...

Tips om je hond mee te nemen in de camper

Wil jij met je hond op campervakantie gaan? Het lijkt op het eerste oog een spannende klus, maar met de juiste voorbereiding is dit een geweldig avontuur. In een continent als Europa is het heerlijk om door ieder land te rijden met een camper. Je ziet zoveel verschillende landschappen en ervaart zoveel verschillende culturen. Het is niet gek dat jij deze ervaring wilt delen met jouw trouwe viervoeter.

Zoek jij een camperverhuur waar je een camper kunt huren waar honden zijn toegestaan? Dan ben je bij Oortgiese Campers aan het juiste adres. 

hond meenemen in camper

Wat zijn de algemene regels?

Doordat je in Europa te maken hebt met allerlei verschillende landen, heb je ook te maken met allerlei verschillende regels. Het is dus belangrijk dat je vooraf goed uitzoekt welke landen je wilt bezoeken, zodat je per land kan onderzoeken wat voor regels het hanteert. De algemene regel is dat honden vanaf 15 maanden over de grens mogen gaan, zolang ze een rabiës inenting hebben. Het is in ieder land verboden om jouw hond op de voorstoelen te hebben, aangezien dit afleiding kan zijn voor de bestuurder.

Voorkom een zieke hond tijdens het rijden

Net zoals mensen, worden sommige honden wagenziek. Dit is vooral wanneer jouw hond jong is, en het is dus zeker mogelijk dat jouw hond over een paar jaar hier overheen groeit. Je wilt jouw hond niet ziek zien. Gelukkig zijn er een aantal manieren om dit zieke gevoel te voorkomen. Zorg dat hij 2 uur voorafgaand aan het rijden niets meer eet. Als jouw hond te maken heeft met extreme wagenziekte is het mogelijk om medicatie te krijgen van de dierenarts.

Doe een kort oefenrondje voordat je aan een grote reis begint

Voordat jij jouw hond meeneemt op een avontuur van verschillende weken of maanden, is het slim om proef te draaien. Ga bijvoorbeeld eens een weekend naar een camping binnen Nederland. Zorg dat je een paar uurtjes moet rijden, zodat je kan kijken hoe jouw hond hier op reageert. Bij Oortgiese Campers vind je meer handige tips over op vakantie gaan met je camper en hond. Een kampeervakantie met je hond is een geweldig avontuur, zolang je jezelf goed hebt voorbereid.