...

De voordelen van hondenvoer met zalm

Een van de beste voedingsmiddelen die je jouw hond kunt geven is zalm. Deze vis is rijk aan omega-3 vetzuren, een type vet dat het risico op hart- en vaatziekten helpt te verminderen. Bovendien is zalm rijk aan andere voedingsstoffen die gunstig kunnen zijn voor de gezondheid van jouw hond. Zalm is een uitstekende bron van eiwitten, vitaminen en mineralen. Daarnaast hebben honden een sterk ontwikkeld smaak- en reukvermogen en zijn ze natuurlijk dol op de visachtige geur van zalm! Wat betekent de samenstelling van hondenvoer met zalm voor de gezondheid van jouw hond? In dit artikel nemen we de belangrijkste voordelen met je door. 

Hondenvoer met zalm beschikt over een ontstekingsremmende werking 

Zalm beschikt over omega-3 EPA, een type vet dat een belangrijke rol speelt bij het verminderen van huidontstekingen door de productie en afgifte van ontstekingsbevorderende stoffen in het lichaam te verminderen. Weinig honden zijn allergisch voor vis, waardoor het een ideaal voer is voor honden met een voedselallergie of huidallergie. 

hondenvoer met zalm

Verbeterde opname van vetoplosbare voedingsstoffen

Vitamine A, D, E en K moeten van het lichaam naar de darm worden getransporteerd, waar omega-3-vetzuren als bemiddelaar optreden. Deze In vet oplosbare vitaminen spelen een belangrijke rol bij het behoud van gezonde ogen, huid en haar.

Gunstig voor de ontwikkeling van de hersenen  

Omega-3-vetten uit hondenbrokken met zalm kunnen ook nuttig zijn als supplement voor de ontwikkeling van de hersenen. Met name puppy’s hebben hier veel baat bij. Verbeterde hersenontwikkeling is te danken aan omega-3 DHA, dat 90% uitmaakt van de lange-keten meervoudig onverzadigde vetzuren in de hersenen. Dit zorgt bovendien voor een betere ontwikkeling van het netvlies en de cognitieve ontwikkeling. 

Kortom: een dieet rijk aan omega-3 vetzuren, zoals zalm, voorziet pups van de DHA die ze nodig hebben voor de ontwikkeling van de hersenen en het gezichtsvermogen. Het helpt ook de concentratie te verbeteren, vooral bij honden die als volwassene wat seniel zijn geworden.

Bevat een hoog eiwitgehalte

Houden zijn roofdieren en houden van een goede dosis eiwit! Eiwitten zijn essentieel voor de ontwikkeling van spieren en zalm bevat veel van deze voedingstof, wat het een essentieel onderdeel maakt voor de voeding van een gezonde hond.

Hondenvoer met zalm uitkiezen 

Zalm kun je zowel vers geven, maar er zijn ook droge en natte hondenvoersoorten verwerkt met kwalitatieve zalm. Tarweglutenvrije brokken met zalm die geperst zijn ruim onder 100 graden beschikken over alle behoeften van jouw huisdier. In plaats van tarwe, is het belangrijk te kiezen voor koolhydraten die goed zijn voor honden, zoals bruine rijst, haver en aardappel.  Zorg er tenslotte voor dat je kiest voor hondenbrokkenmerken die vrij zijn van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.