...

Autobench labrador

welke autobench is het meest geschikt voor jouw labrador hond? Dat antwoord krijg je in deze blog. Er zijn verschillende opties, maten en functionaliteiten beschikbaar. Ook vertellen we jou welke maat je nodig hebt voor een labrador. Let op: een autobench noemen we ook wel een reisbenche. Deze begrippen worden daarom beiden gebruikt op deze pagina. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben over deze labrador benodigdheid, kan je altijd mailen naar info@labradorhond.nl. 

Autobench voor jouw labrador retriever

Omdat de labrador een echte gezinshond is, gaat deze vaak mee op vakantie in de autobench. Daarnaast wordt deze hond veelal gebruikt als reddingshond, geleidehond, jachthond of gezinshond. Kortom, de labrador retriever reist veel en daarom is een comfortabele autobench belangrijk. Je wil niet dat jouw hond gestresst is tijdens het reizen. In de ideale situatie slaapt de hond tijdens de autorit. Dit zorgt er niet alleen voor dat de hond uitrust maar ook dat jij een plezierige rit hebt, zonder geblaf of een bange labrador achterin de auto. Daarom is het belangrijk dat de reisbenche een goede maat heeft die past bij het formaat van jouw labrador. 

Schofthoogte van de volwassen labrador en pup

De autobench voor de labrador moet een minimale hoogte hebben. Wist je dat de schofthoogte bij een volwassen lab gemiddeld tussen de 53 en 58 centimeter ligt. De schofthoogte is bij viervoeters de afstand tussen de grond en de schoft, schouderhoogte dus. Je heht dus minimaal een reisbench nodig van 60 centimeter hoog. Om de juiste maat te bepalen, is het zaak jouw labrador op te meten. Meet de schofthoogte op en meet de lengte van de rug op vanaf de grond. Vervolgens kan je de afmetingen van de labrador matchen aan de juiste autobench.

Modellen, maten en afmetingen 

Belangrijk om rekening mee te houden dus bij het aanschaffen van een autobench voor je labrador. Voor je labrador pup is de hoogte anders. Meet deze voor je labrador pup op voor je een autobench aanschaft. Er zijn ook speciale modellen, maten en afmetingen voor pups. Voor aanschaf altijd de afmetingen van je hond opmeten, zo weet je zeker dat je de beste maat koopt. 

Labrador autobench

Typen autobenches voor labrador honden 

Er zijn verschillende types autobenches voor labrador honden. Zo zijn ze veelal van nylon en daarnaast inklapbaar, om zodoende makkelijk opgeborgen te kunnen worden na gebruik. Ook kan je de reisbench weer makkelijk uitklappen als dit nodig is en de labrador vervoert gaat worden in de auto 

Bekende merken reisbenches voor de labrador retriever

De bekendste merken reisbenches voor labrador retrievers zijn Kerbl en Maelson. Dit zijn A merken die bekend staan om de veiligheid die ze bieden in combinatie met duurzaamheid. Daarnaast zijn er nog diverse B en C merken reisbenches, vaak goedkoper in prijs maar kwalitatief iets slechter. Op basis van jouw budget kan je kiezen voor een van deze merken. 

Jouw labrador vervoeren in de autobench 

Hoe kan je jouw labrador nu het beste vervoeren in de autobench? Er zijn diverse accessoires verkrijgbaar die het verblijf in de autokooi veiliger en comfortabeler maken. Zo kan het voorkomen dat als de hond teveel vrijheid heeft om te bewegen, deze bij hard remmen zich kan bezeren. Daarom zijn er Crashbags ontwikkeld. Crashbags zijn te koop in verschillende breedtes en afmetingen en verminderen het schokeffect bij remmen of botsen. 

Antislipmatten voor labrador honden

Ander gevaar voor jouw labrador hond in de autobench of reisbench kan zijn dat deze gaat verschuiven. Oplossing hiervoor is de anti-slipmat. Hier kan je de hondenbox mee vastzetten. 

Ligmatten voor labrador honden

Andere accessoire voor in de autobench is de ligmat voor de labrador. Hierdoor kan je beestje lekker liggen in de reisbench zonder uit te glijden. Verkrijgbaar in diverse maten. 

reisbench labrador

Jouw labrador in de autobench krijgen

Hoe krijg je nu jouw labrador in de autobench? Een puppy of jonge lab komt probleemloos in de kofferruimte van je auto. Als je hond ouder wordt of lichamelijke klachten krijgt, wordt het instappen lastiger. Oplossing hiervoor is een loopplank voor de hond. Ook kan je de hond natuurlijk zelf optillen. Let er wel op dat de hond geen stress ervaar hierbij. 

Vuiligheid en krassen voorkomen in de auto 

Het laatste wat je wil is krassen of vuiligheid in de auto die ontstaat door de autobench voor je labrador retriever. In dit geval kan je kiezen voor een dirtmat of scratch guard. Deze voorkomen beiden dat de bumper zal beschadigen en smerig zal worden. Kortom, genoeg accessoires die je kunnen helpen je auto te beschermen en je hond zo een comfortabel mogelijke rit te maken. Hierbij een link naar de bestverkochte auto benches voor labradors op Bol.com

 

Plaats een reactie