...

Hondenriem labrador

Welke hondenriem kan je nu het beste uitzoeken voor je labrador? Het gros van de mensen start met een dito hondenriem van 1 meter. Dit is prima.

Hondenriem labrador

Welke hondenriem voor je labrador kopen?

Als je je pup nog niet goed hebt geleerd om te volgen. Zal hij of zij voor je uit gaan lopen. De hond trekt je dan als het ware voort. Gekeken naar de opvoeding is dit niet wenselijk. Ook gekeken naar de gezondheid is dit ook niet goed. Veel baasjes gaan over op een uitrolriem. Dan kan je hond drie tot acht meter bij je weglopen. Zo geef je de labrador de ruimte om te bepalen wat hij of zij wil doen, in plaats van dat je de hond een goede opvoeding geeft. Zp verplaats je het probleem eigenlijk. Aan het begin kan de hond nog niet trekken. Pas aan het einde van de lijn, gebeurd dit. Daarna trekt hij weer net zo hard. Daarnaast zijn deze riemen erg gevaarlijk voor andere mensen.

labrador hondenriem

Hondenriem labrador – gevaarlijke situaties

Een slechte hondenriem voor je labrador kan leiden tot gevaarlijke situaties. Door het enthousiasme kan de riem om de benen van een tegenligger terecht komen, deze kan zich pijnlijk bezeren. Dit gebeurd ook vaak bij fietsers die aan komen rijden. Daarnaast kunnen de riemen zorgen voor brandwonden en snijwonden. Dan schuren ze langs het lichaam van iemand. Al deze situaties wil je natuurlijk voorkomen. Laat dit type riem in het schap liggen, laat je pup goed trainen vanaf het begin. Als je vervolgens gaat lopen in het hondenlosloopgebied, is die blijer dan ooit.

Hieronder een overzicht van de bestverkochte hondenriemen voor de labrador op bol.com. Als je nog advies nodig hebt over het aanschaffen van een hondenriem voor je labrador, kan je een e-mail sturen naar info@labradorhond.nl