...

Heeft jouw labrador last van een voedselallergie? Dit kun je doen

Iedere hond kan gevoelig zijn voor bepaalde reacties, zoals het hebben van een allergie voor voedsel. Het kan zijn dat jouw labrador hier ook gevoelig voor is. Hoe je zo’n allergie kunt herkennen en wat je er precies tegen kunt doen, vertellen we je hieronder.

Zo herken je een voedselallergie

Heb jij het idee dat jouw hond kampt met een voedselallergie? Dan kun je eens kijken naar hoe jouw hond reageert op bepaald voedsel. Krijgt jouw hond last van jeuk en gaat de hond als een gek krabben aan zijn vacht, of heeft jouw hond last van buikpijn? Dan kan het inderdaad duiden op een voedselallergie. Het vele krabben kan weer zo zijn gevolgen hebben, aangezien de huid van de hond hierdoor flink kan beschadigen. Wanneer jouw hond dit ervaart, is het belangrijk om tot actie over te gaan.

Sluit het een en ander uit

Toch hoeft het vele krabben niet per se te maken hebben met een voedselallergie. Het kan natuurlijk ook zijn dat jouw hond last heeft van vlooien. Het kan natuurlijk ook zijn dat jouw hond geen last heeft van een voedselallergie, maar van een voedselintolerantie. Bij een voedselintolerantie kan jouw hond een bepaalde voedingsstof niet goed verteren, in plaats van dat er meteen een allergische reactie optreedt. Het is belangrijk om de oorzaak te achterhalen, door bijvoorbeeld een bezoekje te brengen aan de dierenarts.

Ga over op hypoallergeen hondenvoer

Blijkt het inderdaad dat jouw hond last heeft van een voedselallergie, of een voedselintolerantie voor een bepaalde voedingsstof? Dan kan het een oplossing zijn om over te stappen naar hypoallergeen hondenvoer. Hypoallergeen hondenvoer is namelijk speciaal ontwikkeld voor de viervoeter die tegen bepaalde stoffen niet goed kan en hier een allergische reactie op krijgt. Om het beste hypoallergeen hondenvoer te kopen voor jouw viervoeter, is het belangrijk om verschillende soorten hondenvoer met elkaar te vergelijken.

Zo vind je het beste hypoallergeen hondenvoer voor jouw hond

Er bestaan verschillende soorten hypoallergeen hondenvoer. De ene bestaat uit unieke eiwitbronnen, terwijl de andere juist bestaat uit plantaardige eiwitten. Het kan namelijk zijn dat jouw hond allergisch is voor een bepaald soort eiwit. Het is daarom erg belangrijk om te achterhalen tegen welke voedingsstof jouw hond niet goed kan, en op basis daarvan een ander soort voer te proberen. Bovendien kun je ook soorten voer vergelijken op basis van de prijs en de leeftijd voor jouw hond. Op hondjesinfo.nl kun je onder andere lezen welk soort hypoallergeen hondenvoer het beste bij jouw hond past.