsing van de labrador bench

Waar kan je de bench voor je labrador het beste plaatsen? Wij adviseren om deze op een rustige plek in het huis neer te zetten. Zo kan je hond zich altijd terugtrekken wanneer hij of zij dat wil. Dit geldt ook voor de pup, zet de bench op een rustige plek zonder teveel prikkels. Door de prikkels blijft de pup actief en wakker en gaat deze moeilijker slapen. 

Welke maat hondenbench kiezen voor je labrador retriever – afmetingen

Het kiezen van een geschikte maat bench voor je labrador retriever is van essentieel belang. Welke maat heb ik nodig? De afmetingen zijn afhankelijk van de grootte van de pup of volwassen hond. Per product staat aangegeven voor welke hondenrassen het geschikt is. Labradors zijn middelgrote tot grote honden. De schofthoogte is gemiddeld 55 tot 62 cm. Omdat de labrador ook nog is erg breed wordt, is de ideale maat bench een XL of XXL.  

Je kan de maat of grootte labrador bench ook zelf berekenen op de volgende manier:
1. Meet de hoogte van jouw labrador
2. Let het meetlint vanaf de grond, langs de voorste poten
3. Meet nu de rug lengte van je labrador
4. Tel een kwaert op bij de lengte van de rug
5. De ruglengte +1/4 = de diepte van de bench
Volg deze stappen en zo weet je precies wat voor maat hondenbench je moet aanschaffen voor jouw labrador.

Welk doel heeft de bench?

Houdt ook rekening met het doel waarvoor je dit item wil gebruiken. Als je de bench wil gebruiken om je labrador pup zindelijk te maken, raden wij een product aan dat niet te ruim is. Zo voorkom je dat de pup niet de ene kant gaat gebruiken voor zijn behoefte en de andere voor te slapen. 

labrador bench

Groot aanbod labrador hondenbenches

Op bol.com vind je een breed assortiment aan hondenbenches voor honden. In verschillende grootten, afmetingen en voor verschillende doeleinden. Enkele voorbeelden:

  • Opvouwbare. Opvouwbare benches zijn handig als je veel op reis bent en de hondenbench handig mee wil nemen. 
  • Metalen, Nylon, Aluminium, Kunststof, IJzer, Polyester, staal, RVS, Plastic en nog tientallen materialen 
  • Draadkooien 
  • Speciaal voor in de auto 
  • Met 0, 1 of 2 deuren
  • Diverse kleuren, Maten en merken
  • Voor elke levensfase (puppy of volwassen) 

Hieronder een overzicht van de bestverkochte labrador benches op Bol. Voor vragen over benches, manden of andere accessoires kan je altijd mailen naar info@labradorhond.nl.