...

Labrador pup met stamboom

Een labrador puppy met stamboom is de beste keuze. Fokkers willen graag niet alleen een rashond fokken, maar ook een gezonde hond. Kies er daarvoor altijd een die aangesloten is bij een rasvereniging. Deze verenigingen zetten zich puur in om de gezondheid van het ras in stand te houden. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten als je een labrador pup met stamboom gaat kopen in Nederland. 

Labrador pup met stamboom kopen 

Bedenk voordat je een labrador retriever pup met stamboom gaat kopen wat het doel is wat je wil bereiken. Wil je dat deze een echte gezinshond gaat worden of moet deze kunnen jagen en speuren? Uiteindelijk is er voor iedereen een passende labrador pup met stamboom te vinden. Lees je vooraf goed in om te bepalen aan welke voorwaarden jouw pup moet voldoen. 

Ander aspect wat belangrijk is om op te letten is de tijd die een fokker aan socialisatie besteed van de labrador puppies met stamboom. Dit is de belangrijkste fase in het opgroeien. Vraag ook hoe vaak een fokker per jaar nestjes fokt en probeer erachter te komen hoe deze is omgegaan met vorige nesten. Kwaliteit boven kwantiteit! 

Kosten labrador pup met stamboom in Nederland?

De prijzen van labrador pups met stamboom liggen in Nederland tussen de 1000 en 1400 euro. Deze prijs is afhankelijk van de kwaliteit van de reu + teef.  Wij raden altijd aan om voor de duurdere varianten te gaan. Een met zorg gefokte pup is veel waard. Je zal daarna meer dan 10 jaar dagelijks plezier hebben van je hond. 

labrador pup met stamboom

Waarom is de prijs voor een labrador pup met stamboom zo hoog? 

De kostprijs voor een labrador retriever pup met stamboom is opgebouwd uit:

  • Gezondheidstesten ouders
  • Dekking reu
  • Gezondheid moeder
  • Gezondheid pups
  • Voeding eerste 8 weken 
  • Winstmarge + belasting 
  • Etc 

Zo stapelt de prijs voor de labrador pup met stamboom zich op. 

Labrador pup zonder stamboom te koop?

Een Labrador pup zonder stamboom te koop zien staan? Onthoud dat dit meer risico’s kent. Aanbieders van dit soort nestjes zonder stamboom in Nederland kunnen over het algemeen in drie categorieën worden verdeeld: 

1 Een pretnestjes van liefhebbers van labradors. Hier zit een zeker risico aan. Vaak zijn de ouders niet getest op erfelijke ziektes of afwijkingen. Zo kan je niet weten of de pups op latere leeftijd gezond blijven. 

2 Fokkers die iets serieuzer zijn, wel testen op gezondheid maar geen pups met stamboom verkopen. De gezondheid is het belangrijkst. Een missende stamboom is minder belangrijk zolang je weet dat de hond geen grote kans heeft op erfelijke ziektes van de ouders. 

3. Hondenfokkers die labrador pup zonder stamboom fokken op grotere schaal. Dit zijn de echte broodfokkers. Hier moet je van uit de buurt blijven! Deze fokkers vinden financieel gewin belangrijker dan welzijn van de hond. 

Officiële labrador retriever met stamboom  

Houd er rekening mee dat een labrador retriever pup die geen stamboom heeft, officieel geen echte labrador is. Het zou namelijk ook een kruising of mix van andere honden kunnen zijn. Als je er dus echt zeker van wil zijn dat je een echte labrador hebt, is een stamboom een must have. 

Voor meer vragen over dit topic of andere relevante vragen kan je mailen naar info@labradorhond.nl