...

Labrador omheining

Een labrador omheining kan erg van pas komen. Het liefste zou een hond de hele dag door de buurt dwalen. Lekker spelen, op avontuur en uiteindelijk verdwalen… Of nog erger, worden aangereden door een auto of ander voertuig. Wist je dat jaarlijks zes miljoen honden overlijden aan een ongeluk in het verkeer. 

Om bovenstaande redenen snap je wat de noodzaak is van een omheining of hek voor jouw labrador. Een omheining zorgt ervoor dat je labrador altijd binnen het gewenste gebied blijft. Je kan deze zo maken dat deze perfect in je tuin past. Zeker aan te raden! 

Labrador proof omheining

Een van de belangrijkste vereisten aan een labrador omheining is dat deze waterdicht is. Er mag geen kans zijn dat de hond gaat ontsnappen door een opening. Check dit dus de eerste keer dubbel. Het laatste wat je wil is veel moeite en geld stoppen in het bouwen van een omheining waar de labrador vervolgens binnen vijf minuten uit in ontsnapt. 

labrador omheining

Materialen voor het hek 

Een labrador omheining kan bestaan uit verschillende materialen zoals houten panelen, hekwerken met daarop kettingen, plastic, en zo zijn er nog tal van materialen te koop. Belangrijk is dat het materiaal stevig is, en hoog genoeg. Labradors kunnen hoger springen dan je denkt. 

Let ook op het graven 

Bovendien kunnen ze ook bijzonder goed graven. Let erop dat de labrador niet onder de omheining heen kan graven. Er zijn tal van verhalen van hekken van 2 meter hoog, waar de hond simpelweg onderdoor is gegraven. 

Voor wie is een labrador omheining geschikt? 

Een hek omheining is geschikt voor de volgende doelgroepen: 

  • Fokkers van labradors
  • Kennels
  • Pensions voor honden  
  • Particulieren / eigenaren 

Kortom, een hek kan voor elke bezitter van een hond van pas komen. Hierbij een link naar de bestverkochte omheiningen voor labradors op bol.com.