...

Labrador alleen thuis laten

Is het mogelijk om je labrador alleen thuis te laten? Hoe lang en vanaf welke leeftijd? Dit soort vragen en meer gaan we beantwoorden in dit blog. 

Kan je jouw labrador alleen thuis laten?

Het antwoord op de vraag, kan je jouw labrador retriever alleen thuis laten: tijdens de puppyfase kan dit slechts een paar uurtjes buiten de bench. Als je dit enkele keren gedaan hebt kan je de periode verlengen. De eerste levensfase kan je de vrijheid van bewegen het beste beperken. Hier kan kauwspeelgoed handig bij van pas komen. 

Alleen thuis laten van de labrador – Benchtraining

We weten allemaal dat we onze labradors op den duur alleen thuis moeten gaan laten. Hoe kan je je hier het beste op voorbereiden? Start zo snel mogelijk met bench training. Laat de pup wennen aan de bench in een paar stappen. Hoe je dit moet doen lees je in het labrador handboek

labrador alleen thuis

Leeftijd labrador alleen thuis laten – Pup / volwassen hond 

Het is belangrijk dat de labrador de juiste leeftijd heeft bereikt voor deze alleen thuis gelaten kan worden. Het eerste jaar als pup zal je veel gebruik moeten maken van de bench als je jouw labrador alleen thuis laat. Als je even boodschappen wilt doen kan je de pup in de bench doen. Vanaf 1 jaar tot anderhalf jaar kan je de labrador alleen thuis laten buiten de bench. Begin met bijvoorbeeld even 20 minuten een rondje lopen en kom daarna weer terug. Haal de labrador rond die periode ook in de nacht uit de bench. 

Labrador alleen thuis laten – Spullen in huis

Let erop als je de labrador retriever alleen thuis gaat laten, dat je geen spullen in het huis laat slingeren waar de hond niet aan mag komen. Sluit ook de ruimtes af waar de hond niet mag komen. 

Labrador alleen thuis laten – Afleiding

Zorg voor genoeg afleiding als je de labrador alleen thuis wil laten. Koop genoeg speelgoed en botten om te voorkomen dat de hond gaat bijten in je geliefde spullen. Wat ook kan helpen is de TV of radio zachtjes aanzetten. 

Voldoende beweging

De labrador heeft heeel veel energie. Voor je weggaat en de labrador alleen thuis gaat laten helpt het om ze uit te putten. Dan zullen ze minder snel gaan blaffen, dingen slopen of huilen. Er zijn natuurlijk tal van manieren om dit te bewerkstelligen:

  • Wandelen
  • Bal gooien
  • Spelen 
  • Etc 

Labrador retriever hele dag alleen laten?

Wanneer kan je jouw labrador een werkdag alleen laten? Dit verschilt per hond. Laat dit in ieder geval niet zomaar gebeuren. Bouw het langzaam op. De verlatingsangst per hond verschilt. Begin met 2 uur weg gaan, en bouw dit langzaam op tot je de hele werkdag kan wegblijven. Dit kan even duren voor dit lukt. 

Kan een labrador goed alleen zijn?

We hebben in dit artikel het antwoord gegeven op de hoofdvraag, kan een labrador goed alleen zijn / kan je deze alleen thuis laten? Dit kan zeker met de goede opvoeding. Neem bovenstaande tips mee om je labrador met een goed gevoel alleen thuis te kunnen laten. Wil je meer van dit soort adviezen? Neem dan is een kijkje in het labrador handboek. 

Mocht je nog vragen hebben, kan je altijd een e-mail sturen naar info@labradorhond.nl

het complete handboek voor een gezonde gelukkige en gehoorzame labrador

Labrador handboek Downloaden