...

Gezinsuitbreiding: zo zorg je voor een warm welkom voor jouw labrador

Komt er binnenkort een labrador-pup het gezin uitbreiden? Dat is leuk nieuws! Een hond in het algemeen is namelijk een echte vriend en knuffelaar. Je kunt er een sterke band mee opbouwen en je maakt samen momenten mee. Om ervoor te zorgen dat jouw labrador-pup zich binnen de kortste keren op zijn gemak voelt bij jou thuis, hebben we hieronder een aantal tips op een rij gezet die je kunnen helpen.

De labrador: een populaire lobbes

De labrador staat aan de top als we het hebben over een populair hondenras. Zo is dit een hondenras dat bekend staat om het mooie uiterlijk, maar ook om het mooie innerlijk. Een labrador is bijvoorbeeld over het algemeen vriendelijk naar kinderen en andere honden. Bovendien kan een labrador goed getraind worden en heeft de hond er vaak ook geen moeite mee om even alleen gelaten te worden. Veel gezinnen kiezen er dan ook voor om een labrador in huis te nemen.

Stap 1: Laat de hond rustig aan jouw woning wennen

Wanneer je de hond hebt opgehaald bij de fokker, is het voor de hond tijd om aan jouw woning te wennen. Jouw woning zit namelijk vol indrukken en dat moet de hond natuurlijk allemaal met zijn snuitje ontdekken. Laat jouw hond zijn gang gaan en zorg ervoor dat dit op een rustige manier gebeurt. Zorg er daarom voor dat niet Jan en alleman om de hond heen gaat staan en de aandacht gaat vragen van de hond.

Stap 2: Maak een fijn slaapplekje

Een pup slaapt heel wat uurtjes op een dag. Om ervoor te zorgen dat jouw pup zijn slaap kan pakken, is het belangrijk om een fijn slaapplekje klaar te maken. Denk bijvoorbeeld aan een bench met een knuffeltje of een dekentje met een vertrouwd geurtje eraan. Zorg er ook voor dat de slaapplek op een rustige plek staat, de pup moet zich natuurlijk wel veilig en vertrouwd voelen in deze omgeving.

Stap 3: Spullen aanschaffen en zaken regelen

Wellicht heb je al het een en ander in huis gehaald, maar bij het aanschaffen van een pup is het belangrijk dat je een aantal benodigdheden hebt. Denk daarbij aan een bench, voerbakjes, een halsband, een lijn, speelgoed en lekkere snacks. Vervolgens kun je ook belangrijke zaken regelen, zoals het afsluiten van een dierenverzekering, het maken van een afspraak bij de dierenarts en het aanmelden bij een hondenschool. Vervolgens is het tijd om optimaal te genieten van de tijd die jij en jouw labrador samen gaan doorbrengen!