...

Dingen waar je aan moet denken als je een hond koopt!

Als je dan eindelijk de keuze hebt gemaakt om een hond in huis te halen, is de kans groot dat je niet kunt wachten tot de viervoeter er is. Wel zijn een paar dingen waar je rekening mee zult moeten houden als je een hond aanschaft. Vooral wanneer je nog nooit eerder een hond hebt gehad kan het handig zijn om je vooraf goed in te lezen. We hebben de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet!

Zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt

Puppy’s zijn enorm schattig en vallen eigenlijk bij iedereen goed in de smaak. Toch onderschatten mensen vaak hoeveel werk het is om een puppy op te voeden. Dit komt omdat er vaak gedacht wordt dat een hond na het volgen van een cursus van acht tot tien weken in zekere mate opgevoed is. Dit is echter niet het geval. Het kan wel 2,5 jaar duren voordat een hond volwassen is en voorspelbaar gedrag begint te vertonen. Tot die tijd is het van belang om te blijven corrigeren. Daarnaast is het ook van belang dat een hond in ieder geval 4 keer per dag uitgelaten wordt. Ook hier zul je rekening mee moeten houden. Gelukkig zijn er wel steeds meer werkgevers die honden accepteren op de werkvloer. Dit kan erg praktisch zijn en zo kun je tussen de werkzaamheden door genoeg aandacht geven aan je hond.

hond kopen waar op letten

Laat de hond verzekeren

Naast dat je genoeg tijd moet hebben, zijn de kosten die bij de aanschaf van een hond komen kijken ook aanzienlijk. Een hond is nou eenmaal duurder dan een kat of een goudvis. Niet alleen de kosten van de aanschaf van de hond, maar ook het eten en de dierenarts bezoeken zul je mee moeten rekenen. Gemiddeld geven mensen zo’n 700 euro uit aan hun hond per jaar. Dit bedrag stijgt enorm wanneer een ziekte wordt vastgesteld bij een dier. Behandelingen bij de dierenarts of operaties zijn erg duur. Het kan dan ook een grote aanrader zijn om een labrador verzekeren. Zo voorkom je dat je op onverwachte momenten veel geld moet betalen. In dat geval kun je beter maandelijks een paar euro’s kwijt zijn. Wel is het van belang om een verzekering af te sluiten voordat er kwaaltjes worden vastgesteld bij een dier. Hiermee voorkom je dat je alsnog veel meer voor een hondenverzekering betaalt. Bij Petplan kun je terecht voor voordelige verzekeringen met een goede dekking.

 

We wensen je veel plezier met je nieuwe viervoeter!