...

Halsband labrador

Welke halsband kan je nu het beste uitzoeken voor je labrador? De meeste mensen starten met een halsband van leer of nylon. Dit is top. Een goede basis om je pup mee te trainen en hem naast je te houden tijdens de wandelingen.

Halsband labrador

Halsband labrador – enkele tips

Zorg er altijd voor dat je tussen de halsband van je labrador nog 2 vingers kunt krijgen. Dan zit die het beste, voor de hond comfortabel. Ook kan de halsband zo niet afgaan. Bij een gangbare, normale opvoeding van je pup of hand volstaat een ‘gewone’ halsband.

Trekken afleren met de halsband

Een soort van alternatief op de halsband voor de labrador is de halti. Dat is een soort halster (denk aan een paard), maar dan speciaal voor honden. Het zorgt ervoor dat de neus van je hond naar beneden wordt getrokken als hij trekt aan de riem. Dit is niet goed voor de nek van de hond. Daarnaast zal de hond niet meer trekken tot hij weer de standaard halsband voor de labrador om krijgt.

Alternatief: trainen met je hond

Een alternatief voor een halsband voor je labrador is heel veel trainen. Als je jouw hond consequent traint op volgen, zal hij nooit meer trekken. Koop nooit prikbanden, slipkettingen, of halsbanden die schokken geven. Deze zijn hondonvriendelijk. Je maakt hier alleen maar je hond bang mee. Echt af te raden dus. Dit zal zelfs averechts gaan werken. In meerdere landen zijn dit type halsbanden verboden. Ik hoop dat dat in Nederland ook snel gaat gebeuren.

Halsband labrador

Alternatief voor de halsband: het tuigje

Een ander alternatief voor de halsband is een tuigje. Wel belangrijk dat deze op maat is en niet knelt. Zo kan je de klappen en druk op de nek vermijden. De halsband is wel goed om mee te trainen. Tijdens de training heb je namelijk continu de aandacht van je hond.. Deze zal niet gaan trekken.

Trekt je hond erg veel?

Als een hond hebt die constant aan het trekken is, is het soms beter om geen halsband voor je labrador om te doen. Door deze band krijgt de hond een plotselinge klap op zijn nek en hals. Een hondennek is net als een mensennek en eigenlijk daar niet tegen bestand. Dit kan blijvend letsel bij de hond achterlaten.

Kortom, ga eerst lekker zelf met je hond aan de slag. Train deze en leer hem naast je lopen. Dit moet voor iedere hond mogelijk zijn. Dan heb je helemaal geen spullen nodig. In dit boek leer je hoe je jouw labrador het beste kunt trainen. Mocht je in de tussentijd nog wel een halsband nodig hebben, kan je die natuurlijk gewoon aanschaffen.

Halsband kopen voor je labrador?

Hieronder een handig overzicht van de meestverkochte hondenhalsbanden voor de labrador op bol.com. Als je nog vragen hebt over het kopen van de halsband, kan je een e-mail sturen naar info@labradorhond.nl