...

Rottweiler labrador

De Rottador is een gemengd ras-een kruising tussen de Rottweiler en Labrador Retriever hondenrassen. Groot, energiek, en loyaal, deze pups erven een aantal van de beste kwaliteiten van hun beide ouders. De Rottador wordt ook wel Labrottie, Labweiller, Rottwador, labrador x rottweiler en Rott ’n Lab genoemd. Ondanks hun onfortuinlijke status als designerras, kun je deze honden van gemengde rassen vinden in asielen en rasspecifieke opvangcentra. Dus vergeet niet te adopteren! Rottadors zijn een geweldige keuze voor een verscheidenheid van eigenaren-huis of appartement, eenpersoonshuishouden of groot gezin. Aanhankelijk en loyaal, deze hond zou snel de beste vriend worden van bijna iedereen. Deze rottweiler labradors zijn beschermend en zijn geweldige waakhonden. Laat ze echter niet te lang alleen, anders kunnen ze zich gaan vervelen en destructief worden. 

Labrador x rottweiler Persoonlijkheid 

Eerste generatie rottweiler labradors mixen zijn een beetje als dobbelen. Je kunt er niet zeker van zijn welke combinatie van eigenschappen je krijgt. Je zou kunnen eindigen met een hond die bijna op een Rottweiler lijkt, met de sociale persoonlijkheid van de Labrador. Aan de andere kant, zou je kunnen eindigen met een beschermende waakhond die precies lijkt op een Labrador. De zorg hiervan is dat wanneer je een familie huisdier opvoedt, je niet wilt dat ze je huis agressief bewaken. 

Rottweiler labrador

Grootte Labrador X Rottweiler

Aangezien de rottweiler labradors een relatief nieuw gemengd ras is, zijn er weinig normen als het gaat om grootte. Echter, als een kruising tussen Rottweiler en Labrador ouders, kan je verwachten dat de labrador x rottweiler aan de grote kant is. De meeste wegen 70 tot 115 pond en variĆ«ren in hoogte van 24 tot 27 centimeter op de schouder. Dat gezegd hebbende, velen kunnen kleiner of groter zijn. 

Rottweiler labradors Mix Agressie 

Als ras zijn Rottweilers verantwoordelijk voor een onevenredig aantal hondenaanvallen. Een bepaald deel hiervan zou te maken kunnen hebben met het soort situaties waarin de rassen zich bevinden, maar dat weten we niet zeker. En we kunnen de statistieken niet ontkennen. Labrador x rottweiler lijken in ieder geval tot de meer agressiegevoelige rassen te behoren. Dit moet serieus worden overwogen door mensen met kinderen. De overgrote meerderheid van de mensen die gedood worden door agressieve honden zijn kinderen, omdat zij veel kwetsbaarder zijn. Waakhonden, dus rottweiler labradors, zijn over het algemeen goed met hun gezinnen, maar gezinnen hebben vrienden. Kinderen brengen andere kinderen mee, en een familiehond moet dit accepteren. 

Voeding Rottwieler labrador

Een ideaal rottweiler labradors dieet moet worden samengesteld voor een groot ras met veel energie. Ze hebben de neiging om aan te komen als ze te veel eten krijgen, dus je moet je houden aan een regelmatig voedingsschema en overdag geen eten laten staan. Beperk ook het aantal traktaties. Zoals bij alle honden, zullen de voedingsbehoeften van de rottweiler labradors veranderen van pup tot volwassenheid. Deze zullen blijven veranderen tot op hoge leeftijd. Je moet jouw dierenarts vragen om aanbevelingen over het dieet van jouw rottweiler labrador, omdat er veel te veel variatie is tussen individuele honden – met inbegrip van gewicht, energie en gezondheid – om een specifieke aanbeveling te doen. 

Rottweiler labradors en Kinderen 

Er zijn twee manieren waarop we kunnen helpen. Een is door de rottweiler labrador kruising ouder te ontmoeten en ervoor te zorgen dat ze zich volledig op hun gemak voelen in de aanwezigheid van je en uw gezin. Een ander belangrijk aspect in de ontwikkeling van de persoonlijkheid van een hond, de manier waarop we ze opvoeden. Socialisatie is van vitaal belang voor elk ras, maar vooral voor een ras als de rottweiler labrador kruising. 

Meer over opvoeding en verzorging? 

Wil je alles te weten komen over de Rottweiler Labrador kruising? Klik dan hier om naar het handboek over de Labrador te gaan! 

het complete handboek voor een gezonde gelukkige en gehoorzame labrador

Labrador handboek Downloaden