...

Labrador loopplank

Een labrador loopplank is een zeer nuttig item om de hond te helpen. De auto in en uit gaan kan tot veel problemen leiden. Zeker bij een grote auto of bij oudere honden. Lees in dit blog waarom zo’n plank handig is. 

Labrador loopplank voor oudere honden

Voor oudere honden en labradors is een loopplank bijna een must have. Deze kunnen bijvoorbeeld last hebben van:

  • Artritis
  • Artrose
  • Ouderdom. Oudere spieren, niet meer zo beweeglijk als tijdens de puppy tijd.  

Middels de loopplank kan ook de oudere labrador eenvoudig de auto in en uit lopen. 

Labrador loopplank voor de puppy

Ook voor de labrador puppy kan de loopplank zeker van pas komen. Deze kan soms nog niet zelfstandig in de auto komen omdat deze te klein is. Ook dan is een plank een geschikte oplossing.

labrador loopplank  

Labrador loopplank met antisliplaag 

De meeste loopplanken voor labradors bevatten een antisliplaag of relingen aan de zijkanten, zodat de hond veilig in en uit kan stappen. Kijk bij de specificaties per product of deze een antisliplaag of reling bevat. Zeker aan te raden om een variant aan te schaffen die deze features bevat. Andere opties die wij adviseren:

  • Inklapbare loopplank (makkelijk te vervoeren dus)
  • Gewicht. Let erop dat de plank het gewicht van de hond aan kan. Meestal kunnen deze een gewicht van 70 tot 90 kilo aan. Dus dit zit meestal wel goed, toch handig om even dubbel te checken of plank niet voor een pup bedoeld is. 
  • Makkelijk te reinigen.

Meer informatie over labrador loopplanken

Voor meer advies over labrador loopplanken kan je altijd contact met ons opnemen (info@labradorhond.nl). Hierbij een link naar de meestverkochte loopplanken voor labradors op Bol.com.