...

Labrador Nest

Je hebt besloten een labrador in huis te nemen. Maar waar haal je nou een goede en gezonde labrador pup vandaan? In dit artikel bekijken we de nestjes van de labrador pup in 2024. Het is logisch dat het misschien overweldigend is wanneer je de grote hoeveelheid mensen die op verschillende manieren labrador pups aanbieden. Zo kan je een labrador vinden via Facebook, Instagram, Marktplaats en noem het allemaal maar op. Het is bij het uitzoeken van een labrador uit een nestje belangrijk dat je op een aantal dingen let, zo koop je niet bij een broodfokker en neem je een gezonde labrador pup mee naar huis.

Labrador nestje met stamboom

De beste keuze die je kan maken wanneer je een labrador uit een nestje wilt kopen is dat je een labrador koopt met een stamboom. Wanneer je een labrador met een stamboom koopt weet je eigenlijk altijd wat je kunt verwachten. Er zijn nog diverse labrador nestjes die verwacht worden in 2024. Het nestje is vaak goed verzorgd en de labradors waarmee gefokt is zijn gezond. Hierdoor kan je een prijs verwachten van rond de 1000 euro. De meeste labrador pups met een stamboom komen uit een nestje die erkend is. Een erkende fokker moet zich aan regels houden die gemaakt zijn door de rasvereniging. De rasvereniging heeft deze regels opgesteld om zo goed mogelijk het ras te waarborgen. Het is goed om even te checken of het nestje waar jij je labrador vandaan wilt halen ook erkend is.

labrador nest

Labrador nestje zonder stamboom

Als je een labrador koopt uit een nestje zonder stamboom is het goed om even wat beter op te letten. Er zijn wat meer onzekerheden dan wanneer je een labrador pup koopt bij een nestje met een stamboom. Het is goed om even langs het nestje te gaan, zo weet je wat je kunt verwachten. Er zijn verschillende fokkers met verschillende nestjes. Zo heb je dus de fokkers met nestjes met een stamboom zoals hierboven vermeldt. Er zijn nestjes die voor de leuk gehouden worden. Deze fokkers houden van labradors en hebben daarom een nestje genomen. De ouders van de pups in dit nestje worden vaak niet getest voor het fokken dus je weet niet wat je kunt verwachten qua gezondheid van de pups. Dan zijn er nog de grootschalige fokkers ofwel de broodfokkers.

Labrador nest – broodfokkers

De broodfokkers hebben labrador nestjes puur voor het geld. Officieel is een Labrador pup zonder stamboom eigenlijk geen ‘echte’ Labrador pup, het zou in principe ook om een kruising kunnen gaan. Vaak komt het uiterlijk en het karakter echter wel overeen. De broodfokkers vinden het niet erg wanneer de pup gestrest is tijdens het fok proces en geven eigenlijk weinig om de pups die ervandaan komen. Dus wil je zeker weten dat je een labrador pup koopt bij een nestje dan is een labrador met stamboom de juiste keuze.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de labrador of wil je misschien wel een nestje bezoeken in 2024 om een labrador te kopen? Bekijk dan eens het handboek voor de labrador zodat je helemaal klaar bent voor je aankomende labrador pup!

het complete handboek voor een gezonde gelukkige en gehoorzame labrador

Labrador handboek Downloaden