...

Labrador kennel

Als we het hebben over een kennel voor de labrador, zijn er twee mogelijkheden. In dit blog leggen we je uit wat deze mogelijkheden zijn en je krijgt diverse tips per type kennel.  

Typen labrador kennels

Een labrador kennel kan de volgende betekenissen hebben

Labrador kennel als hondenpension

Een labrador komt veelal van een particulier of fokker. Ook kan de labrador uit een kennel (hondenpension) uit Nederland komen. Diverse opties dus om aan een lab te komen als je in Nederland woont. Als jouw hond uit een kennel komt, moet deze geregistreerd staan en een vergunning hebben. De kennel is veelal een vertrouwde plek voor de pup. Zo kan je vaak regelen dat als jij op vakantie gaat, de volwassen labrador of pup even teruggaat naar de vertrouwde kennel. Dit kan jou erg veel rust bezorgen. 

Voordelen labrador kennel 

De kennelhouder kent het ras als geen ander en weet hoe die met de hond om moet gaan. Zelf ben je bekend met de hondenkennel. Je weet hoe de honden daar verzorgt worden en je weet dat het schoon is. Ook voor de labrador kennelhouder is het leuk de hond zo nu en dan terug te zien. 

labrador kennel

Kosten voor een labrador kennel verblijf 

Wat zijn de kosten voor een labrador kennel verblijf? De bedragen liggen tussen de negen en dertien euro per nacht. Je hebt veelal vaste brengtijden en ophaaltijden. Er zijn mogelijkheden om de hond het eigen vaste voer te laten geven. Er zijn diverse clubs / kennels in Nederland waar je terecht kunt. Deze gaan vaak net even anders te werk van elkaar dus vraag tijdig informatie aan over de kennel die je voor ogen hebt. 

Labrador kennel tips

Belangrijke tip als je jouw hond naar het labrador kennel hebt gebracht is om bereikbaar te blijven. De eigenaar van het kennel moet je ten alle tijden moeten bereiken. Daarnaast is het een must have om een hondenpaspoort te hebben. Bovendien moet de hond alle gebruikelijke inentingen hebben gehad en daarnaast zijn ingeënt tegen kennelhoest. Als dit niet het geval is krijgt de labrador waarschijnlijk geen plek in het kennel. Kennelhoest is erg besmettelijk voor honden onderling. 

Labrador kennel als hok 

Optie een van de labrador kennel hebben we besproken. De tweede betekenis van kennel is het hondenhok bij jou in de tuin. 

Als jij een hond neemt en je wil dat deze buiten blijft, is het zaak te zorgen voor een winddicht en droog hondenhok. Zo raden we aan om een houten vlonder neer te leggen. Zo zal de oppervlakte minder snel vochtig zijn. De drinkbak en voerbak kan je op een standaard zetten. Het komt vaak voor dat de hond de waterbak omver gooit. Denk ook goed na over de plek waar je het hondenhok neerzet. Doe dit niet op de heetste plek in je tuin bijvoorbeeld maar kies voor een plek in de schaduw. 

Hierbij een link naar de bestverkochte labrador kennels op Bol.com.