...

Train je hond volgens deze eenvoudige stappen

Wanneer je nieuwe dingen uitprobeert, is de kans groot dat je hulp nodig hebt. Hondentraining heeft geen goede of slechte manier om het te doen. Het onderstaande artikel kan je een aantal goede adviezen en aanwijzingen geven over hoe je succesvol kunt zijn bij het trainen van je hond. Geef niet op als het de eerste keer niet werkt. Succes is altijd gebaseerd op vallen en weer opstaan.

Tips voor het trainen van je hond

Met deze tips train je jouw hond in één keer goed, zodat je jaren kan genieten van je trouwe viervoeter.

  1. Beloon nooit negatief gedrag. Veel hondeneigenaren hebben moeite met het trainen van hun huisdier. Wanneer een lange trainingssessie is afgelopen en er geen vooruitgang is geboekt, kunnen ze in de verleiding komen om hun hond toch te belonen. Zelfs als je van je hond houdt, beloon nooit hun slecht of ongewenst gedrag.
  2. Als je je hond aan het trainen bent en je leiderschapsrol aan het vestigen bent, wees dan niet negatief om de hond je in het gezicht te laten likken. Dit is veel voorkomend gedrag bij honden in de omgang met de Alpha in de roedel. Ontmoedig dit gedrag niet, want het kan het dier in verwarring brengen en je rol door elkaar halen omdat je niet goed reageert op dit nederige gedrag.
  3. Een gezonde voeding is essentieel voor je hond. Een ongezond dieet kan verschillende negatieve gevolgen hebben voor je hond. Het is schadelijk voor hun gezondheid en maakt ze vatbaarder voor slecht gedrag. Soms is het mogelijk om het gedrag en de samenwerking van je huisdier te verbeteren door simpelweg de kwaliteit van zijn of haar dieet te verbeteren.
  4. Honden zijn gewoontedieren. Als je ze elke nacht op hetzelfde tijdstip uitlaten, zullen ze groeien om die wandeling te verwachten, zelfs om ervan afhankelijk te zijn. Het missen van de geplande datum, zelfs maar een paar minuten, kan leiden tot een ongeluk voor de jongere hond en zelfs voor de oudere.
  5. Gebruik het goede materiaal, zoals een trainingsband voor je hond. Met het juiste materiaal heb je alles om je hond goed te voorzien van de omstandigheden die nodig zijn om goed te leren.
  6. Als je voor het eerst begint met het trainen van je hond, probeer dan de trainingssessies zo te plannen dat ze elke dag op ongeveer hetzelfde tijdstip plaatsvinden. Als je van de trainingssessies een positieve ervaring maakt en ze op een schema doet, zal je hond naar de sessies gaan uitkijken en er meer van gaan genieten.
  7. Krattraining is een goede vaardigheid voor een hond van elke leeftijd. Je hond leren om rustig in zijn krat te blijven kost tijd en geduld, maar kan een waardevol hulpmiddel zijn tijdens de zindelijkheidstraining of een veilige plek voor hem om te verblijven terwijl je weg bent van het huis.
  8. De meeste honden reageren beter op positieve versterking dan op negatieve bestraffing. Als je je hond probeert te trainen, beloon hem dan voor goed gedrag en geef hem alleen een uitbrander als dat absoluut noodzakelijk is. Je hond zal zich de beloning voor goed gedrag duidelijker herinneren dan de straf voor slecht gedrag, waardoor belonen effectiever is.
  9. Naarmate je hond beter wordt als het gaat om hondentraining, kun je hem meer vrijheid geven. De juiste balans tussen training, gehoorzaamheid en vrijheid zorgt ervoor dat je hond een prettig leven heeft. Zorg er alleen voor dat je hond goed wordt getraind voordat je hem zoveel speling geeft.

Het leren opvolgen van advies is net zo belangrijk als wat je wilt bereiken. De tips uit dit artikel kunnen een mooie aanvulling zijn op wat je misschien al weet over hoe je de hondentraining kunt verbeteren. Jezelf verder opleiden op het gebied van hondentraining kan een zekere weg naar een gehoorzame poepbeurt blijken te zijn.