...

Hondenmand labrador

De hondenmand van je labrador, een van de belangrijkste accessoires. Als je een puppy of volwassen labrador aanschaft, koop je ook gelijk een hondenmand. Deze mand is de veilige haven van je labrador. Daarnaast is het de slaapplek van de hond. Er zijn tientallen soorten manden, van stevige buiten manden tot aan zachte manden van ‘pluche’.

hondenmand labrador

Welke hondenmand past bij mijn labrador

Een vraag die veel eigenaren van labradors zich afvragen. Welke hondenmand past nu het beste bij mijn labrador? Als je een gemiddelde dierenzaak binnen stapt (of webshop bekijkt), zie je dat je een ruime keuze hebt aan hondenmanden

De manden zijn in diverse maten te verkrijgen en bestaan uit diverse materialen. Je hebt bijvoorbeeld keuze uit:
– Stof
– Riet
– Bont
– Kunststof
– Skai
– Pluche
– Hier een overzicht van alle hondenmanden die je voor je labrador kunt kopen

Vooraf is het lastig een goede keuze te maken voor de hondenmand van je labrador. Want hoe weet je nu wat het beste bij jouw hondje past?

Kunststof hondenmand labrador

Kunststof is een populair materiaal mand voor labradors. Dit heeft namelijk enkele unieke voordelen ten opzichte van andere materialen:

  • In veel kleuren, maten en vormen te verkrijgen
  • Gaat langer mee
  • Optie tot het aanschaffen van gerecyclede
  • Licht in gewicht
  • Een goede optie voor ieder budget
  • Eenvoudig schoon te maken. Het oppervlak houd geen hondenharen vast
  • De hoezen voor de kussens kunnen meestal in de wasmachine.

Kortom, een kunstof labrador hondenmand kan een perfecte optie zijn voor bij jou thuis.

Het formaat van de hondenmand voor je labrador

De maat van de hondenmand voor je labrador, stem je af op basis van de grootte en het gewicht van de hond. Bijvoorbeeld een hond van 10 kg heeft ten minste een maat mand nodig van 50 centimeter. Een ander voorbeeld. Als je hond 35 kilo weegt, is de maat van de mand minimaal 90 centimeter. Dan kan je hond languit liggen.

Kleine hond?

Heb je een kleine hond? Het gros van de kleine hondjes vind het heel lekker om te liggen in een knus holletje. Kies dan voor een mand die rond of ovaal is met een rand die dik en zacht is. Een kleine maat dus in dit geval voor de hondenmand van je labrador.

Hondenbed

Naast de hondenmand voor je labrador kan je ook kiezen voor een hondenbed. zo’n bed is geschikt voor grote honden die niet passen in een ‘standaard’ mand.

hondenmand labrador

De slaaphouding van je labrador

De slaaphouding van je labrador is een andere factor waar je rekening mee moet houden als je een hondenmand wil aanschaffen. Er zijn honden die ervan houden om languit te liggen, maar er zijn ook honden die liever opgerold liggen te snurken. Als je hond opgerold ligt, heeft deze een kleinere mand nodig. Mocht je hond korte poten hebben, mag de rand van de hondenmand niet te hoog zijn. Houd hier dus rekening mee en kijk vooral naar hoe je hond zich gedraagt rondom de hondenmand.

De beste labrador mand?

Wat de beste labrador mand is, verschilt per huishouden, ruimte in huis, type hond, type eigenaar en persoonlijke voorkeur. Op basis van dit artikel en de beschikbare producten kan jij bepalen welke hondenmand het beste bij jou past.

Labrador hondenmand voor je puppy

Als je een labrador puppy hebt, kan je het beste kiezen voor een knusse hondenmand. Deze wil graag beschermd slapen. Een knusse mand volstaat hierin. Nadeel is dat als je puppy gaat groeien, je een nieuwe mand nodig hebt. Koop dus niet een te dure hondenmand voor je labrador puppy. Behalve de groeispurt, komt het ook vaak voor de de pup de mand zelf sloopt. Een kwalitatief dure hondenmand kan je het beste kopen voor je labrador als deze ouder is en zijn groei gestopt is.

Hieronder een overzicht van de 20 best verkochte Hondenmanden voor labradors op Bol.com